Bemutatkozik a CREFORM vezető nélküli targonca

Creform önjáró robot az INDUSTRAIUTOMATION kiállításonA CREFORM AGC (Automated Guided Cart) targoncái vezető nélküli anyagmozgatást és -szállítást tesznek lehetővé LEAN rendszerben dolgozó üzemek számára, ahol az automatikus gyártórendszer kiszolgálás elengedhetetlen feladat. Ezek a targoncák kettő vagy több állomás között, előre meghatározott útvonalon végzik az alkatrész szállítást.

Elsősorban beltéri használatra lett kifejlesztve. A kocsi nem csak szállítási, hanem raktározási és komissiózási feladatokat is el tud látni. Mivel a rendszer kompatibilis a CREFORM moduláris raktározási rendszerével, ezért bármilyen egyedi felépítmény kialakítható rajta.

A rendszer irányítása és útvonalainak kijelölése padlóra ragasztott mágnescsíkokon és a targoncán lévő olvasófejen keresztül valósul meg. A könnyű útvonal felhelyezésnek és módosításnak köszönhetően szabadon bővíthető, átalakítható a rendszer. Az útvonalon további mágneses jelzések helyezhetők el, melyek más-más utasítást – például gyorsítási, lassítási, megállási, megfordulási parancsot – adnak a kocsinak. A targonca vontatási teherbírása akár 1 tonna is lehet. Maximális sebessége 50 méter/perc. Ollós emelőasztallal a kocsi magassága is változtatható, így megkönnyítve a le- és felrakodást. A kocsi az útvonalát keresztező forgalmat szenzoron keresztül érzékeli. A bemutatott targonca érzékelője két zónára osztotta az előtte vizsgált teret. Ha az első zónában tartózkodik valami, akkor lelassít, ha a második, robothoz közelebbi zónában tartózkodik valami, akkor megáll, elkerülendő az ütközéseket, baleseteket.

Az automata rendszer további képességeiről alábbi videónkban számolunk be:

További információ

Flexman Robotics Kft. a CNCMedia Tudástárában
Flexman Robotics Kft. honlapja

Megosztás
[
    ]