Magyarországi premierek az M+E standján az Ipar Napjain!

A 2018-as Ipar Napjai szakkiállításon a Mitsubishi Electric és a Brother mellett immár a FUJI szerszámgépek is bemutatkoztak az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. standján. A magyarországi forgalmazó az új japán márkával a kompakt és sokoldalú gépek piacán erősít – erre pedig a magyar ügyfelek is nyitottak, legalábbis a gépek iránti érdeklődés erre enged következtetni.

m+e_01

A négynapos kiállításon a korábbi évekhez hasonlóan számtalan újdonsággal és érdekességgel találkozhattak a látogatók, az M+E pedig az elmúlt időszak kiemelt termékeit mutatta be. Standjukon egy Mitsubishi Electric MV2400S huzalszikraforgácsoló D-CUBES vezérlővel, egy Brother SPEEDIO szerszámgép FEEDIO automatizálási rendszerrel és egy FUJI CSD300 frontorsós eszterga felső pályás adagolóval kapott helyet.

Új vezérlés, egyszerűbb, hatékonyabb kezelés

Az D-CUBES vezérlő újszerű élményt nyújt használóinak grafikus, testre szabható kijelzőjével. A könnyen kezelhető rendszer segítségével a szikraforgácsoló gépek programozása egyszerűbbé válhat, ami a szakmában kevésbé jártas pályakezdők számára hatalmas előnyt jelent. A régebbi vezérléseket már jól ismerő szakemberek ugyanakkor továbbra is dolgozhatnak az alap vezérléssel is – hiszen egy gombnyomásra váltható.

m+e_06

 

Még gyorsabb gyártás

A FEEDIO rendszer a Brother SPEEDIO szerszámgépeinek termelékenységét hivatott növelni. A robotos kiszolgálás a 2017-es EMO-n mutatkozott be ősszel, idén pedig már Magyarországon is elérhető az M+E kínálatában. A kis helyigényű, hatékony megoldással fokozható a gyártási volumen, mindez pedig a Brother-től megszokott magas minőségben.

m+e_02

 

FUJI: Új márka Japánból

Az Ipar Napjai nagy újdonsága az M+E részéről a FUJI szerszámgépek bemutatása volt. A standon kiállított CSD 300 frontorsós eszterga teljesen automatikus adagolórendszerrel van ellátva. A munkadarabok tárolórendszerbe rakodása után tehát teljesen automatizálható az adagolás, a megmunkálás, az anyagmozgatás, valamint a munkatérből történő eltávolítás és opcionálisan a méretellenőrzés is. A gép két oldalán helyezkedik el a tárolórendszer és a mérőterület, de a moduláris kialakításnak köszönhetően számos egyéb elrendezés is megvalósítható. Lehetőség van például több gépből álló rendszerek építésére is, amelyek között automatikus munkadarab-továbbítás valósítható meg.

m+e_03

A FUJI CSD 300 frontorsós eszterga két tokmánnyal és egy kiszolgáló robottal van felszerelve. Nagy precizitású, saját gyártású tokmányai és a magas hőstabilitású robusztus gépágy együtt kiemelkedő megmunkálási pontosságot tesznek elérhetővé – kiemelkedő termelékenység mellett. A pontossághoz ezek mellett hozzájárulnak a merev görgős vezetékek is, ezek a tengelyek menti mozgások stabilitásáért felelnek.

A FUJI CSD 300 számokban:
– 2 főorsó 
– tokmányméret: 200-254 mm
– maximális munkadarabméret: ∅200 x 100 mm
– maximális munkadarabtömeg: 5 + 5 kg
– orsó fordulatszáma: 4000 fordulat/perc
– helyigény: 2260 x 2150 mm

A gyártó kínálatában elérhetők egyszerűbb gépek, illetve moduláris felépítésüknek köszönhetően akár több munkafázisú saját robottal ellátott berendezések is kialakíthatók. A robotos automatizálásnak köszönhetően a FUJI szerszámgépei termelékeny és pontos megoldást jelentenek a gyártási feladatokra, a minőségre pedig a több, mint fél évszázados múlt jelent garanciát. A Japán gyártó esztergaközpontjai mostantól Magyarországon az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. kínálatában érhetők el.

DLFn_8_module2

További információ

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. hivatalos honlapján.

A Mitsubishi Electric honlapján.

A Brother honlapján.

A FUJI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]