Elérhető a Radan 2012 R2 verziója

Elérhető a Radan, a világ leghatékonyabb lemezmegmunkáló CAD/CAM szoftverének legújabb, 2012 R2 verziója, új lézeres és csőmegmunkálási modulokkal kibővülve.

Radan 2012 R2Radbend: A felületek, élek és csomópontok adatai új tárolási módjának köszönhetően lehetőség nyílik az ismétlődő adatátvitelre a Radan és a Radbend élhajlító modul között. Ez lehetővé teszi a Radbend számára, hogy felismerje az alkatrészek közötti azonosságokat és automatikusan újraprogramozza a már ismert alkatrészeket.

Kivágás: Egy új funkció lehetővé teszi a lemezek automatikus kivágását és a gépek kombinálását a maradéktábla levágások létrehozásához. A kifinomult tartóhíd-kezelési módszerek biztosítják a maradékanyag megfelelő helyen tartását, míg a váz eltávolításra kerül. Egy kiegészítő funkció áll rendelkezésre a sorrendtervezés szerszámlistájában, amely vizuális visszajelzést is tartalmaz, melynek segítségével látható, hogy a szerszám éppen milyen állapotban van (vagyis mutatja, hogy az adott szerszámmal a megmunkálás végre van hajtva, csak részben történt meg, vagy még egyáltalán nem). A szerszám kiválasztás szintén intuitívabbá vált, aktiválható a kiválasztásnál az újra rajzolás engedélyezése.

Radan 2012 R2Az egyetlen alkatrész téglalap alakú táblaoptimalizálási algoritmusa is továbbfejlesztésre került, ami az anyagkihasználás növekedését eredményezi.

A felhasználó meghatározhatja a megjelenített oszlopokat a táblaoptimalizálási listában, lehetővé téve az általános alkatrész tulajdonságok felhasználását az alkatrészek csoportosítása, sorbarendezése vagy azonosítása céljára.

Bizonyos tulajdonságok beállíthatók szerszámgéptől függően, azaz különböző értékek adhatók meg különböző szerszámgépek esetén. Ez azt jelenti, hogy például a táblaoptimalizálási idők gép-specifikusan tárolhatók.

A Gyors költségbecslés által kalkulált értékek tárolhatók és megjeleníthetők a táblaoptimalizálási elrendezési rajzon, a html beállítási listában és a táblakiosztási projekt riportban is.

Elérhetők az új Radm-ax és Radtube alkalmazások:

Radm-ax: 5-tengelyes programozási rendszer a több tengelyes lézer- vagy vízvágó gépek számára az általános műszaki-, autó- és légi iparban. A Radtube alkalmazás pedig egy speciális programozó rendszer a forgó- és több tengelyes kivágó gépek számára, melyet a csővágó ipar számára fejlesztettek ki.

Mindkét alkalmazás széleskörű szerszámgép és posztprocesszor adatbázissal rendelkezik, amely teljesen kompatibilissé teszi őket számos gyártó szerszámgépeivel. Abban az esetben, ha egy gép nem támogatott, a Machine Setup (szerszámgép beállítás) lehetőséget biztosít testreszabott géptípus és posztprocesszor információk egyszerű konfigurálására.

Radan 2012 R2Radtube: A parametrikus csőformák könyvtárának segítségével leegyszerűsödik a csőanyag létrehozása a kivágáshoz. A parametrikus kivágásformák könyvtára pedig a speciális csatlakozási geometriák egyszerű létrehozását teszi lehetővé. A Radan híres táblaoptimalizálási tulajdonságai segítik a felhasználókat abban, hogy több alkatrész is elhelyezhető legyen az egyszerű csöveken, vagy szakaszokon, egyedi programokat létrehozva minden egyes alkatrészre, majd ezt követően végrehajtható a szimuláció és ellenőrizhető a kivágási útvonal. Az előzőleg leprogramozott alkatrészek akár több csövön is kioszthatók, és minden optimalizált cső kigenerálható az NC kód a teljes megmunkálási program létrehozásához, a maximális teljesítmény és a minimális anyagveszteség biztosításához.

Radm-ax: A vágási műveletek általában– az alkatrész külső profilját megadó – külső kontúrból és – a belső kivágásokat és más megmunkálandó alakelemeket megadó – belső kontúrból állnak. Egyrészt az általános szerszámpályák automatikusan létrehozhatók, másrészt egyszerűen generálhatók és finomíthatók manuálisan is. A felhasználóknak teljes kontrolljuk van minden egyes kezelendő belső- és külső kontúron. A szerszámpálya módosítható annak függvényében, hogy a kivágó fej milyen szögben áll az alkatrészhez képest, vagy, hogy miképpen kezeli a pozicionáló és rögzítő készülékeket – a Radm-ax számos lehetőséget nyújt a készülékek kezelésére, beleértve a külső fájlból történő importálást és a manuális pozícionálást, vagy éppen a Készüléktervező funkció segítségével történő létrehozást is.

Radan 2012 R2A szerszámpálya ellenőrzés és szimuláció a Radtube és Radm-ax alkalmazásokban egyaránt biztosítja, hogy ne történhessenek meglepetések, mikor elkezdődik a vágási művelet. A teljes, testalapú szerszámpálya szimuláció megmutatja a kivágófej szögét, ahogy mozog az alkatrész körül, ezáltal az azonnali visszajelzést biztosítva erről, hogy az adott szerszámmozgás vagy a megmunkálandó geometria elérhetősége miatt szükséges speciális mozgások végrehajthatóak-e. Bármely észlelt ütközés megjelenítésre kerül a modellen is, illetve a kijelzőn megjelenik üzenetként is, és manuálisan módosítható, vagy javítható akár automatikusan is. A szerszámpálya ellenőrzését és optimalizálását követően a Radtube és a Radm-ax gyorsan legenerálja a megbízható NC kódot. A széleskörű funkcionalitás elősegíti a szerszámgép kopás csökkentését, miközben biztosítják a szerszámcserék és sebességek fenntartását a teljes munka elvégzése alatt.

Vero Software

Vero SoftwareA Vero Software tervezési és megmunkálási folyamatok támogatására alkalmas szoftvereket fejleszt és forgalmaz olyan iparágak számára, mint például az autóipar, a repülőgép gyártás, az elektronikai ipar, az orvosi műszeripar, a háztartásigép-gyártó ipar, valamint a kő- és faipari megmunkálás. A vállalat saját irodával rendelkezik az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Franciaországban, Japánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Hollandiában és Kínában, valamint több mint 40 országba szállít termékeket saját tulajdonú leányvállalatokon és viszonteladói hálózaton keresztül, és felhasználóinál több mint 120.000 license-et telepített világszerte.

További információ

A Radan magyarországi forgalmazója a graphIT Kft.
Radan aloldala a graphIT Kft. honlapján

További információ a Vero Software-ről:
www.vero-software.com

Megosztás
[
    ]