Teljes termékválasztékával, vezető additív gyártói pozícióját hangsúlyozza a DMG MORI az idei formnext-en

Több, mint 20 éves additív fémalkatrész gyártói tapasztalatával, a DMG MORI innovatív gyártótechnológiákat, valamint globális lefedettséget és szolgáltatási hálózatot kínál ügyfeleinek. Az idei formnext-en, amely 2018. november 13 és 16 között kerül megrendezésre Frankfurtban, a vállalat, egyesítve a LASERTEC 3D hybrid, LASERTEC 3D és a LASERTEC SLM modellsorozatokat változatos megmunkálóközpont kínálatával, komplett termékválasztékát bemutatja, négy teljes körű porfúvókás és porágyas additív folyamattípushoz. Szolgáltatásainak körét, a DMG MORI átfogó konzultációval teszi teljessé, melynek része egy gyors látogatás a bielefeldi additív gyártás Kiválósági Központban is.

Globális kínálat additív gyártáshoz

  • Átfogó: porágyas (SLM) és porfúvó (LDW) technológia minden anyaghoz és geometriához
  • Egyedülálló: Négy additív gyártói folyamatlánc és megmunkálás egyetlen forrásból
  • LASERTEC 3D hybrid / LASERTEC 3D:
    • a piacon sikeres lézeres felhordóhegesztés porfúvó technológiával
    • több anyagos alkalmazások és minősített anyagok használata egy alkatrészben
    • LASERTEC 3D hybrid: finiselt alkatrészek egy beállítással
  • LASERTEC SLM:
    • egyedülálló rePLUG gyors alapanyagcsere-modulos rendszer, a teljes pormennyiség kevesebb, mint 2 óra alatt történő cseréjéhez
    • nyílt rendszer a folyamatparaméterek egyéni adaptálásához és a nyersanyag-beszállítók szabad megválasztásához
    • additív alkatrészgyártás akár 300 x 300 x 300 mm-es térfogatú munkatérben
  • CELOSfolyamatos szoftvermegoldások a CAM programozástól a gépvezérlésig
  • Kiválósági konzultáció a technológiai és folyamat know-how hatékony átadása érdekében
A DMG MORI additív gyártói portfóliója négy teljes folyamatláncot fed le a porfúvós és porágyas additív eljárások terén

A DMG MORI additív gyártói portfóliója négy teljes folyamatláncot fed le a porfúvós és porágyas additív eljárások terén

LASERTEC 65 3D hybrid:

Additív gyártás porfúvó technológia és hagyományos megmunkálás alkalmazásával, egy beállításban

A porfúvókával végzett lézeres felhordóhegesztésre képes LASERTEC 65 3D kombinálja az additív gyártást és a hagyományos megmunkálást egyetlen beállításban. A gépet úgy tervezték, hogy akár 500 x 400 mm-es átmérőjű elemek szimultán 5-tengelyes megmunkálására is alkalmas legyen. A LASERTEC 3D hybrid széria gépein könnyedén lehet váltani a porfúvókával végzett lézeres felhordóhegesztés, illetve a maró-esztergáló műveletek között, így bonyolult geometriák teljes megmunkálásához is ideális. A technológiának köszönhetően ráadásul több anyagos alkalmazások is megvalósíthatók és lehetőség van minősített anyagok egy alkatrészen belüli felhasználására is.

A LASERTEC 65 3D hybrid egyesíti az additív gyártást és a hagyományos megmunkálást egy beállításban

A LASERTEC 65 3D hybrid egyesíti az additív gyártást és a hagyományos megmunkálást egy beállításban

LASERTEC 30 SLM 2. generáció:

Két folyamatlánc porágyas additív gyártással

LASERTEC 30 SLM a DMG MORI porágyas termékcsaládja. A második generációs gépek 300 x 300 x 300 mm-es munkatérrel rendelkeznek és maximális működési kényelmet biztosítanak az új Stealth Design-nal. Az additív eljárás tekintetében a szerszámgép 70 és 200 mikronos fókuszátmérő közti dinamikus adaptációra képes és 20-100 mikron közti bevonat vastagság érhető el vele.

A LASERTEC 30 SLM-mel két folyamatlánc valósítható meg, az alap jellemzők révén: A felhasználók egyrészt additív gyártással készült munkadarabok magas minőségű felületkezelését végezhetik egy olyan marógépen, mint például az 5-tengelyes, harmadik generációs DMU 50. Másrészt, a LASERTEC SLM modellek olyan alapsíkok felületi megmunkálására is képesek a porágyban, amiket előtte marógépen munkáltak, mindezt bárminemű támasztószerkezet nélkül.

A rugalmas rePLUG modul a teljes pormennyiség cseréjét képes elvégezni kevesebb, mint 2 óra alatt

A rugalmas rePLUG modul a teljes pormennyiség cseréjét képes elvégezni kevesebb, mint 2 óra alatt

A rePLUG alapanyagcsere-modul rugalmasságot biztosít a megrendelések tervezésében és korlátlan anyagválasztékot biztosít a LASERTEC SLM rendszerekhez. Használatával a teljes pormennyiség szennyeződésmentesen cserélhető, kevesebb, mint két óra alatt. További kiemelendő funkció a duo-szűrőrendszernek és nagy portartálynak (a folyamat során nincs szükség kézi feltöltésre) köszönhető nagyfokú folyamat-önállóság. A DMG MORI opcionálisan egy további modult, a rePLUG reSEARCH-öt is biztosítja, amit kifejezetten a sorozatgyártó rendszer anyag- és folyamatreleváns paramétereinek fejlesztésére terveztek.

