Termékfejlesztés a digitális világban: papírtól a VR-headsetig

Bár a kézzel készített műszaki rajzoknak még ma is fontos szerepük van, kétségtelen, hogy a digitalizáció ezen a területen is számos előrelépést hozott. Cikkünkben közelebbről is szemügyre vesszük, milyen eszközök segítik a termékfejlesztés és -tervezés folyamatait.

02_digital_innovation_v2

Az utóbbi években a digitalizáció hatására jelentősen átalakult a termelés mellett a termékfejlesztés folyamata is. A prototípusgyártás egyszerűsödése, valamint a szimulációs lehetőségek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy jól definiálható tulajdonságokkal rendelkező termékek jöhessenek létre a folyamat végén.

A 3D nyomtatás forradalmasította a prototípusgyártást sőt, alkalmazhatósága egyre bővül. A számítógépes technológiák a terméktesztelés új lehetőségeit nyitották meg, ráadásul ahogy az egyes termékek tulajdonságai, úgy komplett gyártórendszerek modellezése végezhető el. A részletes virtuális leképezésnek köszönhetően valós, a működés során megfigyelhető problémákat, vagy működési mintákat vizsgálhatunk.

Végül, de nem utolsó sorban a CAD és CAM rendszerek térnyerése, a tervezés, majd a gyártástervezés egyszerűsödése is fontos szerepet játszik abban, hogy ma már a funkció és a kreativitás egyaránt megfér a termékfejlesztési folyamatban. Az új gyártástechnológiáknak köszönhetően pedig egészen speciális formák és felületek is kialakíthatók, ezek pedig a kiterjesztett és virtuális valóság eszközeivel alaposan szemügyre is vehetők.

Olvassa el teljes cikkünket az Ipari Digitalizáció Magazin oldalon és tudjon meg többet, hogy ne érhesse felkészületlenül a jövő!

Az Ipari Digitalizáció Magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásokat a negyedik ipari forradalom által megkövetelt digitális átállásban. Válogatott cikkeink az Ipar és Automatizálás területét, a Digitalizáció, a Logisztika, a Szoftverek, valamint a vállalati Menedzsment témáit érintik, emellett a hatékonyságot és az együttműködést fejlesztő tanácsokkal szolgálnak.

Olvasson bele és kövesse az Ipari Digitalizáció Magazint a https://www.cnc.hu/digitalization/ oldalon, hogy ne maradjon le semmiről, ami a digitális átalakulással kapcsolatos!

További információ

Az Ipari Digitalizáció Magazin oldalán.

Megosztás
[
    ]