Kenésmentes lineáris egységek beépítésre készen

igus DryLin E SAW-0630

„DryLin E SAW-0630“ lineáris tengely beépítésre készen NEMA17 léptetőmotorral csatlakoztatva.

Első ízben kínálja lineáris működtető egységeit motorral együtt kompletten az igus GmbH hajtástechnikai szakvállalat. A Hannoveri Vásáron mutatták be újonnan a kölniek a kicsi, kompakt, rendkívül könnyű és halk „DryLin E SAW-0630“ lineáris tengelyt NEMA17 léptetőmotorral kombinálva.

17 évvel ezelőtt kenés- és karbantartás-mentes egyszerű lineáris csapágyakkal kezdte működését, az igus lineártechnika területe fokozatosan fejlődött tovább lineáris megvezetések, orsók és kombinált csomagok irányában. Ennek során az eddigi irányultság főleg a formátum-átállítások terén a manuális üzemelést célozta meg. A vállalat most a gyártói vélemény szerint „kedvező árú, gyorsan szállítható komplett megoldásait“ motorral ellátott csatlakozásra kész lineáris egységekkel bővíti ki.

Az első saját motorprogram

Az elsőre még kicsiny kiválasztott saját motorprogram a NEMA17 és NEMA23 léptetőmotor-nagyságokat foglalja magában. A motorok választhatóan kaphatók kódolóval és/vagy fékkel együtt is. A léptetőmotorok jó kiegészítései a „DryLin“ lineáris tengelyeknek, mivel kitűnnek költséghatékonyságukkal, precizitásukkal és egyszerű vezérlésükkel. Megbízhatóan működnek a legkülönbözőbb környezeti feltételek mellett (a választott IP védelmi fokozattól függően). A NEMA-szabvány szintén jó elérhetőséget garantál világszerte. A vállalat nagy gondot fordít arra, hogy kenésmentes lineáris mozgásokhoz szolgáló meghajtó egységei úgy legyenek kialakítva, hogy más gyártók léptetőmotorjaival is könnyen meghajthatók legyenek (Festo, Oriental, Sanyo Denki, Berger Lahr, Gunda stb.). E célra az igus vevőinek, ha azok már rendelkeznek valamilyen motorral a helyszínen, egy alumínium távtartóból és NEMA-méretű motorkarimából álló gyorsan szerelhető csatlakozást kínál.

igus DryLin E SAW-0630

A kenésmentességnek köszönhetően a tengely durva környezeti körülményekhez is alkalmas.

Új: rendkívül könnyű tengely NEMA17 motorral

A Hannoveri Vásáron bemutatott, NEMA17 motoros „DryLin E SAW-0630“ lineáris tengely meghajtása egy trapéz- vagy meredekmenetes orsón keresztül történik. Ehhez 1,5 mm-től 15 mm-ig sokféle menetemelkedés szállítható (1040-es méret, ugyancsak új: 50mm-ig). A menetes hajtóorsók golyócsapágyakkal vannak csapágyazva. A hajtóanyák tribológiailag optimalizált „iglidur“ műszaki műanyagból készülnek és kenésmentességet garantálnak a teljes lökethosszon. A beépítésre kész lineáris egység szinte minden alkotóeleme műanyagból és alumíniumból készül, így a rendszer rendkívül csekély tömegű. Ez a „SAW-0630“-at egyszerű kenésmentes formátum-átállításokra, kézbesítő-mozgásokra és könnyű alkatrészek manipulálására predesztinálja. Az új meghajtott tengely mostantól raktárról szállítható három-négy nap alatt, a kívánt hosszban, motorral együtt.

Tribológiailag optimalizált polimer csúszófólia

A tulajdonképpeni lineáris megvezetés a sok év óta bevált karbantartásmentes „DryLin W“ rendszeren alapul, amely egy többrészes készülékházból és egy tribológiailag optimalizált műanyag csúszófóliából áll a jó súrlódási és kopási értékek érdekében. A kialakítás flexibilis és moduláris konstrukciót és ezáltal könnyű szerelhetőséget tesz lehetővé. Sokféle kialakítási lehetőség áll rendelkezésre tizenkét sínprofilból, a keményeloxált alumínium egyes- és duplasínektől, egyes csapágyaktól vagy komplett szánoktól egészen a beállítható csapágyjátékos megvezetésekig a méret utáni játékmentes beállításhoz. Kaphatók emellett megvezetések fogasszíj-hajtású lineáris tengelyként is.

forrás: www.igus.hu

További információ

Az igus Magyarország honlapja.

Megosztás
[
    ]