GF AgieCharmilles HSM 200 precíziós szerszámgépek

A Mikron HSM 200 LP és HSM 200U LP olyan nagysebességű marási alkalmazásokhoz készült, ahol a rendelkezésre álló hely és a maximálisan telepíthető súly is korlátozott. Erre jó példa lehet egy magasabb emeleteken található fogorvosi labor vagy órakészítő műhely. Ezeken felül azonban a HSM 200-as gépek tökéletesen megfelelnek a kisméretű elektródák és a precíziós alkatrészek gyártási követelményeinek is.

Mikron HSM 200 LP és HSM 200U LP kompakt szerszámgépek

Mikron HSM 200 LP és HSM 200U LP kompakt szerszámgépek

A háromtengelyes HSM 200 LP és az öttengelyes HSM 200U LP beüzemelési mérete mindössze 890 x 2.000 mm, tömegük pedig közelítőleg 3.600 kg. Az asztalok a szabványos, automatizált befogókon felül felszerelhetők automatikus palettacserélő rendszerrel is, amivel akár a rövid ciklusidejű kis- és közepes sorozatok is felügyelet nélküli üzemben gyárthatók.

A gépek fejlesztői a tervezés során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a befoglaló méreteket a megmunkálási minőség romlása nélkül tudják csökkenteni. A megoldást egy forradalmi tengelykoncepció jelentette, ami biztosítja a szükséges pontosságot, stabilitást és forgácselvezetést. A HSM 200-as gépek minden tengelye lineáris direkt hajtással rendelkezik, amivel akár Ra 0.05 mikronos felületi érdességet is el lehet érni.

A HSM 200U LP dönthető körasztala

A HSM 200U LP dönthető körasztala

A gépek nagyteljesítményű HSK-E32 főorsóval rendelkeznek, melyek maximális fordulatszáma 50.000 ford/perc. A választható szerszámtár 30 vagy 60 férőhelyes, míg a hűtőfolyadék tartály kapacitása 80-400 literes. A szerszámgépek vezérléséről a Heidenhain iTNC 530 CNC vezérlője gondoskodik.

Az öttengelyes HSM 200U LP orvosi alkalmazások esetén tökéletes megoldást jelenthet a kerámiából készült fogászati protézisek, vagy a titán és kobalt-króm ötvözetű implantátumok megmunkálásához. Ezzel párhuzamosan, a háromtengelyes HSM 200 LP pedig nagyszerű választás lehet például szerszámacél betétek illetve kisméretű réz és grafit elektródák precíziós megmunkálásához.

Mint minden GF AgieCharmilles termék esetén, a HSM 200 LP és a HSM 200U LP gépekhez is jár is a cég teljes körű,
az igényeknek megfelelően személyre szabható ügyféltámogatása.

 

Megosztás
[
    ]