A 2019-es MACH-TECH újdonságai – KUKA

Hamarosan kezdődik a 2019-es MACH-TECH-Ipar Napjai, és, hogy a várakozás is izgalmasan teljen, úgy döntöttünk, egy rövid interjúsorozat keretein belül megkérdezzük partnereinket, mivel készülnek az idei kiállításra.

carousel_ipar2019_hu

2019-ben ismét megnyitja kapuit a gépipar fellegvára, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből adjanak és kapjanak információt a szakmai trendekről, valamint, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

A MACH-TECH és az IPAR NAPJAI szakkiállítások együttese egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására, felvonultatva az ipar szinte összes ágazatát, a gépgyártástól, a hegesztéstechnikán, automatizáláson és környezetvédelmen át az elektronikus biztonságtechnikáig.

Rövid interjúsorozatunkban partnereinket kérdeztük az idén bemutatott újdonságokról. Az alábbiakban Perity Gábor, a KUKA Hungária Kft. területi menedzsere válaszol kérdéseinkre.

 

CNCMedia: Milyen eredményeket vártok az idei MACH-TECH-en való részvéttől?

Perity Gábor: A kiállítás továbbra is jó lehetőség számunkra, hogy a fejlesztéseinket és újdonságainkat bemutassuk a szakmai érdeklődők számára és személyesen megválaszoljuk termékportfóliónk kapcsán felmerült kérdéseiket. Emellett nem titkolt célunk, hogy a nagy közönség számára is ismertebbé tegyük a KUKA márkanevet és az embereket kicsit közelebb hozzuk a robotok világához. A MACH-TECH – Ipar Napjaira, amit kétévente rendez meg a Hungexpo, mindig tervezünk valamilyen különleges robotbemutatót. 2017-ben egy robot pincér kínált narancslevet a standunkra látogatóknak, az idei évben pedig a vidámparki élményeket szeretnénk feleleveníteni az érdeklődők számára egy igazi KR 600-as nagyteherbírású robot segítségével.

CNCMedia: Milyen újdonságok bemutatására/bejelentésére készültök a 2019-es évben?

P.G.: A 2019-es első félévben már több újdonságot is piacra dobott a KUKA, amelyek választ jelentenek a piaci kihívásokra és az ügyfeleink igényeire. Ilyen volt például a KUKA legkeresettebb robotja az újgenerációs KR QUANTEC. A fejlesztések széles skálájával javítottuk a szállítási időket és ezáltal egy rugalmas, testre szabott robotot tudunk kínálni a vevőink számára. A megújított dizájn többek között alacsonyabb TCO-t, csökkentett alkatrészszámot, terhelési kapacitás növelést és a lerövidített megállási távolságot jelent.

Emellett ráncfelvarráson esett át a kis robotcsaládunk jól ismert tagja a KR AGILUS és tovább bővítettük az alacsony teherbírású portfóliónkat az CYBERTECH robotunkkal.

CNCMedia: Ezek közül mivel találkozhatnak a látogatók az idei MACH-TECH-en?

P.G.: A kiállításra látogatók a G pavilon 203F standján találkozhatnak az új szériás KR QUANTEC és KR AGILUS robotunkkal is.

CNCMedia: Coaster robototok idén MACH-TECH Különdíjat is nyert. Erről kicsit bővebben mit lehet tudni?

KUKA Coaster

P.G.: A KUKA Coaster is egy új generációs változata a korábban jól ismert KUKA Robocoasternek. KUKA Coaster egy hattengelyes ipari robot, amelynek a karjára rögzített gondolában két ember fér el. Az utasoknak szabadon programozható mozgáskombinációkat kínál, így nagysebességű, akciódús meneteket garantál vad pörgésekkel, merész hurkokkal és látványos forgómozgásokkal. Az utas soha nem tudhatja, mire számítson a következő pillanatban. Ennek oka, hogy a hagyományos hullámvasutakkal ellentétben, ahol a pálya vonala sejteni engedi a kocsi következő mozdulatát, a KUKA Coaster folyamatosan meglepi utasait újabb, váratlan kanyarokkal és forgásokkal. A robot hat szabadságfoka maximális manőverezési lehetőséget és háromdimenziós élményt biztosít. A KUKA Coaster új generációja talajszinten egyszerű beszállást tesz lehetővé, rámpák és lépcsők igénybevétele nélkül. Az új kétüléses gondolát további védelmi funkcióval láttuk el az utasok lábánál. A KUKA Coaster vezérlése érintőképernyővel ellátott új vezérlőpanelről történik. A nagyszerű élmény mellett megnyugtató azt is tudni, hogy a KUKA Coaster az első olyan robot, amely utasok szállítására engedélyt kapott – az erre vonatkozó tanúsítványt a TÜV német minőségellenőrző állította ki az EN 13814 (DIN 4112) előírásaira, így a vonatkozó biztonsági szabványok szerint. Mindez a megbízható tervezési és gyártási technológia eredménye, amely világszerte igazolta létjogosultságát. Szerkezeti elemei és fogaskerék egységei mind 100%-ban tanúsítottak. Mechanikus ütközői és a folyamatos elektronikus monitorozás további biztonságot nyújt. A gyakorlatban már bizonyított KUKA Safe Operation technológiai csomagot alkalmazzák a KUKA Coaster esetében is, ezáltal garantálva a tökéletes biztonságot. Így azután semmi okunk lemondani az izgalmas percekről a létező egyik leginnovatívabb vidámparki attrakción ülve.

 

A 2019-es MACH-TECH május 14-17. között kerül megrendezésre, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A díjmentes belépésért regisztráljon EZEN A LINKEN!

További információ:

A KUKA Hungária Kft. hivatalos honlapján.

A MACH-TECH – Ipar Napjai hivatalos honlapján.

iparnapjai@hungexpo.hu
+36-1/263-6007
+36-1/263-6049
+36-1/263-6088

Megosztás
[
    ]