Különleges anyagok marása a Multiside sorozat szerszámaival

A Dormer Pramet Multiside sorozata kiváló megmunkálási lehetőséget kínál a különleges anyagok, így a titán és a hőtűrő ötvözetek marásához.

CAD15_photo

A sorozat három speciális kialakítású marószerszámból áll – Multiside AD, Multiside SC és Multiside SD -, melyekkel számos megmunkálási feladat elvégezhető, így vállmarás, zsebmarás, másolómarás és homlokmarás, a süllyesztéstől kezdve a nagyolásig.

J(T)-CSD12X_photo

A Multiside sorozat egyik legfontosabb tulajdonsága a szabadalmaztatott rögzítési lehetőség. Ez egy kimagaslóan hatékony és biztonságos lapkarögzítési lehetőség, ami nagyobb stabilitást ad a szerszámnak, elsősorban a komplex felületek öttengelyes megmunkálásban. Ezáltal nagyobb anyagleválasztási ráta érhető el, még a nehezen forgácsolható anyagok esetében is. Mivel nincs szükség centrális rögzítésre, a lapkák önmagukban is erősebbek, miközben az elhelyezkedésük a geometria nagyobb részét vonja be a megmunkálásba.

A SideLok rendszer másik előnye, hogy nincs szükség csavarok alkalmazására a szerszámtesten a lapkák rögzítéséhez, így a cseréjük sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Milling 2018.indb

Lapkageometriák széles választéka és különféle éllekerekítések érhetők el 0,4 – 0,6 mm-ig, a forgácstörő kialakítások pedig kimondottan a nagy hőmérsékletű környezetben alkalmazott anyagok forgácsolására használhatók. A wiper lapkák használatának lehetősége még jobb felületi minőséget tesz elérhetővé és a kisebb lapkatávolsággal a megmunkálási idő is lerövidül, ezáltal hatékonyabb a megmunkálás. További speciális applikációkhoz a Multiside sorozat szerszámai megfelelő szerszámokat nyújthatnak a vevői igényeknek megfelelően.

Forrás:Dormer Pramet

További információ

A Dormer-Pramet hivatalos weboldalán.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]