Őszinte beszéd

Interjú Lics Imrével, a Walter Hungária Kft. kereskedelmi vezetőjével.

LICS IMRE: Műszaki szakközépiskolában tanultam, és már akkor a CNC technika felé irányult az érdeklődésem, az érettségit követően pedig egy CNC gépkezelő tanfolyamot is elvégeztem. Az iskolapadból kilépve azonnal dolgozni kezdtem. Elsőként egy magyar kisvállalkozásnál dolgoztam, ahol a tervezésbe is belekóstolhattam, majd egy amerikai vállalatnál, ahonnan különböző projektek kapcsán többször jártam kiküldetésen az Egyesült Államokban, így az ottani ipari kultúrát is megismerhettem. Már a termelésben szerzett korai tapasztalatok alapján egyértelművé vált számomra, hogy tovább szeretnék lépni a szakmában, így munka mellett sikeresen felvételiztem, majd megkezdtem tanulmányaimat a Dunaújvárosi Főiskola Gépészmérnöki Karán, ahol 2001-ben szereztem gépészmérnöki oklevelet. Tanulmányaim ideje alatt munkahelyet váltottam, az amerikai cégtől egy német nagyvállalathoz „igazoltam át”. Ez az állomás is komoly forgácsolási tudással gazdagított. Azt szoktam mondani, hogy itt már nem csak simogattuk a fémet, vagyis nagyon bonyolult megmunkálási feladatokat kellett rendkívüli precizitással megoldanunk, ráadásul mindezt a lehető legrövidebb megmunkálási idővel. Az üzemi munka minden szempontból jó iskola volt számomra. Aki a termelésben dolgozik, így vagy úgy, megtanulja a „leckét” az évek során, de tisztelni a szakmát, a kollégák erőfeszítéseit is. Többek között ezért nem lett „múló szerelem” számomra a CNC, sőt az életem szerves részévé vált.

Nehéz volt elszakadni az üzemi élettől?

LI: A Walter 2001-ben keresett meg, és igent mondtam, mert ugyan szerettem, amit akkor csináltam, és otthonosan mozogtam a szakmában, azonban csábított, hogy új szerepkörben tehetem próbára a tudásomat. Az újdonság elsősorban abból adódott, hogy műszaki emberként soha nem kereskedtem. Tehát új munkahelyem számára és számomra is valódi kihívás volt, hogy értékesítőként milyen eredményekre leszek képes. Ez önmagában is elég izgalmasnak tűnt, nem is nagyon foglalkoztam azzal, hogy vajon jól döntök-e: belevágtam, és közel másfél évtized távlatából is úgy látom, hogy helyesen váltottam irányt. A Walternél a szerszámtechnika csúcstermékeit képviselve benne lehetek a szakma vérkeringésében és fejlődésében, ráadásul a mai napig aktívan látogatom az üzemeket, továbbá részese lehetek fejtörést okozó, ugyanakkor szép szakmai megoldások kidolgozásának. Régi kollégákkal találkozom és újakat ismerek meg, vagyis panaszra semmi okom.

Mire büszke leginkább a másfél évtizedes walteres pályafutásából?

Például arra – bár ez nem érdem, csak állapot –, hogy én vagyok a csapat legrégebbi tagja, de inkább maradjunk az egzakt dolgoknál. Ilyen például az a tény, hogy kollégáinkkal a 2000-es évek kezdetétől mára több mint hússzorosára növeltük a forgalmunkat, miközben a létszámunk csak ötszöröse az akkorinak. Büszke vagyok arra, hogy mindig nyílt lapokkal játszunk, és ami a legfontosabb: törekszünk arra, hogy vevőinket soha ne hagyjuk megfelelő műszaki megoldás nélkül.

Mindig van megoldás?

LI: Úgy mondanám: nem fordulhat elő, hogy nincs. Aki dolgozott a termelésben, pontosan tudja, hogy egy feladat vagy probléma kezelése során inkább az a kérdés, hogy milyen megoldással lehet elérni a célt. A cél pedig az, hogy a gyártási folyamat végére elkészüljön egy alkatrész vagy egy szerszám, ráadásul időre és a vevő által elvárt paraméterekkel, illetve minőségben. Ez meglehetősen erős kény-szer a termelési lánc valamennyi szereplője számára, és ez egyfajta bajtársiasságot is kialakít az iparban. Tudjuk azt, hogy egymás nélkül nem létezhetünk, és azt is, hogy az azonnal nem a jövő hetet jelenti, hanem az adott napot vagy a másnapot. Ehhez természetesen őszinteségnek is társulnia kell, vagyis akkor, ha valamit nem tudunk rögtön megoldani, egyértelműen meg kell mondanunk, hogy mikorra tudjuk a megoldást prezentálni, mert a másik fél ezen információ alapján tud dönteni egy adott kérdésben.

