Jobb texturálás nagy sebességen

Az akár 5 m/s-os, Z irányú gyorsbeállásra képes, 1.000 kHz-es lézer/szkennerrel akár 30 m/s-os sebesség is elérhető – a DMG MORI új LASERTEC 125 Shape berendezése új mércét állít a nagyméretű fröccsöntő- és présszerszámok texturálásában.

  • monoBLOCK kialakítás: Rendkívül kompakt, stabil kialakítás kevesebb, mint 19m² alapterületen
  • 5 tengelyes megmunkálás: Integrált NC forgóasztal akár ø 1.250 x 1.000 mm méretű és 2.000 kg súlyú munkadarabokhoz (opcionális tandem hajtással 2.600 kg-ig)
  • Csúcsdinamika a Direct Drive (Direkthajtás) technológiának köszönhetően
  • Legmodernebb szkenner technológia: Akár 30 m/s sebesség
  • Csúcstechnológiájú vezérlés: SIEMENS 840D sl LASERSOFT 3D szoftverrel
  • Az opcionálisan elérhető, nagysebességű Z-Shifter a jelenlegi 1,5 m/s sebességről 5 m/s értékre növeli a mozgástartományt

LASERTECH Shape sorozattal a geometriai textúrák maximális folyamatstabilitás és ismételhetőség mellett, szerszámkopás nélkül hozhatók létre, a fröccsöntő szerszámok, a présszerszámok vagy más gravírozott felületek alakítása során. A DMG MORI a pfronteni Nyílt Napján mutatta be a LASERTEC 125 Shape-et, mint a széria legújabb tagját.

A gépet kifejezetten a nagyobb, max. ø 1.250 x 1.000 mm méretű öntvények és szerszámok, illetve max. 2.600 kg súlyú munkadarabok texturálására tervezték (választható tandem hajtással). Az opcionálisan elérhető, nagysebességű Z-Shifter a jelenlegi 1,5 m/s-ról 5 m/s-ra növeli a Z irányú elmozdulás sebességét, miközben a lézer eléri az akár 1.000 kHz-es frekvenciát. A textúra minősége tovább javult, miközben megmaradt a nagyfokú feldolgozási sebesség. Ez bizonyos alkalmazásoknál 69%-kal rövidebb feldolgozási időt, ezáltal sokkal alacsonyabb alkatrészre vetített költséget eredményez.

Alkalmazási példa különböző felületi textúrákra.

Alkalmazási példa különböző felületi textúrákra.

A kisebb LASERTEC 75 Shape-hez hasonlóan, a LASERTEC 125 Shape egyesíti a nagy kihívást jelentő 5 tengelyes megmunkálás előnyeit a már kipróbált és letesztelt monoBLOCK stabilitásával. Csupán 19 m² alapterületével, kategóriájának legkompaktabb gépe. Az 1.335 × 1.250 × 900 mm (X/Y/Z) mozgástartománynak köszönhetően a gép számos különféle alkalmazáshoz ideális. Képes ø 1.250 x 1.000 mm-es munkadarabok kezelésére, ezáltal nagyméretű darabok hatékony texturálására is alkalmas. Az NC forgóasztalt max. 2.000 kg súlyú munkadarabokhoz tervezték, de az opcionális tandem hajtással 2.600 kg-ra is növelhető. A munkatér optimális hozzáférést kínál és nagy méreteinek köszönhetően kisebb az ütközés kockázata.

A LASERTEC 125 Shape egységet kifejezetten a nagyobb, max. ø 1.250 x 700 mm méretű öntvények textúrázására tervezték.

A LASERTEC 125 Shape-t kifejezetten a nagyobb, max. ø 1.250 x 700 mm méretű szerszámok texturálására tervezték.

A LASERTECH Shape technológia a szerszám- és formagyártás bármely területéről érkező felhasználó számára teljes tervezési szabadságot tesz lehetővé, maximális ismétlési pontosság és reprodukálhatóság mellett. A Shape technológia emiatt vált elterjedté, különösen a járműipari formakészítés területén. Biztos megoldást jelent a végfelhasználók igényeire, egyedi, belső és külső felületi textúrák kialakítása során. A „zöld” technológia gyerekjátékká teszi a nagy sorozatú, innovatív fröccsöntött alkatrészek megmunkálását és nem igényli vegyi anyag hozzáadását szemben a költség- és időigényes maratási folyamatokkal. Itt nem csupán kellemes kialakítású felületek létrehozásáról van szó, hanem technikailag optimalizált felületek is tesztelhetőek és megvalósíthatók. A LASERTECH Shape technológia és az azzal létrehozott 3D felületi textúrák szinte mindenhol megtalálhatóak: karóra szíjak, mobiltelefon tokok, kesztyűtartó borítások, gépjármű műszerfalak és repülő utasülések.

A LASERTECH Shape technológia abszolút szabadságot ad a süllyesztékek és öntvények tervezésének minden területén.

A LASERTECH Shape technológia teljes szabadságot ad a fröccsöntő- és présszerszámok tervezésének minden területén.

A LASERTEC 125 Shape dinamikája a DirectDrive technológiából ered, és az opcionálisan elérhető Z-shifter egységnek köszönhetően mostanra még fejlettebbé vált. Az alapváltozathoz képest a nagysebességű Z-shifter akár 5 m/s sebességet is elérhet. „A textúrázási minőség még a magasabb felhordási ráta mellett sem romlik, mivel a folyamatot egy továbbfejlesztett textúrázási stratégia támogatja” – magyarázza Patrick Diederich, ügyvezető igazgató, SAUER GmbH. A LASERTEC 125 Shape által biztosított magas minőség a csúcstechnológiájú hardver- és szoftverkomponensek eredménye. „Pontosan ennek kombinációja teszi lehetővé a legmagasabb szintű hatékony megmunkálást” – állítja Diederich. A digitális mérőrendszerrel ellátott, nagy pontosságú, akár 30 m/s letapogatási sebességgel rendelkező szkenner teszi teljessé az erős hardvert.

A vezérlés tekintetében egy 21,5” ERGOline multi-touch kijelző biztosítja az optimális felhasználói kényelmet. A LASERTEC 125 Shape intuitív CELOS felhasználói felülettel és LASERSOFT 3D szoftverrel ellátott SIEMENS 840D sl vezérlővel rendelkezik. Ezek egyszerűbbé teszik a 3D felületek, hengerek vagy összetett, szabadformájú felületek kontúrozását, feliratozását, logózását és felületi texturálását. Más szóval a gépi program és az optimális textúrázási stratégia az aktuális munkadarab 3D CAD adataiból automatikusan létrehozható.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]