A PTC díjnyertes CAD platformja elhozza a tervezés reneszánszát

A Creo 6.0 áttörést jelentő új funkciókkal gazdagodott a valós idejű szimuláció, a kiterjesztett valóság és az additív gyártás területén.

A PTC (NASDAQ: PTC) ma bejelentette a Creo® 3D-s CAD platformjának legújabb verzióját, ami lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy egyetlen rendszerben valósítsák meg innovatív tervezési és gyártási projektjeiket. A Creo 6.0 új funkciókat mutat be a valós idejű szimuláció, a kiterjesztett valóság (AR) és az additív gyártás területén valamint a produktivitás növelés területén.

A termékfejlesztés gyorsan változó világában vezető tervező és gyártó vállalatok ezrei alkalmazzák a Creo-t, hogy jobb termékeket állítsanak elő gyorsabban. A mérnökök új szintre emelhetik az innovációt a beágyazott szimulációval, összekapcsolt, intelligens termékekké formálhatják az ötleteiket az IoT vezérelt tervekkel, miközben valós időben kommunikálhatnak világszerte partnereikkel, vásárlóikkal az integrált kiterjesztett valóság segítségével.

“A PTC elindította a tervezés reneszánszát. A cégek a termékeiket digitálisan alkotják meg, és a Creo-hoz fordulnak valós idejű szimuláció, additív gyártást támogató tervezés, és az embereket a folyamatokba jobban bevonó biztonságos, felhő alapú kiterjesztett valóság alkalmazásához.” – mondta Brian Thompson, a PTC CAD üzletágának vezetője, és Senior Vice President a PTC-nél. „CAD piaci vezetőként harminc éve segítjük hozzá vásárlóinkat hogy megkülönböztethessék magukat a saját piacaikon. Az új fejlesztéseinkkel most lehetővé tesszük, hogy tovább erősítsék innovatív képességeiket, mindezt a Creo platformon belül.”

Valós idejű szimuláció

A Creo Simulation Live (Powered by Ansys) másodperceken belül ad eredményeket szerkezeti, modális és hőtani problémákra a Creo-ba integrálva

A Creo Simulation Live (Powered by Ansys) másodperceken belül ad eredményeket szerkezeti, modális és hőtani problémákra a Creo-ba integrálva

A nemrégiben bejelentett Creo Simulation Live valós idejű visszajelzést ad a tervezési döntések hatásáról, lehetővé téve az integrált szimuláció vezérelt tervezést. A Creo Simulation Live a Creo modellezési környezetbe teljesen integrált, villámgyors, és egyszerűen használható szimuláció, ami másodpercek alatt eredményeket ad, mivel a háttérben fut. A tervezők mostantól gyorsabban iterálhatnak, gyorsabban fedezhetik fel a problémákat, egyszerűsíthetik le a munkafolyamataikat, csökkenthetik a költségeiket, több variációt próbálhatnak ki, és jobb terméket tervezhetnek gyorsabban.

Együttműködés a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) segítségével

A beépített kiterjesztett valóság eszközzel látványosan és biztonságosan oszthatunk meg terveket

A beépített kiterjesztett valóság eszközzel látványosan és biztonságosan oszthatunk meg terveket

Az AR továbbfejleszti a mérnökök tervezési és együttműködési munkamódszereit. Ez a felhő alapú technológia egy új, hatékony és látványos eszközt ad a mérnökök kezébe, hogy biztonságosan oszthassák meg a terveket a kollégáikkal, partnereikkel, beszállítóikkal. A Creo AR Design Share minden Creo munkahelyen elérhető, a tervezők és gyártók gyorsabban iterálhatnak, kevesebb prototípusra lesz szükségük és a terv zsűriken közérthetőbb módon tudják megosztani a dizájnokat. A Creo 6.0 fontos új funkciója az AR engedély menedzsment. Akár 10 modell is megosztható, és a tervek minden eddiginél látványosabb módon jeleníthetők meg okostelefonon, tableten vagy éppen HoloLens-en. Az AR élmények könnyen elérhetők és elindíthatók linkek, ThingMarks™ és QR kódok használatával.

Tervezés additív gyártáshoz

A Creo additív gyártási szolgáltatásaival komplex, parametrikus rácsozatok tervezhetők és nyomtathatók

A Creo additív gyártási szolgáltatásaival komplex, parametrikus rácsozatok tervezhetők és nyomtathatók

Az új verzió mindazokat a tervezési eszközöket biztosítja, amik szükségesek az additív gyártás előnyeinek kihasználásához. A felhasználók megtervezhetik, optimalizálhatják, validálhatják és ellenőrizhetik a nyomtatást a Creo elhagyása nélkül, a gyártási idők és a hibák csökkentése érdekében. A Creo 6.0 még nagyobb tervezői rugalmasságot biztosít sztochasztikus hab, vagy függvény vezérelt rácsszerkezetek kialakítására. A tervezők analizálhatják és optimalizálhatják a  gyártási orientációt, csökkentve ezzel a nyomtatási időt, minimalizálva támaszték anyagszükségletét, és maximalizálva a tálca kihasználtságát. A Creo 6.0 kibővített támogatást biztosít a 3MF szabványhoz.

Produktivitás növelés

A Creo 6.0 számos területen nyújt produktivitásnövelő fejlesztéseket. Tovább finomították és optimalizálták a felhasználói felületet. A mini eszköztárak használatát kiterjesztették az építőelemek létrehozására és módosítására, a modernizált építőelem vezérlőpulttal gyorsabba vált a munka, a modellfa használata még rugalmasabbá vált. Ezen felül jelentős fejlesztések történtek a várszerkezetek, és csavarkötések tervezése, a 3D-s rajzkészítés, kábelezés és az alap modellezés területén.

Tudjon meg többet az újdonságokról!

ForrásS&T Consulting Hungary

További információ:

Az S&T Consulting Hungary Kft. hivatalos honlapján.

A PTC hivatalos honlapján.

S&T Consulting Hungary Kft.
+36-1/371-8072

Megosztás
[
    ]