Haas DS-30Y

A Haas DS-30 sorozatú, Y tengelyes eszterga központjai ötvözik a kétorsós kialakítás, valamint a C és Y tengelyek előnyeit. Ennek köszönhetően ez a rendszer igen hatékony megoldást jelent minden gyártó számára, mivel egy teljes megmunkáláshoz akár egyetlen befogás is elegendő lehet.

Az egymással szemben elhelyezkedő orsók képesek a teljesen szimmetrikus üzemre, így akár nagy fordulatszámon is megvalósítható a munkadarab átadása, ezzel jelentősen csökkentve a ciklusidőket. A DS-30Y CNC eszterga központ 100 mm-es mozgástartománnyal rendelkezik az Y tengely mentén (+/- 50 mm a középvonaltól) a nem központos fúró és maró megmunkálásokhoz. A rendszer alapfelszereltsége továbbá a szervóhajtással rendelkező C tengely, ami lehetővé teszi a sokoldalú négytengelyes felhasználást is. A sorozat gépei alapmodell és Super Speed konfigurációkban érhetők el.

Az DS-30Y alapmodell 455 mm x 585 mm-es maximális vágókapacitással rendelkezik, és egy 12 férőhelyes, hibrid BOT/VDI revolver tartozik hozzá. Az A2-6-os főorsó 210 mm-es hidraulikus tokmánnyal rendelkezik, miközben a meghajtásról egy 22 kW-os motor gondoskodik. A másodlagos orsó tokmánya is 210 mm-es, ám ezt egy valamivel kisebb, 15 kW-os motor hajtja. Mindkét orsó maximális fordulatszáma egyaránt 4000 ford/perc.

A Super Speed modell maximális vágókapacitása 405 mm x 585 mm, revolvere pedig 24 férőhelyes, hibrid BOT/VDI. A fő és a másodlagos orsó egyaránt 210 mm-es tokmánnyal rendelkezik. Az előbbit egy 22 kW-os, míg az utóbbit egy 15 kW-os motor hajt. Az orsók maximális fordulatszáma 4800 ford/perc.

Az előlap mentén hosszirányban mindkét változat 805 mm-es, míg kereszt irányban 525 mm-es mozgástartománnyal rendelkezik. Alapfelszereltségnek számít a 15″-os színes LCD kijelző és az USB port.

A további opcionális kiegészítők között pedig megtalálhatók szalag típusú forgács eltávolítók, automatikus szerszámbemérők és alkatrész megfogók, nagynyomású hűtőrendszerek és még számos egyéb.

A Haas DS-30Y CNC eszterga központokat az USA-ban gyártják és a világszerte megtalálható Haas Factory Outleteken keresztül lehet hozzájuk jutni.

 

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]