Esztergálás kicsit másképp – marokkói lengő esztergapad

Ki mondta, hogy az esztergáláshoz elengedhetetlen a modern technológia és egyáltalán az elektromos áram. Az alábbi videóban látható mesterembert Marrákes utcáin kapták lencsevégre, amint épp egy sakkfigurát esztergált egy nem mindennapi szerszámgépen, egyetlen szerszámmal.

 

Az esztergálás az egyik legfontosabb technikai folyamat az iparban. A modern technológia és az elektromos áram nélküli esztergálás azonban meglehetősen ritka manapság. Az alábbi videó azonban bebizonyítja, hogy az esztergálásnak más formái is léteznek, melyek szintén kiváló eredményeket hoznak.

A videó számunkra azt jelenti, hogy az esztergálást nem a technológia és az elektromos áram teszi teljessé, hanem az ismeretek és a tapasztalat. Bár a modern technológia biztosít az esztergálás során szinte minden kényelmet, az látható, hogy sok esetben a legjobb eszközök a legegyszerűbbek és legősibbek. Talán érdemes lenne inspirálódni belőlük.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]