A PTC díjnyertes CAD szoftverének új verziója – Creo 5.0

A PTC Creo szoftvere egy tervezői környezeten belül kínál megoldást az ötlettől egészen a gyártásig. Az új verzió, a Creo 5.0, öt új funkciójának köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a terméktervezés gyorsan változó világához és számos kulcsfontosságú hatékonyságnövelő tulajdonsággal bír.

Creo-5.0-header

A Creo szoftver használatával felgyorsíthatjuk innovációs folyamatainkat, így hatékonyabban és gyorsabban tervezhetjük meg termékeinket. A Creo 5.0 segítségével ötleteinket könnyedén intelligens, összekapcsolt termékekké alakíthatjuk, a kiterjesztett valóság (AR) funkcióknak köszönhetően pedig áthidalhatjuk a fizikai és digitális világ közti szakadékot. Az új szoftver emellett a topológiai optimalizáció, az additív és szubtraktív megmunkálás, az áramlástani szimuláció (CFD) és a CAM területén is  izgalmas újításokat kínál.

A PTC, számos IoT és AR megoldásával ma a világ vezető technológiai vállalatai között van, de ez nem jelenti, hogy megfeledkezett volna a CAD-ből eredő gyökereiről. Ehelyett a terület átalakításán dolgozik, melynek érdekében Creo szoftverét új technológiákkal és képességekkel látja el” – mondta John Mackrell, a CIMdata elnöke. “A Creo 5.0 egy újabb példája a PTC folyamatos innovációjának és a cég képességének az ügyféligények kielégítése terén.”

Topológiai optimalizáció

Egy termék fizikai kialakítását gyakran korlátozzák a meglévő tervek és gyakorlatok. Az új Creo Topology Optimization bővítmény, előre meghatározott célkészlet és megkötések alapján automatikusan létrehoz egy optimális, a meglévőktől független tervet. A felhasználók ezzel időt takaríthatnak meg és felgyorsíthatják innovációs folyamataikat.

Additív és szubtraktív megmunkálás

A Creo-val egyaránt elvégezhetjük az alkatrészek tervezését, optimalizálását, ellenőrzését és additív gyártását, így nincs szükség több szoftver használatára. A folyamat egyszerűsítésével és az újramodellezés szükségének csökkentésével több időt áldozhatunk arra, ami valóban fontos – a tervezésre. A Creo 5.0 egyik új moduljával a Creo Additive Manufacturing Plus-szal már fém alkatrészeket is nyomtathatunk, közvetlenül a szoftverből, gyártási minőségben. A bővítménnyel ráadásul hozzáférhetünk a Creo Materialise online könyvtárához, így számos nyomtató illesztőprogramját és profilját elérhetjük.

Egy másik új modul a Creo Mold Machining, amely öntőformákhoz, présszerszámokhoz, elektródákhoz és prototípus gyártáshoz kínál optimalizált, nagysebességű megmunkálást. a Creo 5.0 ezen felül támogatja a 3-tengelyes, illetve a 3+2 tengelyes megmunkálást is.

Creo Flow Analysis

A Creo Flow Analysis megoldással közvetlenül a szoftverben végezhetünk áramlástani szimulációt. A CAD és CFD közötti zavartalan munkafolyamat az elemzés korai integrációját eredményezi és sok esetben hozzájárul a termék funkcióinak és teljesítményének megértéséhez. A bővítmény kifejezetten a tervezőmérnökök számára lett kialakítva; használata egyszerű, közvetlenül a Creo-ba van építve, emellett nagy pontosságú és gyors eredményeket biztosít.

Termelékenységi fejlesztések

A Creo 5.0 számos termelékenységi fejlesztést is tartalmaz, így többek között továbbfejlesztett felhasználói felületet, geometriák vázlatokból történő kialakítását és spirál-vezérgörbés szilárdtest készítést. További fejlesztések történtek a simítás és a lemeztervezés területén is, valamint az új verzióban lehetőségünk van a perspektivikus megjelenítésben történő tervezésre is.

A Creo Collaboration Extension az Autodesk Inventor felhasználói számára készült, célja, hogy a vállalatok egy egységes CAD rendszert kapjanak, ezzel pedig jelentős erőforrásokat takaríthassanak meg. A Creo 5.0 mostantól támogatja az alkatrészek és szerelvények kétirányú megosztását az Autodesk Inventorral.

A terméktervezés egy alapjaiban történő változáson esik át, a Creo pedig továbbra is úgy fejlődik, hogy eleget tehessen az ügyfelek igényeinek. A Creo segítségével a vállalatok a tervezés legkorábbi szakaszaitól egészen az intelligens, összekapcsolt termékig juthatnak” – jegyezte meg Brian Thompson, a PTC CAD üzletágának senior alelnöke. “A Creo-t a továbbfejlesztett funkcionalitás és az új képességek – mint például az additív gyártás – teszik kiemelkedővé, és ez az, ami igazi versenyelőnyt biztosít a cégeknek, az ötlettől egészen a gyártásig.”

ForrásPTC

További információ:

A PTC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]