Tökéletesen tökéletlen 3D nyomtatott ékszer

Lumitoro ékszer Fusion 360-nal

A divatvilágot régóta izgatják a 3D nyomtatási technológiában rejlő lehetőségek, az ékszertervezőknek pedig végre rendelkezésére áll a 3D technológia ötleteik megvalósításában.

A sokoldalú tervező, Roberto Chaves a világon az elsők között készít ékszereket kizárólag 3D nyomtatással. Chaves kis csapatával együtt alapította a nagy reményű svéd ékszermárkát, a Lumitorot. Az elegáns geometriai, esztétikai és csúcstechnológiás 3D tervezést az Autodesk Fusion 360 és a 3D nyomtatás technológiáival kombinálva a Lumitoro csapata pompás ékszereket készít olyan kiváló minőségű anyagokból, mint az ezüst, a nyers bronz, az orvosi acél, a nejlon és, igény esetén, az arany.

1

“A Lumitoro olyan ékszertervekkel dolgozik, amelyek a legmodernebb 3D nyomtatási technológiával munkálnak meg különféle anyagokat, a sterling ezüsttől a bronzzal ötvözött orvosi acélon át a nyers bronzig. Vásárlóink egyéb dizájntárgyakra is számíthatnak kínálatunkban a közeljövőben, például 3D nyomtatással készült kerámiavázákra, bögrékre, vagy lámpákra.” – mondta Roberto Chaves.

“Terveink egyik alapkoncepciója olyan megragadó geometriai formák létrehozása, amelyek felkeltik a kíváncsiságot és a felfedezővágyat, amelyek a tanulás ösztönzői. Azt szeretném, hogy az emberek gondolkodjanak, és megkérdőjelezzék az őket körülvevő világot, ez pedig legjobban a szépségen és a kíváncsiságot felébresztő tapasztalatokon keresztül érhető el. A megfelelő eszközök nélkül a Lumitoro nem jöhetett volna létre, és nem is létezhetne. Számunkra ezek az eszközök az egyszerűen használható és hatékony CAD szoftverek – köztük az Autodesk Fusion 360 – és a 3D nyomtatási technológia kombinációját jelentik, amelynek segítségével egy jó ötletet gyors és költséghatékony módon vihetek végig egészen annak fizikai megvalósulásáig.” – mondta el Chaves.

2

“Munkánkhoz az Autodesk Fusion 360 szoftvert használom. Ez az egyetlen olyan 3D szoftver, amellyel olyan műszaki és organikus terveket is készíthetek, amelyekből valóban legyártható szilárdtestek lesznek. A Fusion 360 nem csak ezt a rugalmasságot biztosítja számomra, amit különféle 3D modellező eszközök használata során 20 év alatt soha nem tapasztaltam, de még a kis startup vállalkozások számára is megfizethető. Magam is szoftverkövetéssel rendelkező ügyfél vagyok, mivel a Fusion 360-at csak ilyen módon árusítják, így pedig folyamatosan kapom a legfrissebb szolgáltatásokat tartalmazó frissítéseket.

Véleményem szerint a Lumitoro az elkövetkezendő öt évben több szempontból is növekedni fog:

A csapat magját szeretném új, tehetséges és önmagukat motiválni képes emberekkel bővíteni; eladásainkat a világ több országára is kiterjeszteni; valamint nevet szerezni magunknak az olyan kreatív dizájnmárkák között, amelyek a tervezés, a művészet és a technológia határait feszegetik.

Mit jelent tervezőnek lenni?

Tervezőnek lenni számomra azt jelenti, hogy a problémamegoldást különböző területekről szerzett szakértelemmel és ismeretekkel közelítem meg. Ebbe beletartozik a forma és funkció, az anyagok, a környezet és az általános tapasztalat együttes figyelembe vétele. Egy tervező mindig azzal foglalkozik, hogy a különféle dolgok hogyan fejleszthetők, javíthatók. Egy tervező érdeklődik a különböző kultúrák és gondolkodásmódok iránt, hogy mindig másképp láthassa a dolgokat. Egy tervező soha nem hagyja abba a tanulást, én pedig függője vagyok az új dolgok tanulásának.” – mondta Chaves.

Forrás:autodeskforum.hu

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.

Megosztás
[
    ]