Továbbfejlesztett FORMIGA az EOS-tól a hatékonyabb gyártásért

Az EOS bemutatja egyik legsikeresebb rendszerének továbbfejlesztett változatát, a FORMIGA P 110 Velocis-t. A műanyagok additív gyártására alkotott elődhöz képest, a Velocis akár 20%-kal nagyobb termelékenységet és egyenletes munkadarabminőséget kínál.

Kompakt, additív gyártórendszerként, az EOS FORMIGA P 110 Velocis ideális belépő megoldás az ipari 3D nyomtatás területén. A rendszer kiválóan alkalmas a gyors prototípus készítéstől egészen a költséghatékony kis szériás gyártásig.

EOS_FORMIGA_P_110_Velocis_Download_small

Még hatékonyabb gyártás bizonyított minőség mellett

A továbbfejlesztett FORMIGA P 110 legfőbb újdonsága a gyorsított fűtő- és bevonatoló folyamat, valamint a rendszer kamrájának hatékonyabb hőeloszlása. E célból, a FORMIGA egy új fűtőrendszerrel és a polimer alapanyag előmelegítésére szolgáló szoftveres vezérléssel van felszerelve. Miután az alapanyag, egy vékony rétegként felkerül az építési platformra, a rendszer gyorsan előmelegíti azt, a lézernyaláb pedig csak ezt követően kezdi a pontos összeolvasztást. A platform ezután lesüllyed, és egy új réteg por kerül rá. A folyamat a kívánt alkatrész létrehozásáig ismétlődik. A fejlesztéseknek köszönhetően az új modell holtideje jelentősen rövidebb lett, miközben a munkadarab minősége továbbra is kiváló.

Okos kezdés az ipari 3D nyomtatásban

Akárcsak elődje, a FORMIGA P 110 Velocis kiváló belépést kínál az ipari 3D nyomtatás területére. A rendkívül megbízható rendszer a lehető legjobb ismétlési pontosságot biztosítja, szabványt állítva a réteges gyártótechnológiák területén. A FORMIGA a CAD adatokat közvetlenül használja fel, így még a kényes polimer alkatrészek is magas felületi minőséggel, akár 330 mm-es építési hosszal készíthetők, szerszámok használata nélkül. A FORMIGA P 110 Velocis jelenleg 10 különböző polimer alapanyag feldolgozására képes, intuitív kezelőfelületének köszönhetően pedig kifejezetten felhasználóbarát.

Moritz Kügler, az EOS termékmenedzsere szerint: “A FORMIGA család rendszerei mindig is megbízhatóságukról és hatékonyságukról voltak ismertek. Az üzemeltetési költségeik pedig alacsonyabbak, a korlátozott anyag- és áramhasználatnak köszönhetően. Pontosan ezek azok a tulajdonságok, amik miatt meglévő ügyfeleink értékelik ezt a sorozatot. A FORMIGA P 110 Velocis-szal tökéletesítettük egyik legsikeresebb FORMIGA modellünket. Az EOS tanácsadói portfóliójának hála, még a kezdő felhasználók is gyorsan felépíthetik a szükséges know-howt és tapasztalatot az ipari 3D nyomtatáshoz.” Majd hozzátette: “A vállalatok számára nagyon fontos, hogy még most fontolóra vegyék a 3D nyomtatást és ne engedjenek a technológiával kapcsolatos hamis félelmeknek. Ugyanis magas és megbízható minőségű darabokat gyártani még egy elérhetőbb, belépő kategóriás berendezéssel is lehetséges. Az EOS-szal pedig egy tapasztalt, kompetens partnert tudhatnak maguk mellett a vállalatok az additív gyártás területén.”

ForrásEOS

További információ:

Az EOS hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]