Esztergált alkatrészek mérése a gyártási környezetben

A termelés automatizációja felgyorsította és merőben átformálta napjaink gyártási környezetét. A gépeket robotok szolgálják ki, a raktározást automata rendszerek végzik – miért ne hagyatkoznánk tehát automatizált megoldásokra a méréstechnika területén is? A VICIVISON mérőgépei esztergált alkatrészek hatékony mérésére szolgálnak, könnyen kezelhetők, automatizálhatók és akár üzemi körülmények között is működtethetők. Így elérhetővé teszik a professzionális méréseket műhelyszinten is.

IMG_3016

Ott mérjünk, ahol gyártunk!

Minél közelebb van a gyártás helyéhez a mérőállomás, annál gyorsabban kaphatunk visszajelzést a termelés állapotáról és minőségéről. A VICIVISION mérőgépei pont ezt kínálják tengelyes alkatrészek és esztergált termékek mérése esetén. A széles választékban elérhető mérőrendszerek automatikus méréseket tesznek lehetővé, ezáltal gyors minőségellenőrzést és részletes jegyzőkönyveket szolgáltatnak.

A kijelzőn látható élőkép azonnali visszacsatolást tesz lehetővé, így megkönnyítve a kezelők munkáját. Praktikus emellett a beépített szenzorok mozgathatósága is: sérülésük elkerülhető, hiszen rakodáskor elhúzhatók a munkatérből. A kialakításnál pedig azt is figyelembe vette a gyártó, hogy mind jobb, mind balkezes operátorok is könnyen boldoguljanak az üzemeltetéssel.

Rugalmas mérőgépek széles választékban

Az M sorozat mérőgépei az apróbb esztergált alkatrészektől egészen az akár 240 mm átmérőjű tengelyek mérésére alkalmas. A TECHNO sorozattal pedig még kevesebb kompromisszumot kell vállalni. A kétféle méretben elérhető mérőgép akár 1250 mm hosszúságú és 180 mm átmérőjű tengelyeket képes kezelni. Ezzel a gyártásban előforduló jellemző méreteket a VICIVISION mérőgépei teljes mértékben lefedik.

A nagy munkatér nem jelenti azt, hogy kisebb, precíziós alkatrészek mérésében nem nyújtana jó teljesítményt a gyártó. Akár fogászati implantátumok, vagy óraszerkezetek ellenőrzését is rábízhatjuk a VICIVISION mérőgépekre, mivel az MTL X5 és X10 gépeket kimondottan az ilyen apró alkatrészek mérésére fejlesztették.

IMG_3032_B

A VICIVISION mérőgépekkel végezhető vizsgálatok száma szinte végtelen: gyakorlatilag az összes fontos termékjellemző ellenőrizhető. Geometriai- és alakmérések, összehasonlító mérések és speciális, főtengelyek, vezérműtengelyek vagy járókerekek mérése is kivitelezhető. A hagyományos mérőrendszerekkel ellentétben a felsorolt vizsgálatok egy felfogásban, egyetlen géppel valósíthatók meg, ezzel csökken a mérési hibák nagysága és gyakoriságuk is, ráadásul értékes idő takarítható meg a termelés számára. Mivel a mérési tervek egyszerűen összeállíthatók és mindössze egyetlen géppel megvalósíthatók. Kis szériában készülő termékek esetén ezzel akár egy-egy óra is megtakarítható, ráadásul az MTL mérőrendszerek használatával a selejtarány is leszorítható. A valósidejű mérési eredmények ugyanis azonnali visszacsatolást tesznek lehetővé.

A VICIVISION több, mint negyven éves szakmai tapasztalattal és megannyi ügyfélprojektből nyert ismerettel kínálja mérőgépeit, amelyek elsősorban esztergált termékek mérésére alkalmasak. A sorozatok elemei, mind az M, mind a TECHNO, mind pedig az X sorozat olyan berendezéseket kínál, amelyek rugalmasak, könnyen kezelhetők és sokoldalúak az alkalmazási területükön belül. Így nem csak gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a mérések kivitelezését, de sok esetben hozzájárulnak ahhoz is, hogy a műhelyszintű méréstechnikával javuljon a termelés minősége.

További információ

A VICIVISION magyarországi forgalmazója a Lamatec Kft. weboldalán.

A VICIVISION honlapján.

Megosztás
[
    ]