Nyomtatott “szövet” – Nike Flyprint

A modern technológiák alkalmazása mindig is előtérben volt a versenysportokhoz készült felhasználási tárgyainak tervezésénél, gyártásánál. Nincs ez máshogy a cipőiparban sem, ahol egyre szélesebb körben kezd elterjedni a 3D nyomtatók használata.

https://www.youtube.com/watch?v=RFW35vTTGQI

Korábban már láttunk olyan megoldást, ahol a cipő talpát készítették el 3D nyomtatással. A Nike műhelyében azonban most egy egészen más alkalmazásban bizonyít a technológia: a cipő felső részét „síkban” nyomtatták, amit később térben a megfelelő pozícióba feszítettek. Most akkor 3D nyomtatásról van szó? Mi értelme van ennek a megoldásnak egyáltalán? Alábbi cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

nike_flyprint_01

A 3D nyomtatók felhasználási területe folyamatosan bővül, így teljesen logikus, hogy a cipőiparban is elkezdtek megjelenni. Ezek egyik első példája az Under Armour első 3D nyomtatott edző cipője, amely esetben a cipő talpát készítették el 3D nyomtatással. Tették ezt azért, mert a talp hálós szerkezetű kialakítása máshogy nem lett volna elkészíthető. Ennek a megoldásnak egyfajta újabb változata volt a sorozatgyártásban is készülő Adidas Futurecraft 4D, aminél hasonló, rácsos szerkezetű talppal biztosították (akár egyénre szabottan) a talp optimális csillapítását.

Ezeknél a megoldásoknál a 3D nyomtatás technológiája teljesen indokolt, hiszen olyan geometriai formák jelennek meg, melyek elkészítése máshogy nem lenne lehetséges. A Nike Flyprint viszont egy teljesen más elgondolást és felhasználási területet próbál megvalósítani. A cipők felső részének kialakításánál igen jelentős szerepe van a szabásmintának, hiszen ezzel biztosítható annak adott területen, adott irányban megmutatkozó stabilitása vagy épp rugalmassága. Ezt, az általában többféle anyagból és/vagy formájú részből összeépített felső részt készítik el 3D nyomtatóval. De nem 3D nyomtatással. A megoldás során síkban nyomtatnak egy változó irányú és sűrűségű „szövetet”, majd ezt illesztik a cipő talpára. Így tulajdonképpen 3D nyomtatóval, de 2D-ben nyomtatva készült műanyag szövetet feszítenek fel.

nike_flyprint_02

Egyes szakértők szerint ennek a megoldásnak is van néhány előnye, ettől függetlenül jóval alulmarad a korábban már megjelent alkalmazásokhoz képest, ahol a 3D nyomtatás előnyeit kihasználva sokkal jelentősebb optimalizációt lehet megvalósítani.

A futók első tesztjei alapján az eljárás egyik legnagyobb előnye, hogy a szövetnek szinte nincs vízfelvétele, így vizes, esős körülmények között is meglehetősen komfortos a viselete. Egy másik nagy pozitívum a tömeg, hiszen azonos tartást kisebb tömeg mellett tudnak elérni, ami a profi futók körében egy igen jelentős szempont. A 3D nyomtatott, akár görbe mentén terülő szálaknak további előnye lehet még, hogy olyan szilárd vagy épp rugalmas irányok készíthetők a felső részen, melyek az egyes zónákban jelentősen különbözhetnek. Így egy olyan, speciálisan inhomogén szövet alakítható ki, amely más gyártási eljárással nem lenne megvalósítható. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a Flyprint sikeréhez.

nike_flyprint_03

További információ:

A Nike News hivatalos honlapján.

Megosztás

Kollár József

Kollár József vagyok, több mint 10 éve foglalkozom CAM rendszerek támogatásával. (SolidCAM, HSMWorks - Fusion360, PowerMILL, ArtCAM - Carveco) Korábban szerszámgyártásban dolgoztam CAM programozóként, ahol sok szakmai tapasztalatot szereztem. Cikkeimmel ezen idő alatt elsajátított tapasztalatokat és az adott CAM rendszer működési logikájának megértését szeretném átadni nektek. 

Tags:

[
    ]