Portálgépét és intelligens technológiáit mutatta be az Okuma a Lunch & Learn rendezvényén

A magyar határtól mintegy 10 kilométerre található parndorfi Technológiai Központjában tartotta idei első Lunch & Learn rendezvényét az Okuma. Az idehaza a Smartus Zrt. által képviselt japán gépgyártó a március 22-ei eseményen az intelligens gyártás és a folyamatoptimalizálás támogatásához nyújtott megoldásairól tartott előadásokat gépi környezetben bemutatott szimulációk kíséretében.

okuma_lunch_learn_01_mod

A rendezvény mintegy 100 résztvevője – közöttük a Smartus Zrt. több mint 30 magyarországi partnere – olyan csúcsminőségű Okuma szerszámgépeket tekinthetett meg, mint a nagyméretű, egyedi munkadarabok ötoldalú megmunkálására alkalmas MCR-A5CII portál megmunkálóközpont, az MU-6300V-L szimultán öttengelyes portál felépítésű megmunkálóközpont eszterga funkcióval, az MA-500HII vízszintes megmunkálóközpont, valamint az LB3000 EX II nagy csúcstávolságú CNC-eszterga.

Az Okuma szakemberei gépi környezetben bemutatott szimulációk kíséretében ismertették meg a résztvevőkkel a Connect Plant – a végfelhasználók számára is elérhetővé tett Okuma saját Ipar 4.0 Okosgyár rendszerét, valamint az Okuma 3D Virtual Monitor rendszerét, és külön előadás foglalkozott az Okuma gyártásbiztonság növelését szolgáló ütközésvédelmi rendszerével.

MCR-A5CII: Komplex munkadarabok ötoldalú megmunkálása

Több mint 50 éves tapasztalatával, világszerte 8 ezer üzembe helyezett gépével, és havi 40 egységnyi egyedülálló gyártókapacitásával az Okuma a kétoszlopos portál megmunkálóközpontok éllovasának számít. Az MCR-A5CII portálgép parndorfi központjába telepítésével az Okuma mostantól a nagyméretű munkadarabok megmunkálását is be tudja mutatni az ide látogató ügyfelek számára. A vállalat világszerte működő Technológiai Központjai a legújabb gépek és technológiák tesztelését teszik lehetővé a legkülönbözőbb iparágakból érkező ügyfelek számára, akik saját igényeiket, illetve kérdéseiket az Okuma szakembereivel itt személyesen is megbeszélhetik.

A kompakt MCR-A5CII portálgép automatikus fejcserélő állomással (Automatic Attachment Changer) rendelkezik, ami 30 másodpercen belül végzi el a fejcserét a tárolóból, amelyet a megrendelő igényei szerint több mint százféle fejjel lehet feltölteni. A kiállított géphez két kiegészítő fej tartozik. Ezáltal nemcsak a beállítási és az állásidő csökken, hanem a hibalehetőség is. A 2.000 × 4.800 mm-es asztallal felszerelt megmunkálóközpontot 6.000 fordulat/perces orsó fordulatszám és 26/22 kW teljesítmény jellemzi. A 80 szerszámhelyes, vízszintes, vagy függőleges elrendezésű automata szerszámcserélő tovább növeli a gép termelékenységét. A mindössze 6.830 × 12.550 mm-es alapterületének köszönhetően a megmunkálóközpont viszonylag kis telepítési helyigény mellett helyezhető üzembe.

A robusztus öntöttvas portálszerkezet nagyobb merevséget és szűk tűrésmezőt eredményez, ami kiemelkedő pontosságban mutatkozik meg. A Renishaw mérőtapintó még a megmunkálási folyamat közben is lehetővé teszi a komplex geometriák mérését.

Az Okuma intelligens SERVONAVI technológiája a fordulatszám és az előtolás mértékének optimalizálásával jelentősen növeli a termelékenységet, a felhasználóbarát Okuma OSP-P300M vezérlő pedig egyszerű üzemeltetést tesz lehetővé. A pontosság növelése érdekében az MCR-A5CII portálgépet aktív hőkompenzációs funkcióval is ellátták, ami kiküszöböli a termikus alakváltozásból fakadó hibákat, lerövidíti a bemelegedési fázist és a megmunkálás során csökkenti a méretkorrekció szükségességét.

Az MCR-A5CII többféle orsóval, csatlakozófejek és automata szerszámcserélők széles választékával rendelhető. Az asztal szélességben 1.500 és 3.000 mm, hosszúságban pedig 3.000 és 12.000 mm között választható. A géphez számos egyéb opció érhető el.

ForrásSmartus

[nggallery id=390]

További információ:

Az OKUMA szerszámgépek hivatalos hazai forgalmazója, a Smartus Zrt. honlapján.

logo

Megosztás
[
    ]