Mennyi is az annyi? – Multitasking Calculator

Mennyi értelme van lecserélni egy sor különálló szerszámgépet egyetlen, többfunkciós gépre, amely egy ciklusban végzi el az esztergáló, maró és fúró megmunkálásokat? A különálló gépek egyszerre is tudnak dolgozni, ám egy többfunkciós gép jelentős mértékben le tudja csökkenteni az olyan hozzáadott értékkel nem rendelkező folyamatokat, mint például a beállás és a betöltés. Egy adott munkadarabhoz melyik éri meg inkább?

A kérdés megválaszolására a Mazak kifejlesztette a Multitasking Calculator számítógépes szoftvert, amely a megadott beállási-, kiállási- és ciklusidők, személyzeti leterheltség és egyéb tényezők alapján végzi el a számításokat.

Neil Desrosiers, a Mazak szoftverfejlesztője is aktívan résztvett a kalkulátor kifejlesztésében: “Ez a program akkor a leghasznosabb, ha a költségek már alapvetően is optimalizáltak. Ilyenkor ugyanis a kalkulátor meg tudja mondani, hogy egy többfunkciós géppel lehet-e esetleg még további költségcsökkentéseket elérni.”

Ez a kiegészítő szoftver emellett a jövőbetekintés lehetőségét is tartalmazza egy olyan vállalat számára, aki épp most tért át a többfunkciós szerszámgépek használatára. Ezekben az esetekben általában az új gépen alkalmazott ciklusidő majdnem megegyezik a korábbi gépek ciklusidejeinek összegével. Az idő múlásával azonban, ahogy egyre több tapasztalat halmozódik fel, ez a ciklusidő jelentősen lecsökkenthető. Az új ciklus sokkal optimálisabbá válik. Ez a folyamat pedig tökéletesen nyomonkövethető a Multitasking Calculator segítségével, sőt adott esetben előre prognosztizálható is, hogy a további ciklusidő lefaragások milyen mértékben fogják csökkenteni a költségeket.

A Multitasking Calculator ingyenesen letölthető a Mazak USA oldaláról, ezen a linken keresztül.

forrás: www.mmsonline.com

Megosztás
[
    ]