Sokoldalú szerszámgép nagy feladatokhoz – Az új STUDER S31

Az új S31 összetett, változatos köszörülési feladatok pontos, megbízható elvégzését ígéri.

A STUDER S31 univerzális palástköszörűt kis- és közepes méretű darabok megmunkálására fejlesztették, egyedi, kis- és nagy sorozatos gyártáshoz egyaránt. Nagyfelbontású B-tengelyével hatékony külső-, belső- és síkköszörülést tesz lehetővé, egyetlen befogásban.

Az univerzális palástköszörű alapját a Granitan® S103-ból készült masszív gépágy képezi. Az ásványi öntvény kedvező termikus jellemzői, a hőmérséklet rövidtávú ingadozásainak kiegyenlítésével nagy stabilitást kölcsönöznek a gépnek. A STUDER újratervezte a gép alap geometriáját és egy új, innovatív alaphőmérséklet-szabályozással egészítette ki, ami gyors, stabil gyártást tesz lehetővé. A köszörűkorong-lehúzó rögzítése a hosszanti szánon emellett jelentősen csökkenti a beállítások és átállások összetettségét. Kiemelendő továbbá a speciális rezgéscsillapító alkatrészekkel ellátott S31 StuderGuide szénvezeték is, ami sokkal biztosabb mozgásokat eredményez.

studer-s31_1000

Köszörűfejek széles választéka

Az S31 a STUDER T-slide koncepcióján alapul, és 370 mm-es lökettel rendelkezik az X-tengelyen. Ez számos különböző köszörűfej alkalmazását teszi lehetővé, amelyek teljesen az ügyfél igényeire szabhatók. A felhasználók választhatnak az egyszerre több köszörűkoronggal is felszerelhető, folyamatosan állítható B-tengelyes revolverfej és az 1°-os Hirth csatlakozós kivitel között. A köszörűkorong folyamatos igazításáért felelős STUDER QuickSet szoftvernek hála az átállási idők akár 90%-kal csökkenthetők. Az új S31 különböző átmérők és kúpok köszörülését egyetlen köszörűkoronggal képes elvégezni, az időigényes folyamatközi lehúzások szüksége nélkül. Ezt a B-tengely közvetlen hajtása teszi lehetővé, melynek pozícionálási szórása kisebb, mint 1″.

Meggyőző szoftver

A StuderWIN több mint 100 év tapasztalatát foglalja magába, ennek megfelelően megbízható programozást és hatékony működést biztosít. A StuderTechnology emellett néhány másodperc alatt automatikusan kiszámítja az optimális köszörülési paramétereket, így már elsőre jó minőségű, stabil megmunkálást tesz lehetővé. Az opcionálisan választható modulok, mint például a StuderForm, StuderThread vagy StuderContourBasic, pedig tovább bővítik a szerszámgép funkcióit.

4180b273972571.5c1bb984ad125

Az S31 FANUC 0i-TF-el van felszerelve és opcionálisan a FANUC 31i-B-vel is elérhető HSM (nagy sebességű) megmunkálásokhoz. A termelésen kívüli idők pedig minimálisra csökkenthetők az elektronikus érintésérzékelő funkciónak köszönhetően. Ezenkívül a rakodó szabványosított kezelőfelülete az S31 automatizálását is lehetővé teszi.

Főbb jellemzők:

  • Középpontok közti távolságok: 400, 650, 1000, 1600 mm
  • Középmagasságok: 175 mm
  • Munkadarab max. tömege: 150 kg
  • StuderGuide a hosszirányú- és keresztszánokban
  • Termikus stabilitás az innovatív alaphőmérséklet-szabályzásnak köszönhetően
  • Dupla T-horony a köszörűkorong-lehúzó rendszerekhez
  • Számos elérhető köszörűfej
  • Direkt hajtású B-tengely, nagyfelbontású mérőrendszerrel
  • Állandó vágási sebesség
  • StuderWIN szoftver StuderTechnology-val
  • Csökkentett beállítási és átállási idők a STUDER QuickSet-tel
  • Rugalmasan bővíthető funkcionalitás a beépülő szoftvermoduloknak köszönhetően
  • FANUC 31i-B-vel is elérhető HSM megmunkálásokhoz
  • Automatizálható

ForrásSTUDER

További információ:

A STUDER hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]