Szerszámgép-geometriai kalibráció könnyedén – DMG MORI VCS Complete

A DMG MORI VCS Complete technológiai ciklus segítségével meghatározhatók a munkatéren belüli volumetrikus eltérések, amelyek kompenzálásával nagyobb pontosság érhető el.

A DMG MORI Technológiai Ciklusainak köszönhetően a megmunkálási folyamatok programozása egyszerűbbé tehető, a gyártás optimalizálható. Ezekkel a ciklusokkal akár komplex megmunkálási lépések is programozhatók, közvetlenül a berendezésen, párbeszédablakok segítségével, szimplán a paraméterek megadásával. Ez egy vizualizált, interaktív és felhasználóbarát programozási forma, ami jelentős időmegtakarítást eredményez a termelésben. A DMG MORI – kiterjedt gyakorlatának köszönhetően az alkalmazások területén – Technológiai Ciklusainak folyamatos fejlesztésén dolgozik, melynek eredményeként portfóliójukból már 30 különböző ciklus érhető el. A szerszámgépgyártó legújabb szerszámgép-alapgeometria kalibrációval kapcsolatos technológiai ciklusait, amelyek szerves része a kinematikai korrekció is, a pfronteni Nyílt Napon mutatta be.

01 PM VCS Complete

Kutatási- és fejlesztési céljaink középpontjában a digitalizáció áll. Cégünk technológiai ciklusainak és interaktív, felhasználóbarát szoftvermegoldásainak segítségével közelebb hozzuk az Ipar 4.0-t vásárlóinkhoz”, mondta Dr. Edmond Bassett, a DMG MORI technológiai ciklusaiért, és az új VCS Complete fejlesztéséért felelős munkatársa. Egy szerszámgép pontossága közvetlenül függ annak geometriájától, ám idővel ez a geometria a kopás és az ütközések hatására változhat, szükségessé téve a kalibrációt. A DMG MORI VCS Complete ciklus elvégzi ezt a kalibrációt, sőt automatikusan korrekciózza a szerszámgép kinematikáját, ezzel növeli a berendezés pontosságát és lehetővé teszi a pontossági osztályozást.

A VCS Complete a mérőfej és a mérési eszköztár segítségével rögzíti az adatokat. Ezt a rendszert két kalibrációs gömb alkotja, amelyek egy szabványos hosszúságú CRP csővel vannak összekötve. A ciklus ezáltal képes a volumetrikus eltérések meghatározására a teljes munkatérben. A szoftver elemzi a rögzített géphibákat, majd egy kompenzációs értéket ad, ami közvetlenül aktiválható a szerszámgépen. A VCS Complete a gépet alkotó anyagok tágulási együtthatóit is figyelembe veszi a számítás során. A folyamatos dokumentáció érdekében a mérési folyamat során minden adat rögzítésre kerül, így akár utólagos elemzésre is lehetőség van.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]