Saját termelésének támogatása és technológiai teljesítményének folyamatos fejlesztése érdekében a DMG MORI saját bielefeldi gyárában is bizalmat fektet az additív gyártásba. A porfúvó technológia egyértelmű példája ennek a bizalomnak.

Saját termelésének támogatása és technológiai teljesítményének folyamatos fejlesztése érdekében a DMG MORI saját bielefeldi gyárában is bizalmat fektet az additív gyártásba. A porfúvó technológia egyértelmű példája ennek a bizalomnak.

CELOS – folyamatos szoftvermegoldás a CAM programozástól a gépvezérlésig

A CELOS szoftvermegoldásai, a LASERTEC SLM széria modelljeivel együtt tökéletesen kiegészítik a folyamatláncokat. Az összehangolt és egységes felhasználói felületnek köszönhetően az alkatrészek külsőleg programozhatók, az adatok pedig, komplexitástól függetlenül, rövid idő alatt átküldhetők a gépnek. A hatékony információáramlásnak és az intuitív működésnek köszönhetően a CELOS optimális folyamatokat biztosít az additív gyártással készült alkatrészek előfeldolgozásában és finiselésében. Ez lehetővé teszi a gépbeállítások és folyamatparaméterek egyéni adaptációját, illetve az alapanyaggyártók korlátlan választékát.

A DMG MORI RDesignere közvetlenül a gép vezérlésén biztosít kényelmes CAM programozást

A DMG MORI RDesignere közvetlenül a gép vezérlésén biztosít kényelmes CAM programozást

Konzultációk a technológia gyors ismertetéséért

A DMG MORI Akadémia széles körű tanácsadással támogatja ügyfeleit az additív gyártófolyamatok alkalmazása tekintetében. Ez többek között magában foglalja az AM Quick Check-et (Gyors Ellenőrzés), ami tökéletes bevezetőként szolgál az additív gyártás világába. A DMG MORI mindenben segíti ügyfeleit, a megfelelő alkalmazások azonosításától kezdve, az alkatrészek újratervezésén át egészen az első kis sorozatos gyártásig. A vállalat szakemberei emellett menedzsment, tervezés és gyártás tréningekkel is igyekeznek megfelelő bevezetőt nyújtani a technológia nyújtotta lehetőségekbe.

ULTRASONIC 20 linear: Fejlett anyagok teljes körű megmunkálása a továbbfejlesztett ULTRASONIC-kal

A DMG MORI már évek óta kínálja nagy teljesítményű szerszámgépeit az ULTRASONIC technológiával, ami a komplex, fejlett anyagból készült alkatrészek nagy pontosságú, 5-tengelyes megmunkálását segíti. Ez a sorozat most teljesen új szintre emelkedett az ULTRASONIC 20 linear formájában. Az újítások része az opcionális, akár 60.000 ford./perces orsó-fordulatszám, a nagyobb teljesítményű hajtás, a kisebb lábnyom és a CELOS alkalmazások, amelyeket kifejezetten az ULTRASONIC-hoz fejlesztettek. Az újítások egyértelmű élvezői az optika, a precíziós mérnöki és megfigyelési területek, az orvostechnika és a félvezető iparágak szereplői.

Az ULTRASONIC 20 linear legfontosabb technológiai jellemzői közé tartozik egy teljesen digitális vezérlésű ultrahang generátor és az ULTRASONIC működtető egységei, amelyek nagyobb teljesítményt és 50 000 ford./perces sebességet tesznek lehetővé. Az adaptált működtető technológiával ellátott szerszámtartók könnyedén és automatikusan kicserélhetők a maróorsóban. Mindegyik szerszámtartó rendelkezik piezo elemekkel, amelyek 20 és 50 kHz közötti nagy frekvenciájú, programvezérelt indukciós rendszeren keresztül működnek. Az eredeti szerszámforgáshoz tehát további, meghatározott amplitúdójú, hosszirányú mozgások adódnak hozzá. A forgácsolóélek vagy köszörülési területek így fellépő kilengését az NC program irányítja, tartománya pedig akár 10 mikron fölötti is lehet. Köszörülés, fúrás és marás közben, ezek a hozzáadott vibrációk közvetlen, pozitív hatással vannak a folyamatban fellépő erőkre, az anyageltávolítás mértékére és a szerszám élettartamára, ennek következtében kevesebb költséget és nagyobb termelékenységet eredményeznek.

Az ULTRASONIC 20 linear legfontosabb újdonságai közé tartozik a teljes mértékben digitális vezérlésű ultrahang generátor és a nagy teljesítményű ULTRASONIC működtető egységek

Az ULTRASONIC 20 linear legfontosabb újdonságai közé tartozik a teljes mértékben digitális vezérlésű ultrahang generátor és a nagy teljesítményű ULTRASONIC működtető egységek

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]