Nagy nevek és vezető technológiai cégek a 2019-es Metalex-en

A partnerország bevonása német kiállítókat csalogat a Délkelet-ázsiai kiállításra.

Jelentős érdeklődés mutatkozik a németországi fémgyártó iparban a 2019. november 20-23. között rendezett bangkoki Metalex iránt. Az ázsiai régió legnagyobb fémmegmunkálási vásárán olyan vezető német cégek képviseltetik magukat, mint a CHIRON-WERKE GmbH & Co. KG, az INDEX-Werke GmbH & Co. KG, E. Zoller GmbH & Co. KG, Gebr. Heller Maschinenfabrik GmbH, GROB-WERKE GmbH & Co. KG, a Gühring KG és a MAPAL Fabrik für Präzisionswerkzeuge Dr. Kress KG. Részvételi szándékát már több mint 30 vállalat erősítette meg.

HF 3500-as 5-tengelyes megmunkálóközpontjával a Heller kifejezetten az autóipari vállalatokat és beszállítóit célozza

HF 3500-as 5-tengelyes megmunkálóközpontjával a Heller kifejezetten az autóipari vállalatokat és beszállítóit célozza

A Heller Maschinenfabrik GmbH ázsiai főképviselője, Andrew Parkin számára, a befektetési lehetőség a régióban tagadhatatlan: “Thaiföld és Délkelet-Ázsia egy piaci szempontból gyakran alábecsült régió. Mi azonban már felismertük az itt rejlő lehetőségeket és a piac stabilnak mutatkozik.”

Andrew Parkin, a Heller Maschinenfabrik GmbH ázsiai főképviselője

Andrew Parkin, a Heller Maschinenfabrik GmbH ázsiai főképviselője

Ezek a lehetőségek pedig az E. Zoller GmbH & Co. KG-nek is elegendőnek bizonyulnak ahhoz, hogy részt vegyenek a vásáron: “A thaiföldi és délkelet-ázsiai piac hatalmas fejlődési potenciált kínál számunkra. Nem véletlenül vált Németország is a Metalex egyik partnerországává és kezdte el támogatni a német fémmegmunkálóipari cégeket” – számol be Atepat Tungkatacha, a Zoller Thailand Co., Ltd. igazagtója.

A közös részvétel mind a piaci szakértőknek, mind a kezdőknek ideális lehetőségeket kínál a délkelet-ázsiai piacon való érvényesüléshez. A közös stand, tolmácsszolgálat és a német nyelvű szervizszemélyzet mellett egy partnerösszekötő program biztosítja a minőségi üzleti kapcsolatok és hosszútávú kereskedelmi sikerek megvalósulását. A partnerország részvételének és az erős politikai támogatásnak köszönhetően, a német jelenlét tovább erősödik.

Thaiföld autóipara kulcsfontosságú piaci szegmens

Roland Merz, a CHIRON Werke GmbH & Co. KG Ázsia értékesítési vezetője, szintén meg van győződve Thaiföld kulcsfontosságú piaci szerepéről: “Az idei részvétünkkel ismét növeljük érdeklődésünket Délkelet-Ázsia iránt. Itt, Thaiföldet az autógyártás egyik úttörőjének tekintik. De más Délkelet-ázsiai országokra, például Indiára, Malajziára vagy Vietnámra is egyre nagyobb figyelem irányul a nemzetközi beszállítók között. A 2019-es Metalex-en elsősorban autóipari beszállítókat várunk a standunkon. Ugyanakkor szívesen vesszük az űrhajózási ágazat, az orvostechnika és az egyetemi laboratóriumok érdeklődését is.”

Andreas Hafner, a CeramTec GmbH marószerszám üzletágának vezető területi értékesítője is fontos tényezőnek tartja a Metalex-en való részvétet a vállalat piaci jelenlétének erősítése szempontjából. “Az ASEAN (Association of Southeast Asian Nations = Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége), és kiváltképpen Thaiföld gazdasági helyzetének stabilizálódása miatt hosszútávon erős fejlődésre számíthatunk a térségben. A növekedés ösztönzése az exportnak köszönhető; a tíz, nagy export potenciállal rendelkező ipari klaszter célzott támogatására irányuló programnak köszönhetően pedig a beruházási tevékenységek is meg fognak ugrani Thaiföldön. Nagyon jó piaci lehetőséget látunk az ASEAN régióban, főleg Thaiföldön, hiszen a legjelentősebb autógyártóknak és beszállítóknak mind van helyi üzemük, és az infrastruktúra is kiemelkedő.”

A CeramTec GmbH által gyártott nagy teljesítményű kerámia lapkák

A CeramTec GmbH által gyártott nagy teljesítményű kerámia lapkák

A Metalex meggyőző iránnyal és nagy látogatói minőséggel kecsegtet

A minden én novemberében, Bangkokban tartott Metalex már több mint 30 éve szolgál a gyártótechnológia kirakataként, több mint 930 kiállítóval, 50 különböző országból és közel 100.000 látogatóval. A bemutatott termékportfólió és a látogatói minőség is figyelemre méltó, ahogy arra Atepat Tungkatacha, a Zoller Thailand Co., Ltd. igazgatója is rámutat: “A Metalex nagyon fontos számunkra, mivel ez a legnagyobb szerszámgép- és fémmegmunkáló ipari vásár Délkelet-Ázsiában. A fémmegmunkálás és a szerszámgépek mellett pedig a vásáron kiemelt szerep jut a szerszámoknak és automatizációnak is.”

Atepat Tungkatacha, a Zoller Thailand Co., Ltd. igazgatója

Atepat Tungkatacha, a Zoller Thailand Co., Ltd. igazgatója

A CeramTec is pozitívan számol be legutóbbi részvételéről: “A Metalex számunkra egy potenciálisan számos új ügyfelet ígérő rendezvény. A 2018-as részvételünktől óta több mint 50 új ügyféllel kötöttünk üzletet, ami ezen a piacon kiemelkedően jó a vállalatunk számára” – foglalja össze Andreas Hafner.

A partnerország bevonása

Németország idén a Metalex partnerországa lesz. 2019. november 20-23. között, a VDW (Német Szerszámgépgyártó Szövetség) kezdeményezésére, a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) és a Német Vásár Ipari Szövetség (AUMA) vásárbizottsága, “Német Csúcstechnológia a Fémgyártásban” mottóval tartani fog egy eseményt. A rendezvényen mintegy 1200 négyzetméteren fognak felvonulni a német szerszámgépgyártó és fémmegmunkáló vállalatok az ázsiai szakemberek számára. Az eseményre számos gépbemutatóval és prezentációval készülnek.

ForrásMesse Stuttgart

További információ:

A Metalex hivatalos honlapján.

A Messe Stuttgart hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]