Hogy készül manapság a kovácsolt kerítés?

Az interneten barangolva számtalan érdekes megmunkálási videót lehet látni arról, hogy hogyan készülnek háztartási vagy ház körüli tárgyak. Az egyik ilyen ház körüli kellék a kerítés is, ami bizonyos helyeken csupán távol tartja a betolakodókat vagy kisállatokat, máshol viszont alapfunkcióján túl komoly szerepe van a státusz kifejezésére illetve a szépérzék betöltésére.

Az alábbi videó nem csak azt mutatja be, hogy hogyan munkálják meg a későbbi kovács-műalkotások alkatrészeit, hanem azt is, hogy hogyan néznek ki a szóban forgó remekművek.

A Hebo-ról:

Az első kovácsológépet a cég alapítója, Hans-Erich hl (innen a HEBO) fejlesztette 1968-ban. Ez a motoros hajtású rúdcsavaró gép képezte a további fejlesztések alapját. A következő harminc évben az egyszerű gépek komplex géprendszerekké nőtték ki magukat, melyeket továbbra is folyamatosan fejlesztenek. A gépeket a cég a saját, CNC gépekkel felszerelt gyárában készíti. Az alkalmazások széles köre lehetővé teszi acél, réz, sárgaréz, bronz és alumínium megmunkálását is.

A cég egyébként évente több mint 15 kiállításon vesz részt, és több mint 20 országban képviselteti magát.

Végül néhány csemege a gyártó honlapjáról:

Hebo munka 3

Hebo munka 3Hebo munka 5Hebo munka 1

 

További információ

A Hebo honlapja

Megosztás
[
    ]