Fókuszban a DMTG

A Kína észak-keleti részén fékvő Dalian zöld városa ad otthont a Dalian Machine Tool Group (DMTG) szerszámgépgyártó vállalatnak, ami 1948-as megalapítása óta fontos szerepet játszik a térség gazdasági felvirágoztatásában. A DMTG egy nagy múltra visszatekintő cég a szerszámgépgyártás területén, egy valódi sikertörténet.

A Kínai népköztársaság létrejötte után a DMTG egyike volt az országban megtalálható 18 nagy szerszámgépgyártó vállalatnak. A történelem folyamán a DMTG mindig a fejlesztő szerepét töltötte be, számos új szerszámgép konstrukció kötődött a nevéhez, és mindig is a szektor technológiai vezetője volt Kínában.

A vállalat hatalmas lépést tett a növekedés felé a 2004-es tulajdonos váltást követően. A nemzetközi piacra való betörés szándékával, gyárterületeik megnövelésével és technikai fejlesztéseikkel a DMTG egy hatalmas ipari szereplővé vált. Üzleti tevékenységük lefedi a speciális szerszámgépek kutatását és fejlesztéstét, a rugalmas gyártórendszerek és CNC szerszámgépek gyártását, valamint az automatizálási rendszerek komplett palettáját.

A tengeren való navigáláshoz egy hajónak iránytűre van szüksége. Ennek megfelelően pedig egy cég számára is szükséges egy iránytű, ami megmutatja a haladás irányát. A DMTG iránytűje egy modern kínai vállalat képét vetítette előre. 2000 óta a cég jelentős lépéseket tett a nemzetközi piac meghódítása érdekében. Együttműködésbe lépett az amerikai Ingersoll és a német Zimmerman vállalatokkal a tengerentúli piacok könnyebb elérésének érdekében. Az elmúlt években történt közös munka a német Index és a japán OKK cégekkel pedig új magaslatokba repítette a HSC CNC szerszámgépeik technológiai fejlettségét.

Ezekkel a nemzetközi kapcsolatokkal a DMTG-nek sikerült megalapoznia egy kiterjedt értékesítési és üzleti hálózatot és mára egy világszerte is elismert szerszámgépgyártóvá vált. Eredményeinek köszönhetően a DMTG a szerszámgépgyártók nemzetközi rangsorában is egyre előkelőbb helyet tudhat magának. 2003-ban világszinten 23. helyezett, 2004-ben 17. helyezett, míg 2005-ben már az első 8 között volt a vállalat. Kína vonatkozásában ez az egyetlen cég, amely egymást követő 3 évben is elnyerte a top 500 vállalkozás díját.

A DMTG termékeit ma több, mint 100 országban értékesítik világszerte.

Az alábbi videó egy rövid betekintést nyújt a DMTG üzemek mindennapjaiba.

https://www.youtube.com/watch?v=WbFHdefOf9Q

További információ

A DMTG CNC szerszámgépek hazai forgalmazója a Tudástáron: https://www.cnc.hu/tudastar/?p=1884

 

 

Megosztás
[
    ]