A digitális szolgáltatások térnyerése az összeszerelés és az anyagkezelés területén

A SCHUNK már évek óta ismert lenyűgöző hardwereiről, az idei Motek-en pedig digitális szolgáltatásait is bemutatta.

1810-SCHUNK-Messestand_Motek_2018

A SCHUNK célja a tervezési folyamatok leegyszerűsítése, online konfigurációk, intelligens alkatrészek és digitális ikermodellek használatával. Ennek megfelelően az intelligencia, a hálózatosítottság és a megnövekedett teljesítmény kerül a vállalat megfogó rendszereinek fókuszába. Az idei Motek-en bemutatta a PGN-plus-P csúcstermék ATEX-tanúsítványú és porálló verzióit, az SRM nagyteljesítményű forgóegységet, a Universal Robots könnyűsúlyú robotjaihoz készült moduláris megfogó rendszert, IO-Linkkel ellátott megfogókat és egy technológiai tanulmányt az intelligens pneumatika területéről.

Intelligens pneumatika

A SCHUNK tanulmánya szerint nem a mechatronika az egyetlen út a rugalmas megfogótechnikához. Az egykor külső szelepházakat, szenzorokat és bonyolult cső- és kábelrendszereket igénylő intelligens pneumatikus megfogók hamarosan teljesen integrálhatóvá és irányíthatóvá válnak IO-Linken keresztül. “Célunk, hogy ötvözzük a teljesítmény sűrűséget, a korlátlan rugalmasságot és az állapot ellenőrzést az intelligens pneumatikus megfogókkal.” – mondta Henrik A. Schunk, a vállalat vezérigazgatója. A jelenlegi tervek szerint az első, intelligens pneumatikával ellátott párhuzamos és centrikus megfogók már 2019 közepétől elérhetők lesznek a SCHUNK katalógusában.

1810-SCHUNK-Smarte_Pneumatik

Permanens mágneses megfogó integrált elektronikus rendszerrel

A 24 V-os kategória fénypontja a SCHUNK EMH, egy 24 V-os permanens mágneses megfogó volt, amit kifejezetten a szerszámgépek be- és kirakodásához és a ferromágneses nyersanyagok kezeléséhez terveztek. A kompakt megfogó egyesíti a mágnesesség erejét a 24 V-os technológia előnyeivel.

1810-SCHUNK-Kunststoffhandling

Tekintve, hogy az elektronika teljes mértékben a megfogóba van építve és a digitális I/O segítségével könnyedén működtethető, az eszköznek sem helyre az elektromos szekrényben, sem külső vezérlő elektronikai rendszerre nincs szüksége. Ez jelentős megtakarításokat eredményez, emellett kevesebb vezetéket jelent és beüzemelni is egyszerűbb. A folyamatstabilitás növelése érdekében, a megfogó egyaránt jelent a mágnesezés állapotáról és a munkadarab jelenlétéről. Az esetleges hibákról egy LED kijelző ad információt. Egyéb mágneses megfogókkal szemben, nincs szükség az aktiválások közötti karbantartásra, ennek hála magas ciklusidők érhetők el.

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]