A graphIT Kft. CAM megoldásai

A graphIT Kft. 1992. óta van jelen a hazai CAD/CAM/PLM piacon, és olyan fontos iparágak meghatározó beszállítójává vált az elmúlt csaknem két évtized során, mint például az autó- és járműipar, a fogyasztási cikkek ipara, a gépgyártás, a logisztika, a szerszámtervezés és gyártás, az olaj- és gázipar, valamint ezek beszállítói. A Siemens PLM Software és a Vero Software nemzetközi szoftverfejlesztő cégek magyarországi viszonteladójaként, jól skálázható CAM megoldásokat nyújt nem csupán a gépgyártás, de a lemeztechnológia, valamint a fa- és kőmegmunkálás területére is. Több száz ipari és oktatási CAM felhasználóval, valamint 6 fő dedikált CAM terméktámogató mérnök csapattal a graphIT Kft. Magyarország egyik legmeghatározóbb CAM beszállítója.

SzakterületgraphIT által javasolt megoldás
SzerszámgyártásNX CAM
AlkatrészgyártásEdgecam
LemeztechnológiaRadan
Fa- és kőmegmunkálásAlphacam
Öttengelyes megmunkálás NX-ben

Öttengelyes megmunkálás NX-ben

A CAM alkalmazás egyik legjelentősebb területe a szerszám és mintakészítés, azaz az olyan 3D-s felületek marása, melyek programozása kézi úton nem megoldható. A szerszámgyártó cégek számára a graphIT Kft. az NX (Unigraphics) megoldást ajánlja, melynek népszerűségét a CAM funkcionalitáson túl az integráltsága adja, mivel bármely CAD modellben történő módosítás esetén elkerülhető az összes szerszámpálya újbóli létrehozása, ez egy modellfrissítéssel azonnal megoldható. További előny, hogy egy rendszeren belül van lehetőség modellezni, szerszámot tervezni (NX MoldWizard), szerszámpályákat létrehozni és szimulálni, valamint kezelni a mérnöki adatokat. Az NX megmunkáló moduljai integrált részét képezik a rendszernek. A CNC szerszámpályák automatikus tervezését közvetlenül a 3D-s NX modelleken végezheti a felhasználó. Az NX CAM moduljai alkalmasak a mintagyártásra, szikraforgácsoláshoz szükséges elektródák elkészítésére, illetve többtengelyes megmunkálási műveletek támogatására. A megfelelő modulokkal megmunkáló-központok és marógépek programozása is lehetséges.

 

Edgecam stratégia esztergáláshoz

Edgecam stratégia esztergáláshoz

A fenti terület mellett egyre inkább jellemző Magyarországra is, hogy az alkatrészgyártó cégek egyre inkább belátják, hogy nem lehetnek versenyképesek a CAM rendszerek alkalmazásában rejlő lehetőségek kihasználása nélkül. Mivel ezek nem csupán azt teszik lehetővé a vállalatok számára, hogy esetenként bonyolultabb, 3D-s felületet tartalmazó darabok készítését is elvállalják, hanem egyszerű geometria esetén szintén növelik a hatékonyságot a programozási- és megmunkálási idők csökkentésével.  A graphIT Kft. az alkatrészgyártás területére az Edgecam rendszert ajánlja, ami széles körben elterjedt mind marásra, mind esztergálásra, legyen szó akár 2D-drótváz alapú vagy 3D-s testalapú megmunkálásról. A rendszer egyedülálló automatizálási megoldása, a Stratégiakezelő lehetővé teszi a felhasználók számára a legjobban bevált megmunkálási gyakorlataik elmentését és alkalmazását a későbbi alkatrészekre, állandó minőségű megmunkáló programot nyújtva, és drámaian lecsökkentve a programozási és a megmunkálási ciklusidőt. Az egyszerű kezelhetőség mellé magas funkcionalitás is csatlakozik, ami lehetővé teszi a legbonyolultabb alkatrészek megmunkálását akár 3+2- vagy szimultán öttengelyes technológiával is.

A CAM alkalmazás forgácsoló megmunkálásokhoz hasonlóan jelentős területe a lemeztechnológiai alkatrészek programozása. Itt általában „egyszerű” 2D-s feladatról van szó, mint a kivágó/lyukasztó- vagy a kontúrozó (lézer-, plazma-, víz-, lángvágó) gépek programozása. Ezek esetében általában a legfontosabb feladat az anyagkihasználás javítása, valamint a programozási idő csökkentése. A graphIT Kft. lemeztechnológiai megmunkálások programozására a Radan lemeztechnológiai CAD/CAM rendszert ajánlja, mivel a világ legelterjedtebb vezérlő független CAM rendszereként nem csupán egyedülálló anyagkihasználást nyújt táblakiosztásnál, de testreszabási lehetőségeinek köszönhetően a legkülönbözőbb ismétlődő feladatok vagy egyedi felhasználói igények is gyorsan, rugalmasan kezelhetőek, a programozási idő csökkentése, illetve a hatékonyság növelése érdekében. A Radan termékcsalád amellett, hogy a 2D-s kivágások kezelésére nyújt lehetőséget, a 3D-s modulja, illetve a Radbend csomag segítségével megoldást nyújt az élhajlító gépek programozására és grafikus szimulációjára, valamint a szimulációból kinyert eredmények (tényleges hajlítási sugár, ütközések) alapján akár a lemezalkatrész gyártáshelyességének ellenőrzésére, már a tervezés fázisában.

Élhajlítás programozása Radbend-ben

Élhajlítás programozása Radbend-ben

 
Táblakiosztás Radan-ban

Táblakiosztás Radan-ban

A graphIT Kft. nem csak a gépipari gyártó cégek igényinek kielégítésére törekszik, hanem a területen szerzett, lassan két évtizedes tapasztalatával igyekszik megoldást nyújtani más CAM megoldást igénylő iparágak számára is. Ilyen iparág például a fa- és bútoripar, ahol egyre inkább elterjedt a CNC-technológia, 3-, illetve szimultán 5-tengelyes feladatokra egyaránt. A graphIT Kft. a faipari megmunkálásokra az Alphacam megoldást ajánlja, amit számos faipari gépépítő is kínál szerszámgépe mellé, egyszerű kezelhetősége, és a faipari megmunkálási igényeket messzemenően kielégítő funkcionalitása miatt.

További információkért keresse fel honlapunkat a www.graphit.hu címen, vagy keressen meg minket e-mailben, a cam@graphit.hu címen.

Megosztás
[
    ]