A 2019-es MACH-TECH újdonságai – EPL-Tech

Hamarosan kezdődik a 2019-es MACH-TECH-Ipar Napjai, és, hogy a várakozás is izgalmasan teljen, úgy döntöttünk, egy rövid interjúsorozat keretein belül megkérdezzük partnereinket, mivel készülnek az idei kiállításra.

carousel_ipar2019_hu

2019-ben ismét megnyitja kapuit a gépipar fellegvára, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát, annak érdekében, hogy a kiállítók és a látogatók első kézből adjanak és kapjanak információt a szakmai trendekről, valamint, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak között lévő szinergiát.

A MACH-TECH és az IPAR NAPJAI szakkiállítások együttese egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására, felvonultatva az ipar szinte összes ágazatát, a gépgyártástól, a hegesztéstechnikán, automatizáláson és környezetvédelmen át az elektronikus biztonságtechnikáig.

Rövid interjúsorozatunkban partnereinket kérdeztük az idén bemutatott újdonságokról. Az alábbiakban Illyés Péter, az EPL-Tech Kft. ügyvezető igazgatója válaszol kérdéseinkre.

 

CNCMedia: Milyen eredményeket vártok az idei MACH-TECH-en való részvéttől?

Illyés Péter: Két évente vonul fel a gépipar a HUNGEXPO-n. Ez egy fontos alkalom a piaci kapcsolatteremtés és kapcsolattartás szempontjából. Találkozási pont vevőinkkel, érdeklődőinkkel, lehetséges üzeletfeleinkkel és nem utolsó sorban azokkal a fiatalokkal, akik a jövő meghatározó döntéshozói, döntésbefolyásolói lesznek. Az ismeretterjesztés, branding és megmérettetés mellett egy jó találkozási lehetőség is a MACH-TECH, ahol báruházási tárgyalásokat sikeresen lezárhatunk és újakat kezdhetünk. Természetesen ezek a kiállítások közel sem biztosítanak teljeskörű tájékoztatás egy-egy gyártó kínálatából, mégis lehetőséget adnak a látogatóknak, hogy ízelítőt és benyomást kapjanak a különböző technológiák mai állásáról és trendjeiről.

CNCMedia: Milyen újdonságok bemutatására/bejelentésére készültök a 2019-es évben?

I.P.: Termékkínálatunk nagyon sok területet érint a lemez-, cső-, profil- és rúdanyagok alakításától és megmunkálásátó egészen a vízvágásig, így nem könnyű a választás, hogy mit is mutassunk be. Vásári nagydíjat nyertünk az AMADA 9kW-os ENSIS fiber lézerével, ami nagyon hasznos résztvevő a 3 és 6kW-os ENSIS mellett.  Újdonság az AMADA kis elektromos élhajlítója, aminek ez lesz a második bemutató kiállítása. A TIMESAVERS Hammerhead állomása a durva lemezsorjázás fontos eszköze lehet. Szintén újdonság a Timesavers 32-es sorozatú Rotary Brush gépe. Billenőpengés-, panelhajlító és légtechnikai gépeket gyártó új partnerünk, a német RAS ezen a kiállításon debütál velünk, csakúgy mint a teljes változáson átesett csőhajlító gépgyártó partnerünk a DYNOBEND is sok izgalmas megoldást kínál.

CNCMedia: Ezek közül mivel találkozhatnak a látogatók az idei MACH-TECH-en?

I.P.: Az elmúlt években egyre erősödött a lemeztermékek sorjázás-csiszolás gépesítése. Ezen a fronton két kis TIMESAVERS géppet állítunk ki, hogy olyan kis és közepes vállalkozások is kedvet kapjanak, akik eddig ezt a munkát kézzel csinálták. Emellett természetesen gondolunk a nagyobb volumenű ipari igényekre is. Az AMADA legújabb, kicsi elektromos élhajlítója biztosan sok lemezipari felhasználó fantáziáját el fogja indítani. Új partnerünk, a német RAS billenőpengés hajlítógépe fontos új elem vagy kiegészítő lehet olyan üzemekben, ahol lemezhajlítás történik. A japán fűrészelés különleges látásmódú hagyomány, ezért évszázadok óta kiemelkedő szintet képvisel. Ebből a különleges megközelítésből a fémipar is sokat profitálhat. Ennek demonstrálására egy nagyon komoly fűrészgépet küldött a kiállításra több évtizedes partnerünk, az AMADA Machine Tools. A profilok és csövek minőségi hajlítása egy izgalmas alkalmazási terület, ami hazánban kicsit felemás állapotban van és iparági szinten fejlesztésre szorul. A svájci Profilbiegetechnik ívhajlító gépe mellett megismerhetik a látogatóink a holland DYNOBEND különleges csőhajlítási megoldásait is.

CNCMedia: AMADA ENSIS AJ 9kW fiber lézergépetek idén MACH-TECH Nagydíjat nyert, Timesavers Hammer Head kalapácsfejetek pedig elismerő oklevélben részesült. Ezekről kicsit bővebben mit lehet tudni?

I.P.: Az AMADA ENSIS lézergép család forradalmi újítású lézerforrásával már számos díjat elnyert nemzetközi vásárokon. 2kW-os változata elsőként volt képes 25 mm acél vágására. Legújabb 9kW-os ENSIS energiahatékonysága és termelékenysége valamennyi anyagféleség és anyagvastagság esetében képes kiemelkedő munkát végezni. A Fiber lézerek és a CO2 lézerek versenye eldőlt. Aki még nem ismeri az ENSIS-t, itt az ideje.     

A TIMESAVERS Hammerhead egy olyan salakcsiszoló sorjátlanító állomás, aminek a vicces jellemzése is elég pontos: “Kemény munkatárs kemény feladatokra”. Cserélhető, rugalmasan mozgó, edzett acéltagokkal felszerelt henger, ami leveri az ömledéket a durva vágású munkadarabokról. Érdemes megismerni, ha valaki plazmavágóval, vagy lángvágóval dolgozik. 

 

A 2019-es MACH-TECH május 14-17. között kerül megrendezésre, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A díjmentes belépésért regisztráljon EZEN A LINKEN!

További információ:

Az EPL-Tech Kft. hivatalos honlapján.

A MACH-TECH – Ipar Napjai hivatalos honlapján.

iparnapjai@hungexpo.hu
+36-1/263-6007
+36-1/263-6049
+36-1/263-6088

Megosztás
[
    ]