A 2019-es MACH-TECH újdonságai – Varinex

Hamarosan kezdődik a 2019-es MACH-TECH-Ipar Napjai, és, hogy a várakozás is izgalmasan teljen, úgy döntöttünk, egy rövid interjúsorozat keretein belül megkérdezzük partnereinket, mivel készülnek az idei kiállításra.

carousel_ipar2019_hu

2019-ben ismét megnyitja kapuit a gépipar fellegvára, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből adjanak és kapjanak információt a szakmai trendekről, valamint, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

A MACH-TECH és az IPAR NAPJAI szakkiállítások együttese egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására, felvonultatva az ipar szinte összes ágazatát, a gépgyártástól, a hegesztéstechnikán, automatizáláson és környezetvédelmen át az elektronikus biztonságtechnikáig.

Rövid interjúsorozatunkban partnereinket kérdeztük az idén bemutatott újdonságokról. Az alábbiakban H. Tóth Zsolt, a Varinex Zrt. FEA üzletágának igazgatója és Sebők Róbert, a Varinex Zrt. CAD üzletágának igazgatója válaszol kérdéseinkre.

 

CNCMedia: Milyen eredményeket várnak az idei MACH-TECH-en való részvéttől?

H. Tóth Zsolt: Minél több érdeklődő látogató számára betekintést adni a korszerű tervezési-gyártási folyamatokba. Olyan új ügyfélkapcsolatokat elérni, akikkel a közeljövőben innovatív fejlesztési-gyártási projekteket tudunk megvalósítani.

CNCMedia: Milyen újdonságok bemutatására/bejelentésére készülnek a 2019-es évben?

H.T.Zs.: Azok a tényezők, amelyek régen komoly korlátot jelentettek – a szoftver, az anyagok, a gyártási módszerek – ma már nem jelentenek akadályt. A gépipar gyártási folyamataira koncentrálva AZ ALKOTÁS JÖVŐJE (Future of Making – FOM) részeként azzal (is) foglalkozunk, hogy hogyan néz ki a tervezés, a gyártás, a vizualizáció, szimuláció és az elemzés egy digitális és felhőalapú világban.

Sebők Róbert: Olyan, a tervezéstől a gyártásig terjedő platformot kínálunk, amelyben a tervezés rálát a gyártásra, és a gyártás pontosan ugyanúgy rálát a tervezésre. Ha egyetlen, felhőhöz kapcsolódó platformon kapcsoljuk össze az összes információt, több tervezési információ érhető el még több szolgáltatáshoz a feladatok automatizálása érdekében, és akár előre láthatók a gyárthatósággal vagy egy termék teljesítményével kapcsolatos eredmények. Szoftvermegoldásainkkal, és a hozzájuk kapcsolt felhő-szolgáltatásokkal, valamint a fejlett technológiák fogyasztáson alapuló hozzáférésével tervezési funkciók szélesebb köre érhető el.

CNCMedia: Ezek közül mivel találkozhatnak a látogatók az idei MACH-TECH-en?

S.R.: Az alábbi témákkal készülünk az idei rendezvényre mind a standunkon (G/205B), mind az F pavilon Rubin termében 2019. május 16-án 13-15 óráig tartandó szakmai előadásunkon:

  • Tervezést és gyártást támogató vizualizációs eszközök
  • Megmunkálási folyamatok optimalizálása
  • Generativ design és topológiai optimalizálás alkalmazása a tervezésben
  • Korszerű megosztási módszerek a hatékonyabb tervezés és gyártás támogatásához
  • Mérnöki szimulációs megoldások

CNCMedia: A vállalat Simufact Additive szoftvere idén MACH-TECH Nagydíjat nyert, HyperMILL-CAM rendszere pedig elismerő oklevélben részesült. Ezekről kicsit bővebben mit lehet tudni?

H.T.Zs.: Röviden a Simufact Additive fém alapanyagú alkatrészek additív gyártásának szimulációjára alkalmazható megoldás. Használatával megismerhetők a rétegről rétegre történő építés termikus viszonyai és a hőtani folyamatok okozta szerkezeti deformációk és feszültségek, mind a gyártás, mind a hűlés során. Vizsgálható továbbá utólagos hőkezelés, illetve a támasz eltávolításának hatása, lehetőség van a munkadarab porozitásának számítására is. Megkereshetjük az adott kritérium szerinti legkedvezőbb építési irányt, optimalizálhatjuk a támasztékokat, és az automatizált deformáció kompenzálás alkalmazásával meghatározhatjuk azt a kiinduló geometriát, amely végül a gyártást követően a kívánt alakot veszi fel.

A rendszer működését a kiállítás ideje alatt a G pavilon 205B VARINEX Zrt. standján is bemutatjuk.

S.R..: OPENMIND hyperMILL hatékony eszközökkel segíti a gyártástervező mérnököket a hatékony és biztonságos CNC kód előállításában. Minimalizálja a gyártási időt és maximalizálja a termelékenységet, amihez olyan innovatív megoldásokat alkalmaz, mint a kúpos hordómaró és az alkalmazását lehetővé tevő Tangent Machining megmunkáló ciklus család. Az informatikai erőforrások folyamatos fejlődése lehetővé teszi, hogy az 5 tengelyes megmunkálások szimulációja az IPAR 4.0 elképzelést megvalósítva, real-time történhessen (Vitrual Machining, Connected Machining), ezzel kiküszöbölve a költséges gépütközéseket és időrabló, manuális ellenőrzési, módosítási lépéseket.

Az OPEN MIND alapításának 25. évfordulóján egy dolog biztos: a hyperMILL jól felkészült az új ügyfelek jövőbeni sikereihez, mivel folyamatosan fejleszti a korszerű szoftveres technológiákat.

Ezt a filozófiát valljuk mi is, hiszen ügyfeleink minden ágazatban folyamatos idő- és költségmegtakarításban, valamint hatékonyság és minőség növelésében részesülnek. Értjük a felhasználóink mindennapi tevékenységét és szeretjük a hyperMILL szoftvert – és ez az ami arra motivál arra bennünket, hogy továbbra is innovatív ötleteket dolgozzunk ki még 25 év után is.

A szoftverről további információt weboldalunkon vagy a kiállításon a G pavilon 205B VARINEX Zrt. standján kaphatnak a szakmai érdeklődők.

 

A 2019-es MACH-TECH május 14-17. között kerül megrendezésre, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A díjmentes belépésért regisztráljon EZEN A LINKEN!

További információ:

A Varinex Zrt. hivatalos honlapján.

A MACH-TECH – Ipar Napjai hivatalos honlapján.

iparnapjai@hungexpo.hu
+36-1/263-6007
+36-1/263-6049
+36-1/263-6088

Megosztás
[
    ]