KICKSTARTED 4. rész – Speciális asztali szerszámgépek

KICKSTARTED sorozatunkban, ahogy a név is sejteti, a Kickstarter, közösségi finanszírozású projekteket népszerűsítő portálon induló és azóta piacra jutó projektek közül mutatunk be néhányat. Sorozatunk negyedik részében speciális gyártótechnológiák asztali alkalmazásairól írunk.

Sorozatunk korábbi részeiben olyan sokoldalú, gyakran használt technológiákból válogattunk közösségi finanszírozású projekteket, mint a marás vagy a 3D nyomtatás. A mostani epizódban legalább ilyen fontos, de speciálisabb feladatokra alkalmas asztali szerszámgépeket fogunk bemutatni.

Olvassa el sorozatunk korábbi részeit:

KICKSTARTED #1 – Asztali marógépek

KICKSTARTED #2 – Additív megoldások

KICKSTARTED #3 – Egyedi CNC megoldások

WAZER

A WAZER egy asztali vízsugaras vágóberendezés, amivel szinte bármilyen anyagot könnyedén megmunkálhatunk, legyen szó fémekről, üvegről, műanyagról vagy éppen kerámiáról. A vízsugaras vágás legfőbb előnyei a hagyományos vágási technológiákhoz képest, hogy apró részletek is könnyen vághatók vele, nem szükségel hűtést és nagyon jó felületi minőséget eredményez. Ebből kifolyólag azonban a vízvágó gépek általában meglehetősen méretesek, így kevesen tudják alkalmazni őket. Erre kínál kiváló megoldást a WAZER, hiszen asztali méretben kínálja a technológia minden előnyét.

A WAZER mindössze 864 x 635 x 534 mm, munkatere 305 x 460 mm és akár 25 mm vastag anyagok vágására is alkalmas.

Vaquform

Vákuumos formázás gyorsan, egyszerűen – ezt kínálja a Vaquform, asztali alkalmazásban. A szerszámgép legkiemelkedőbb tulajdonsága, a rendszer szívét jelentő, szabadalmazott Vaquform hibrid rendszer, amely egyesíti az ipari légszivattyúk és porszívók előnyeit, ráadásul kisebb és könnyebb is, mint ezek a berendezések. A rendszer két fázisban működik – az elsődleges szivattyú 20 kPa nyomással kiszívja a levegő ~90%-át, ezt követően bekapcsol a második, nagyobb teljesítményű szivattyú, amely 85 kPa-lal a maradék levegőt is kiszívja, lehetőséget adva az apró részletek kialakítására is.

A Vaquform mérete 340 x 477 x 425 mm, munkatere 320 x 240 mm, a kialakított forma vastagsága pedig 2 mm.

Mr Beam II

A második verzióját megélő Mr Beam elérhető árával, kis méretével és rendkívül felhasználóbarát kezelhetőségével, a lézervágás és -gravírozás kínálta lehetőségeket hétköznapi életünk részévé teszi. A WiFi-ről működtethető berendezéssel számtalan anyagot vághatunk, a furnérlemeztől és kartontól kezdve, a bőrön és szöveteken át, egészen az akrillig, gravírozni pedig ezeken felül tudunk alumíniumra, fára, de akár tükörfelületekre is. A Mr Beam II beépített kamerája gondoskodik a munkadarabok pontos pozicionálásáról, 1-es osztály tanúsítású háza pedig a biztonságos használatról.

mrbeam_2

A Mr Beam II meglehetősen nagy, 500 x 400 mm-es munkatérrel rendelkezik, nagy teljesítményű, 5 W-os rövidhullámú lézere pedig akár 4 mm-es furnérlemez vastagságig képes vágni.

Sorozatunk befejező részében, olvasói ajánlatra, több-az-egyben szerszámgépeket fogunk összegyűjteni.

Amennyiben Ön is találkozott közönségi finanszírozással támogatott gyártói projektekkel, írjon róla nekünk egy e-mailt az info@cnc.hu címre, és lehet, hogy az ön javaslatát is megemlítjük egy következő cikkünkben!

További információ:

A WAZER hivatalos honlapján.

A Vaquform hivatalos honlapján.

A Mr Beam II hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]