Sikerrel zárult a BME FRT Concept Freeze eseménye

A karácsonyi időszak megkezdése előtt – 2018. december 19-én – a BME FRT csapata sikeresen megtartotta az idei szezon Concept Freeze nevezetű eseményét, melyen korábbi csapattagoknak mutatták be, hogyan is állnak jelenleg. Az előadás során a csapatkapitányon kívül valamennyi csoportvezető ismertette az eddig elért eredményeket. A CF-nek köszönhetően számos megválaszolatlan, illetve általuk rejtett kérdésre kaptak választ.

Akkumulátor tesztelés

bme_frt_02Az ünnepeket követően a 2019-es évet nagy erőbedobással kezdte a csapat. Január elején megérkeztek az akkumulátorhoz szükséges cellák, amiket először leteszteltek, hogy meg tudják melyeknek nem megfelelő a kapacitása. A tesztelés első fázisában az akkumulátorral foglalkozó tagok egy oktatáson vettek részt, itt felkészítették őket, hogy mikre kell odafigyelniük, mely szabályok betartása szükséges a biztonságos teszteléshez, hiszen maga a munkafolyamat igen felelősségteljes. Az oktatás után kezdődött a tényleges munka, 14 vállalkozó különböző számítógépes szoftverek segítségével segített a folyamat gyors és szakszerű leforgásában. Maga a tesztelés 10 napon keresztül zajlott a csapat saját műhelyében. A Melasta által elküldött 372 cellából 365 db bizonyult jónak.

A decemberi és a januári hónapok sem maradtak el csapaton belüli workshopok nélkül. Az aerodinamika, illetve az elektronika csoport által szervezett workshopokon kívül kezdetét vette a nyári statikus versenyszámokra való felkészülések időszaka is. Elkezdtek kidolgozni egy általuk kitalált, fiktív Business Plan-t, valamint a Cost and Manufacturing Event-re szükséges alapokat is sikerült lefektetniük.

Egyes csapattagjaik abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy két külföldi csapattal is tudtak találkozni. Egyik tagjuk a svájci AMZ Racing csapatánál tett látogatást, míg hozzájuk a bécsi TUW Racing csapattól érkeztek látogatóba.

A következő hónapokban két nagyobb feladattal kell szembenézniük: idei első tagfelvételük, valamint Design Freeze eseményük megszervezése.

Tagfelvétel

A hónap elején új tagok érkeztek a csapathoz, decemberben először adtak fel álláshirdetést a Facebook segítségével, melynek köszönhetően hat új tagot is sikerült felvenniük, akik ugyanúgy, mint az ősszel érkezett hallgatók, részt vesznek a csapat saját, egy hónapos Onboarding nevezetű programján.

bme_frt_03Továbbá, jelenleg is zajlik két tagfelvelvétel a Fluid Dynamics, valamint az Operative csoportokba, melyekről az érdeklődők Facebook esemény keretein belül informálódhatnak. A diákok a jövőben is szeretnék folytatni új tagok keresését, a következő hetekben pedig Driverless csoportukba várnak minden lelkes jelentkezőt.

Design Freeze

Február második felében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezik meg Design Freeze-üket, amelyre korábbi csapattagjaikon kívül támogatóikat is szeretettel várják. Ezen az eseményen bemutatják a külső hallgatóság számára a 2019-es végleges modellüket.

ForrásBME FRT

További információ:

A BME Formula Racing Team hivatalos honlapján.

A csapat hivatalos támogatója, a TRUMPF Hungary Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]