Hosszú munkadarabok hatékony, teljes körű megmunkálása

A DMG MORI a nagyobb esztergálási hosszal rendelkező CLX 450-nel bővíti univerzális esztergaközpont-portfólióját, és az egy kézből származó automatizálási megoldásokra helyezi a hangsúlyt.

A DMG MORI, a FAMOT-nál eszközölt befektetésével, egyfelől népszerűsíti a megnövelt kapacitásokat, másfelől a Lengyelországban gyártott univerzális gépportfóliójának továbbfejlesztésére összpontosít. A legutóbbi példa erre a nagyobb, 800 mm-es esztergálási hosszal rendelkező CLX 450. A FAMOT emellett az egy forrásból származó automatizálási megoldásokra is kiemelt figyelmet fordít. A portfólió így tartalmazza a CLX esztergálóközpontokhoz való Robo2Go flexibilis robotot, illetve a CMX V és a CMX U gépekhez való WH CELL robotcellát és PH 150 raklapkezelőt.

A DMG MORI portfólióját kiegészítő CLX 450 esztergálóközpont 800 mm-es esztergálási hosszal és 6-oldalas megmunkálásokhoz is alkalmas, ellenorsós kivitellel került bemutatásra. A szerszámgép esztergálási átmérője a kb. 120 mm löketű Y-tengelyen ø 315 mm, Y-tengely nélkül pedig, a tágas munkatérbe akár ø 400 mm-es alkatrészek is befoghatók. A rúdmegmunkálás ø 80 mm-es átmérőig lehetséges, a tokmányok pedig ø 210 mm-es, ø 250 mm-es és ø 315 mm-es átmérőkkel állnak rendelkezésre. A CLX 450 lenyűgöző, legfeljebb 426 Nm-es fogónyomatékú ellenorsója bonyolult alkatrészek teljes körű, 6-oldalas megmunkálását is lehetővé teszi. A MAGNESCALE X- és Y-tengelyű, ill. opcionálisan Z-tengelyű közvetlen útmérési rendszerei pedig gondoskodnak a nagyfokú precizitásról. Vezérlés tekintetében a DMG MORI a SIEMENS és FANUC termékeit kínálja.

A nagy teljesítményű berendezés teljes helyigénye csupán 6,7 m². „Ez azt jelenti, hogy a DMG MORI CLX szériás univerzális esztergálógépei minden technológiai szinten állnak az ügyfelek rendelkezésére: az egyszerű alorsós műveletektől a bonyolult esztergálásokig, számos technológiai ciklussal, valamint a hardver- és szoftveropciók széles választékával, az ügyfelek alkalmazásspecifikus követelményeivel összhangban” – tette hozzá Dr. Michael BudtAz új CLX 450-et a lengyel FAMOT-nál, valamint az olasz GRAZIANO-nál gyártják.

A nagyobb esztergálási hosszal rendelkező CLX 450 a portfólió egyik legújabb tagja, amely Y tengelyes és ellenorsós kivitelével akár ø 315 × 800 mm-es munkadarabokhoz is alkalmas.

A nagyobb esztergálási hosszal rendelkező CLX 450 a portfólió egyik legújabb tagja, amely Y tengelyes és ellenorsós kivitelével akár ø 315 × 800 mm-es munkadarabokhoz is alkalmas.

A DMG MORI számára az automatizálási megoldások kulcsfontosságú szereppel bírnak, ennek megfelelően a FAMOT is bővítette kínálatát ezen a területen. Az ügyfelek így a gyártóautomatizálási megoldások széles választékához férnek hozzá, egy kézből. Valamennyi CLX eszterga automatizálható az új, 2. generációs Robo2Go-val, mely opcionálisan 10 kg, 20 kg vagy 35 kg-os teherbírással is kapható, és akár ø 170 mm-es alkatrészek mozgatására is képes. Párbeszéd-alapú vezérlése révén még előzetes robotprogramozási ismeretek nélkül is könnyű működtetni. A CLX sorozat felszerelhető továbbá a GX6 portálbetöltő rendszerrel is, amely egyedileg testre szabható, az ügyfél igényeinek megfelelően.

A DMG MORI számára az automatizálási megoldások kulcsfontosságú szereppel bírnak, ennek megfelelően a FAMOT is bővítette kínálatát ezen a területen. A CLX esztergák például kivétel nélkül felszerelhetők a Robo2Go automatizációs megoldással.

A DMG MORI számára az automatizálási megoldások kulcsfontosságú szereppel bírnak, ennek megfelelően a FAMOT is bővítette kínálatát ezen a területen. A CLX esztergák például kivétel nélkül felszerelhetők a Robo2Go automatizációs megoldással.

A CMX V és a CMX U sorozat marógépekhez fejlesztett WH CELL egy moduláris automatizálási robotcella. A megoldás számos különféle munkadarabhoz alkalmas, emellett egyszeres és kettős működésű megfogóval egyaránt kapható, a testre szabott megfogópofákkal együtt.  A szerszámgépek a PH 150 raklapmozgató segítségével még tovább automatizálhatók. A PH 150 teherbírása 150 kg, de opcionálisan 250 kg is lehet és két raklapméret – tíz, egyenként 320 × 320 mm-es, vagy hat, egyenként 400 × 400 mm-es – befogadására képes.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]