Mert néha a méret a lényeg?!! – egy 5 méteres portálgép beüzemelésének története

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. idén februárban üzembe helyezte pályafutása eddigi legnagyobb, 5 méteres portálgépét: egy Hartford HSA-523 EAY típusút, és ezt hamarosan követi „nagy testvére”, egy 7 méteres verzió. Péter Szabolcs, az M+E ügyvezetője szerint egyre több ilyen méretű portál várható a jövőben, így jó, hogy a cégnek tapasztalata van ezen a területen is.

Makrowelt Kft. ünnepélyes üzemátadó rendezvény (2018.02.16.)

Makrowelt Kft. ünnepélyes üzemátadó rendezvény (2018.02.16.)

“Egy cég életében számos mérföldkő van, én idesorolom a februári beüzemelésünket is, hisz ezidáig ez az egyik legnagyobb portálgép a cég pályafutása során, melyet hamarosan követ egy még nagyobb, 7 méteres társa is!” – mondja Péter Szabolcs, az M+E ügyvezetője. „Gondolhatnánk, hogy túl ezer beüzemelésen, az egyik olyan, mint a másik. De nem. Mind a mi részünkről, mind pedig a megrendelő oldaláról számtalan kolléga – kereskedő, szervizes, technológus és irodai munkatárs – dolgozott, hogy mielőbb elkészüljön és megfelelően indulhasson el a termelés. Sokat tanultunk mi is, többek között, hogy igenis, a méret is számít. Nagyon büszke vagyok, hogy ezen a területen is egyre több tapasztalatot szerzünk, amit hamarosan már kamatoztatunk is. Illetve minthogy az általános gépipari, az autóipari és akár a repülőgép ipari beszállítóknak, valamint a szerszámgyártás területén ezek a gépek tökéletes megoldást jelenthetnek a jövőben, így várhatóan újabb igények merülnek fel.”

EMO kiállítás 2017. (Hannover): Hartford 5BC portálgép

EMO kiállítás 2017. (Hannover): Hartford 5BC portálgép

“Mi az autóiparnak szállítunk be, az igények változnak, ezekhez pedig alkalmazkodnunk kell. Éppen ezért volt szükség a hátam mögött látható, robusztus méretű CNC munkagépre. Ezzel a géppel képesek leszünk állni a piaci versenyt.” – mondta az ünnepélyes megnyitón az 5 méteres Hartford portálgép beüzemelése kapcsán a Makrowelt Kft. ügyvezetője, Csegei László.

Hamarosan pedig a járműipar területére kerül a már említett 7 méteres gép, ami természetesen alkalmas nagy alkatrészek, gyártósorelemek kivitelezésére is.

Hartford 5BC szimultán 5-tengelyes portálgép munkatere

Hartford 5BC szimultán 5-tengelyes portálgép munkatere

“Többéves kapcsolatunk van az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft-vel, több gépet is vettünk már, de az idén érkező 7 méteres Hartford gép lesz a legnagyobb. Ennek a portálgépnek a segítségével a jövőben nagyméretű hegesztett szerkezeteket tudunk megmunkálni a járműipar számára, és várhatóan 10 %-kal nőni fog a kapacitásunk. A piaci verseny megkívánja, hogy gyorsan reagáljunk az igényekre, így ezek a gépek nagy mértékben hozzájárulnak a versenyképesség növeléséhez.” – nyilatkozta Nagy Krisztián a Ferroflex 2005 Kft. ügyvezetője.

Péter Szabolcs szerint az M+E által forgalmazott Hartford márka több mint 50 éves tapasztalata, kiforrottsága révén méltán népszerű a világon és többek közt Európában is.

Hartford Infinity HSA-320 portálgép

Hartford Infinity HSA-320 portálgép

„A Hartford Tajvan legnagyobb CNC gép exportőrének a márkája, mondhatni a világ egyik vezető gyártója ezen a téren, ezt bizonyítja a világszerte több mint 50 000 eladott gép, melyből 12 000 (ami jelenleg havi 50 eladást jelent) portálgép és 37 000 vevő. A cég magyarországi képviselőjeként számtalan gyártási igényre tudunk megbízható megoldást szállítani, legyen szó akár több méteres, akár több mint 30 tonnás munkadarabokról.”

Forrás:M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.

Az M+E az IPAR NAPJAI alatt az ’A’ pavilon 208A standján található meg számos újdonsággal!
Várjuk szeretettel az érdeklődőket!

További információ:

Az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]