Vezeték nélküli kenésfigyelés

A kenőrendszerek és kenőanyagkezelő eszközök gyártásával foglalkozó svéd Assalub AB vállalat bemutatta új termékét. A WLubeMon kenőanyag mérő figyeli, hogy a csapágyra a megfelelő időben, megfelelő mennyiségű kenőolaj kerüljön adagolásra, amely a megbízható kenési rendszer alapvető feltétele.

wlubemon

A rendszer teljesen önállóan működik és minden kenési rendszer típus figyelemmel követésére alkalmas, beleértve a kézi kenést is. A LubeMon mérőeszköz ugyan már évek óta elérhető a piacon, eddig azonban csak adatkábellel együtt lehetett kapni. Ennek egyértelmű hátránya volt a magas telepítési költség és a kábelek sérülésének kockázata.

Az új, vezeték nélküli rendszer egy vezérlőegységből és a precíziós kenőanyag mérőt tartalmazó WLubeMon mérő(k)ből áll, utóbbi felel a kenési pontba adagolt kenőanyag mennyiségének méréséért. A mérőeszköz és a vezérlő között állandó a kommunikáció, a rendszer így folyamatosan gyűjti és naplózza a statisztikai és működési adatokat, illetve riasztást küld, ha a kenés mennyisége túl sok vagy túl kevés.

A vezérlőegység legfeljebb 20 egyedi mérőt tud figyelni, hatótávolsága pedig szokásos esetben 75 méter. Kialakítása rendkívül felhasználóbarát, színes kijelzője egyértelmű értesítéseket ad az egyes mérőkészülékek állapotáról. Az akkumulátor rendkívül hosszú, 15 éves élettartammal bír.

A rendszer használatával számos, költséges csapágyprobléma elkerülhető, hiszen a felhasználó már az első olyan alkalomról értesül, amikor elmaradt a kenés.

ForrásAssalub AB

További információ:

Az Assalub AB hivatalos honlapján.

Kapcsolattartó:
Niklas Rehn
niklas@assalub.se