„A kiegyensúlyozott magánélet a munkában teszi erőssé az embert, az odafigyeléssel végzett munka pedig tartást ad az otthoni teendőkhöz.”

„A kiegyensúlyozott magánélet a munkában teszi erőssé az embert, az odafigyeléssel végzett munka pedig tartást ad az otthoni teendőkhöz.”

Hogyan képesek megfelelni az elvárásoknak?

LI: A gyors reakció nálunk nem rögtönzést jelent, működésünk és kínálatunk ennél sokkal stabilabb alapokon nyugszik. Értékesítő kollégáink és alkalmazástechnikusaink együtt élnek az általunk kiszolgált üzemekkel, látogatásaik alkalmával nemcsak az aktuális feladatra összpontosítanak, ha-nem érdeklődnek a partner előtt álló kihívásokról, műszaki problémákról, és a helyszínen vagy utólag javaslatot tesznek azok megoldására. Némiképpen leegyszerűsítve azt szoktuk mondani: mi nem egy finom kávéért vagy egy jó történetért keressük fel az amúgy is időszűkében dolgozó partnereinket, hanem azért, hogy bemutassuk, korszerű szerszámainkkal vagy éppen szerszámmenedzsment-szolgáltatásainkkal hogyan vehetik sikeresen az előttük álló akadályokat. Eközben arra is figyelünk, hogy ne „diktátumokkal” jelenjünk meg az üzemi kollégák előtt. A push jellegű értékesítés ugyanis két tényező miatt is hibás megközelítés.

Egyrészt azért, mert a megoldást közösen kell megtalálni: a feladatot vagy a problémát mindig a partnerünk ismeri a legjobban, a szerszámtechnikai megoldást pedig talán mi, és ezt a két tudást csiszoljuk össze a legjobb vég-eredmény érdekében. A másik ok pedig az, hogy a magyar szakemberek nem igazán szeretik, ha bárki „kinyilatkoztatja” számukra az egyetlen helyes utat – be kell látni, teljesen igazuk van, sokkal jobb a dolgokat megvitatni, és egymástól tanulni. Kereskedelmi felfogásunkról valószínűleg sokat elárul az is, hogy első körben igyekszünk a tudást átadni, majd arra építeni a termékismeretet. Anya-vállalatunk a tudás széles körű közvetítésére építette ki akadémiai rendszerét, amelynek keretében szervezett alapfokú és haladó szintű forgácsolási és szerszámtechnikai tréningek a magyar szakemberek számára is rendelkezésre állnak.

Egy éve nevezték ki a Walter Hungária Kft. kereskedelmi vezetőjének. Milyen célkitűzésekkel látott munkához?

LI: Akár készül valaki a vezetői szerepre, akár váratlanul kell menedzseri székbe ülnie, jó, ha van világos víziója, amely mentén elindul, és persze az sem baj, ha ez az elképzelés illeszkedik az adott vállalat filozófiájába, munkakultúrájába. Számomra az volt az egyik legfontosabb, hogy olyan vezetővé válhassak, akire számíthatnak a kollégák, ha segítségre van szükségük. Az alapvető célok között szerepel a piaci részesedés növelése. Ebben nincs semmi különleges, hiszen minden üzleti szervezet erre törekszik, a hangsúly ezért a sikerhez vezető legjobb út megtalálásán van, amit személyesen az egyéni tudás folyamatos fejlesztésében látok. Többek között azért, mert saját szakterületünkön mi vagyunk azok, akiktől a választ várják, így nekünk már nincs lehetőségünk hátrafordulni a sorban, és a mögöttünk állótól várni a megoldást. Kizárólag saját szakmai tudásunkra, tapasztalatunkra és szerencsére a világméretű hálózattal rendelkező anyavállalatunkra számíthatunk. Munkatársaimtól azt kértem, mindig legyenek felkészültek mind a partnerek igényei, mind saját kínálatunk tekintetében. Ez utóbbi kapcsán büszkén jegyzem meg: a Walternél értéke-sítő kollégáink évente két alkalommal termékismereti, valamint forgácsolástechnikai vizsgát tesznek, amely alapos felkészülést igényel.

