Kiváló eredménnyel vizsgázott az Alphacam új táblakiosztási algoritmusa

Az Alphacam 2018 R2 új táblakiosztási algoritmusának teszteredményei 17%-os javulást mutattak anyagkihasználás területén.

Alphacam_2018_R2_1000_2

Hector Henry, márkamenedzser szerint a “kategóriavezető geometria”, szerszámpálya optimalizáció és munkadarab kezelés tisztán a szabadalmazott technológia használatának köszönhető. Az algoritmus emellett gyorsabb számítási időt, valamint jobb visszajelzéseket és grafikát is biztosít egyúttal. Elmondása szerint a legújabb verzió fókuszában az időmegtakarítás és a hatékonyságnövelés áll.

Az eddigi parametrikus programnyelvet C#-ra váltották, illetve fejlesztettek a grafikus felületen is, amely nagyobb kontrollt, jobb felhasználói élményt és modernebb, egyszerűbb logikai utasításokat tesz lehetővé. Hector Henry szerint mindez növeli a termelékenységet és a megbízhatóságot.

A Síkmaró ciklus is továbbfejlesztésre került, így most már ez is az Alphacam alapfunkciói közé tartozik, intelligens szerszámpályák létrehozásával lehetővé téve a szabálytalan és a több felületből álló geometria síkmarását. “Jelentősen javult a termelékenység, hiszen a felhasználóknak kevesebb műveletet szükséges elvégezniük, hogy ugyanazt az eredményt elérhessék.”

Alphacam_2018_R2_1000_3

A termelékenységet növeli emellett az új, Metsződő geometriák szerinti sorba rendezés funkció is, amely jelentős időmegtakarítással jár a komplex megmunkálások sorrendjének meghatározása esetében. Az új funkció segítségével a felhasználó kiválaszthat egy korábban létrehozott geometriát, és a rendszer az alapján határozza meg a geometriák vagy szerszámpályák sorrendjét, hogy melyek metszik azt először.

A Parametrikus Vázlatkészítő is lényegesen hatékonyabbá vált, köszönhetően a frissített, átméretezhető ablakokkal bővített kezelőfelületnek. “Ez a Paraméterek és Műveletek lista nagyobb jobb átláthatóságát nyújtja, amely elengedhetetlen az összetett projektek kezelésében.” A Vázlatkészítő geometria létrehozó eszközei bővültek, így most már lekerekítések és letörések is létrehozhatók az eszközön belül.

Az Alphacam méretezési rendszerének továbbfejlesztése jobb átláthatóságot biztosít az információ nyomtatásakor és megjelenítésekor. A felhasználó által definiált utótagoknak köszönhetően, ezentúl mind az elsődleges, mind pedig az alternatív mértékegységek számára két különálló érték jeleníthető meg.

A CAD modellek importálását is továbbfejlesztették a SolidWorks konfigurációk támogatásával. “Az Alphacam új kezelőfelületet kínál az összeállítások kiválasztott konfigurációjának importálására, anélkül, hogy a felhasználónak ellenőriznie kéne, hogy a SolidWorks-ben tárolt utolsó verzió-e az, amire szüksége van” – tette hozzá Hector Henry.

Alphacam_2018_R2_1000_1

ForrásHexagon Manufacturing Intelligence

További információ:

Az Alphacam hivatalos honlapján.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. PLM üzletágának hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]