SECO DOUBLE OCTOMILL™ síkmaró kicsiben

SECO DOUBLE OCTOMILL

A tizenhat élű lapkákkal rendelkező Double Octomill most a kisebb gépekhez is hatékonyan használható mivel a piacra került a kisebb 5-mmélhosszúságú lapkás változata is.
A NAGYTERMELÉKENYSÉGŰ Double Octomill 09 homlokmaró sikeréből kiindulva a Seco kifejlesztette a szerszám kisebb változatát: ez a Double Octomill 05. A 25 és 125 mm közötti átmérőkben rendelhető 05 verzió váltólapkái kisebbek mint a 09 esetében – a forgácsolási mélység pedig annak a fele. Így a Double Octomill 05 ideális a kis gépek marási alkalmazásaihoz, ahol elegendő a három milliméteres forgácsolási mélység.

Számos alkalmazás van, amely nem igényel két vagy három milliméternél nagyobb fogásmélységet. A kisebb marószerszámokkal és lapkákkal a szerszámköltség a termelékenység elvesztése nélkül csökkenthető.”

A Double Octomill 05 lapkái négyféle geometriával rendelhetők az öntöttvastól a különlegesebb alapanyagokig számos különböző anyaghoz. A marószerszám wiper-lapkával is ellátható, így egy fogásban végezhető a nagyolás és a simítás. Ennek eredményeként csökkenthető az egyes alkalmazások szerszámigénye és a műveletek száma, ami mérsékli a költségeket és fokozza a termelékenységet. A tizenhat éllel ellátott lapkák alacsony élköltséget jelentenek.

A Double Octomill 05 lapkafészkei egy erős központi rögzítő csavarral, valamint gyorsacélból készült axiális és radiális rögzítő csapokkal rendelkeznek. A lapkák helyes beszerelése egyszerű, és a használat során nem mozdulnak el, ami a kiváló felületminőség és szerszámélettartam előfeltétele.

A lapkarögzítés egyszerű és biztonságos.

A lapkafészkek nyolc fokos negatív axiális szöget kaptak, ami lehetővé teszi a kétoldalas lapkák használatát és a stabil működést. A lapkák geometriája azonban pozitív homlokszöget eredményez, ami minimálisra csökkenti az erőszükségletet, így a Double Octomill 05 különösen alkalmas a kis marógépekhez. Bármely megmunkálandó anyaghoz megtalálható a megfelelő lapkaminőség a SECO termékpalettájában, a legkorszerűbb, nagy vágósebességet lehetővé tevő Duratomic ™ bevonatos lapkáktól, a nagy megmunkálási biztonságot nyújtó, univerzális F40M bevonatú lapkákig.

További információ:

A Seco Tools honlapján
A Seco Tools DOUBLE OCTOMILL aloldalán

Megosztás
[
    ]