A szakmai fókusz pedig meghozza az eredményét. Az elmúlt évekhez képest idén jelentős forgalombővülést értünk el, és külön öröm, hogy partnereink nemcsak a hagyományos Walter termékekből választanak, hanem nyitottak az új, innovatív szerszámok iránt, ráadásul egyre többen értették meg, hogy az olyan komplex, a teljes folyamatláncot precízen kézben tartó szolgáltatáscsomag, mint az általunk kínált Walter Multiply, jelentős terhet vesz le a vállukról, és jelentős hatékonyságnöveléssel is jár. Az, hogy csapatunk ténylegesen hozzájárul a magyarországi termelővállalatok versenyképességéhez, valószínűleg a legfontosabb eredményünk, de az elmúlt egy évben saját vállalati tudáshálózatunkat is aktívabban kezdtük használni, és éppen ez, a globális szakmai tapasztalatok hazai alkalmazása, felhasználása az egyik fő irány a jövőben.

Melyek azok a tulajdonságok vagy képességek, amelyeket sokra tart, és melyek azok, amelyek zavarják, vagy egyenesen ki sem állhat?

LI: A jó kommunikációt az egyik meghatározó készségnek tartom, de csak akkor, ha azt valaki nem a valóság elfedésére használja. Ebből következik, hogy az őszinteség a másik olyan tulajdonság, amelyet nagyra becsülök, de fontos a gyorsaság és a problémamegoldó képesség is. A „nem szeretem” halmazba tartozik az, ha valaki felkészületlen vagy felelőtlen.

Mivel tölti az idejét, ha éppen nem üzemeket látogat, vagy értékesítési statisztikák felett görnyed?

LI: Ha tehetem, feleségemmel, Katával és két gyermekemmel, a 7 éves Gergővel és a 4 éves Nórával töltöm az időt. Ha csendes töprengésre vágyom, akkor megpróbálok elmenni horgászni. Ugyan nem mély meditációs gyakorlat ez, de feltétlenül egy jó hobbi, amely során meg lehet tanulni türelmesnek lenni és tisztelni az ellenfelet. Régi szerelem a jégkorong is, ami nagyrészt feleségemnek köszönhető, aki szintén rajong ezért a csodálatos sportágért. Annak idején ő vett rá arra, hogy kimenjek a lelátóra. Ha tehetjük, minden meccsre elkísérjük szülővárosunk és lakóhelyünk csapatát, a székesfehérvári Fehérvár AV19-et.

Gugg Zsolt területi értékesítővel és kisfiával a Walter új irodájának családias hangulatú megnyitóján

Gugg Zsolt területi értékesítővel és kisfiával a Walter új irodájának családias hangulatú megnyitóján

Kortünet és részben a modern kommunikációs eszközök megjelenésének következménye is, hogy a magánélet gyakran összeolvad a munkával. A vezetői pozíciók esetében erre még nagyobb az esély. Képes megteremteni az egyensúlyt?

LI: Nem mindig, de törekszem rá. Még soha nem voltam három hétig szabadságon, és valószínűleg nem is leszek. Feleségem szerint amúgy sem bírnám ki – alighanem igaza van. Ezzel együtt meg kell húzni a határt a munka és a magánélet között, ami nem azt jelenti, hogy égető probléma esetén ne válaszolnék egy partner hívására, hiszen pontosan tudom, hogy a vonal másik végén az üzemi kolléga egy azonnal megoldandó feladat előtt áll, ilyenkor pedig soha nem hagyjuk cserben a másikat. A hivatás és a privát szféra szétválasztása inkább azért fontos, mert a kettő akkor támogatja egymást, ha az egyiket és a másikat is teljesen egészében meg tudjuk élni. A kiegyensúlyozott magánélet a munkában teszi erőssé az embert, az odafigyeléssel és szeretettel végzett munka pedig tartást ad, ami az otthoni teendőkhöz, így például a gyermekneveléshez elengedhetetlen háttér. A Walter olyan munkahely, ahol mindezt meg lehet élni, ezért van az, hogy nálunk nincsenek „ideiglenesen itt állomásozó” munkatársak, hanem mindannyian éveket vagy évtizedeket dolgozunk itt végig.

SzerzőSzabó Márton