Célgéptervezés felsőfokon – digitalizációs fejlesztés a Konkoly Electro Kft.-nél

Az egyedi célgépek tervezése és gyártása hatalmas szakértelmet és odafigyelést igénylő folyamat, aminek elvégzése ma már elképzelhetetlen a megfelelő szoftverek nélkül. A 20 éves tapasztalattal rendelkező Konkoly Electro Kft. dolgozói ezt nagyon jól tudják, ezért is használják az Autodesk hatékony szoftvereit.

A 2002-ben alapított, kizárólagos magyar tulajdonban lévő Konkoly Electro Kft. elsősorban egyedi célgépek tervezésével és gyártásával foglalkozik. Fő tevékenységük mellett, szolgáltatásaik részét képezi még az ipari automatizálás, a villamos vezérlőszekrények tervezése és gyártása, valamint a fémforgácsolás is, így a termékek és megoldások széles skálájával állnak ügyfeleik rendelkezésére.

konkoly_01

A vállalat jelenleg 35 fős, tapasztalt alkalmazotti gárdával rendelkezik, melyből 7-en dolgoznak mérnökként. Üzletpolitikájukat magas fokú ügyfélközpontúság jellemzi, célgépeiket ennek megfelelően mindig a megrendelővel szoros együttműködésben tervezik és gyártják. Ezzel garantált a lehető legoptimálisabb megoldás kidolgozása és alkalmazása, bármilyen egyedi igényről is legyen szó.

FolyamatAbra_01_Light_PNG

Korszerű szoftverekkel a digitalizált termelésért

A Konkoly Elektro a kezdeti évek óta dinamikus fejlődést mutat, melyről a korszerű géppark és a bővülő szolgáltatási kör is egyértelműen tanúskodik. Az állandó fejlődéshez, illetve a versenyben maradáshoz azonban, a magasan képzett munkatársak mellett a megfelelő eszközökre és jó döntésekre van szükség; kiváltképp a mai, kiélezett gyártói környezetben. Az egyik ilyen döntés eredménye a mérnöki tervező és szimulációs szoftverek értékesítésével foglalkozó HungaroCAD Kft-vel való együttműködés.

konkoly_02

A vállalat a HungaroCAD által forgalmazott Autodesk szoftvereket használja – Inventort a gépészeti tervezéshez; 3D tervezéshez és modellezéshez, illetve a műhelyrajzok elkészítéséhez, és Vault-ot a papír alapú rajzmozgás kiváltása céljából. Előbbi egyrészt hatalmas segítséget jelent a dolgozóknak az alkatrészek elkészítésében, másrészt kiválóan alkalmas arra, hogy a benne készült műhelyrajzok alapján, a CAM szoftvereken keresztül utasításokat adjanak a szerszámgépeknek. Az Autodesk Vault szoftvere emellett egy olyan átfogó, digitális megoldást jelent a cég számára, melynek célja, hogy mind a tervező, mind pedig a gyártó részleg egy közös adatbázison belül dolgozhasson. A szoftver ráadásul a vállalat meglévő ERP rendszerével is összekapcsolható, ezáltal jelentősen átláthatóbbá és egyszerűbbé válnak a vállalati folyamatok.

konkoly_03

Új telephely, új lehetőségek

A Konkoly Electro Kft. jelenleg is egy nagyobb fejlesztés – egy új telephely és csarnok átvétele – előtt áll, ami óriási előrelépést jelenthet a cég számára. Az új ingatlan által növelt kapacitásnak köszönhetően több és nagyobb projektek megvalósítására nyílna lehetőség, amivel a cég jelentős versenyelőnyre tudna szert tenni. Ennek következtében még fontosabbá válik a megfelelő szoftverkörnyezet kiépítése, aminek megvalósításában a Konkoly Electro továbbra is számít a HungaroCAD partnerségére.

konkoly_04

További információ:

autodesk

A Konkoly Electro Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]