Egy platform a legkorszerűbb karbantartás érdekében

A 15 különböző modullal rendelkező WERKBLiQ platform egy átfogó eszköz a hatékony javítási és karbantartási folyamatok digitalizálásához és biztosításához az ipari szektor számára.

2017 októberében a DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT digitalizálási stratégiájának részeként átvette a Bielefeldben található WERKBLiQ GmbH 20 fős csapatát. A vállalat azonban megőrizhette függetlenségét, és így a több gyártó által is alkalmazott karbantartó platform az összes résztvevő számára elérhető maradt.

Az úgynevezett vezérlőpultok segítségével az alkalmazottak képesek, hogy közvetlenül a WERKBLiQ felhasználói felületről a kulcsfontosságú információkat és mérőszámokat optimálisan kezeljék

Az úgynevezett vezérlőpultok segítségével az alkalmazottak képesek, hogy közvetlenül a WERKBLiQ felhasználói felületről a kulcsfontosságú információkat és mérőszámokat optimálisan kezeljék

A különböző meghibásodások és nem tervezett gépállások különösen kritikus, fájó pontjai az ipari folyamatláncoknak. Ezek még hangsúlyosabbak az egyre csökkenő tervezési határidők és egyéni tömeggyártást célzó trendek fényében. Ebben a környezetben a szerviz szolgáltatás és a karbantartás rendkívül fontos szerepet játszik.

A WERKBLiQ segítségével digitalizálható a szerviz és a karbantartás

A 15 különböző modulból álló alkalmazás segítségével Dr. Tim Busse és csapata egy átfogó eszközt kínál az ipari szektor számára, mellyel az egész karbantartási folyamat sokkal hatékonyabbá és egyszerűbbé tehető. Az egyedi belső folyamatok feltérképezése mellett a platform a meglévő és leendő üzleti partnerekkel való kommunikációs lehetőséget is biztosítja. Mára a platformot több, mint 220 felhasználó és 150 gép használja, valamint összesen 5132 ütemezett karbantartási munkálat található meg rajta.

A WERKBLiQ platformon elérhető digitális karbantartási folyamat felgyorsítja és optimalizálja a kommunikációt és az információáramlást.

A WERKBLiQ platformon elérhető digitális karbantartási folyamat felgyorsítja és optimalizálja a kommunikációt és az információáramlást.

Gyorsítsa és optimalizálja a kommunikációt és az információáramlást!

„A WERKBLiQ platform segítségével elérhető digitális karbantartási folyamat gyorsítja, és optimalizálja a teljes információáramlást” – ígéri Dr. Tim Busse. Az integrált felügyeleti és ellenőrzési rutinoktól kezdve, valamennyi technikai és adminisztratív folyamat tervezésén, megszervezésén és végrehajtásán át, az ellenőrzéséig, karbantartásig és a gyártási folyamat fejlesztéséig. Dr. Busse lelkesen hozzáteszi: „Egész egyszerűen a platformunk egy átfogó, meggyőző csomag. Egyszerű működtetés, átfogó alkalmazhatóság és számos előny ügyfeleink számára.”

Vágjon bele!

Csak egy hagyományos tabletre, egy naprakész böngészőre és internetkapcsolatra van szükség. A WERKBLiQ már elérhető a DMG MORI CELOS V5.0-val rendelkező berendezésein. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók számára a digitális karbantartási folyamat központi irányítása közvetlenül, saját berendezésükön elérhetővé válik.

Az információk soha többé nem vesznek el, a CELOS NETbox által biztosított automatikus adatátvitelének és a berendezés naplójában található releváns eljárások folyamatos ellenőrzésének köszönhetően. A karbantartások naptár-rendszerű áttekinthetősége, az emlékeztető funkciók és check-listák alkalmazása biztosítják, hogy az alkalmazottak mindig készen álljanak a következő auditra.

A gépadatok automatikus továbbítása és az előzmények funkció minimálisra csökkentik a lekérdezések és a szükségtelen szervizhívások számát. Amennyiben mégis ki kéne menni a berendezéshez, a gépkezelő közvetlenül a WERKBLiQ platformon keresztül kérheti a szakembert a beavatkozásra, valamint a pótalkatrészekkel kapcsolatos kérdések és megrendelések is kezelhetők az alkalmazás segítségével. Karbantartás esetén pedig a WERKBLiQ egy teljes, átfogó csomagot kínál a felhasználók számára.

WERKBLiQ: egy átfogó eszköz a digitalizáláshoz és a hatékony karbantartási folyamatok biztosításához az ipari szektor számára.

WERKBLiQ: egy átfogó eszköz a digitalizáláshoz és a hatékony karbantartási folyamatok biztosításához az ipari szektor számára.

Alulról felfelé a „Digitalizáció Útján”

Dr. Busse úgy véli, hogy a WERKBLiQ egyéni, alulról felfelé stratégiája tökéletes harmóniában van a DMG MORI „Digitalizáció Útja” felfogásával. Számára a 2018-as év DMG MORI digitális vevői folyamatiba történő teljes integrációról szól majd: „Attól a pillanattól kezdve, hogy a gépkezelők és a DMG MORI szervizpartnerekként, egy közös platformon jönnek össze, a szervízfeladatok jelentősen gyorsabbak, könnyebben meghatározhatók, irányíthatók és dokumentálhatók lesznek. A pótalkatrészek kezelése is hatékonyan és átláthatóan elvégezhető lesz.” Célja, hogy első specifikus megoldásait az ősszel megrendezésre kerülő vásáron bemutassa.

A digitalizáció úttörői

A DMG MORI és a WERKBLiQ együtt munkálkodik azon, hogy az új ADAMOS platform segítségével a Termelés Internetére (Internet of Production) vonatkozó információs és kommunikációs folyamatok szabványait fejlessze, és azokat harmonizálja.

További információ

A DMG MORI honlapján.

Megosztás
[
    ]