Trendek a vezeték nélküli ipari kommunikációban – Wireless ConnAction konferencia

Ahogy az IoT megoldások száma egyre növekszik és egyre elterjedtebbek lesznek, úgy szaporodnak meg a kommunikációs csatornákban rejlő lehetőségek. A Wireless ConnAction konferencia azokkal a kommunikációs megoldásokkal foglalkozik, amelyek vezeték nélküli kapcsolatot teremthetnek eszközeink között.

Az ipari IoT alkalmazások ma már nehezen képzelhetőek el valamilyen vezeték nélküli kommunikáció nélkül, amire 2018-ban számos lehetőség kínálkozik: a már korábbi WLAN, mobil (GPRS, EDGE, 3G, 4G), URH, ZigBee, Bluetooth mellett ma már elindulhatunk az LTE-450, a Low-Power WAN (LPWAN, pl. LoRa, Sigfox) vagy a Narrow-Band IoT (NB IoT) irányába, de azzal is számolnunk kell, hogy jövő év végén szabványosítják az 5G-t. Emellett pedig a vezetékes kommunikáció is folyamatosan fejlődik, vannak olyan alkalmazások, ahol a wireless technológiák semmi esetre sem alkalmazhatóak, ráadásul megjelentek az első, igazán valós idejű, időkritikus hálózatok is (Time Sensitive Network), amelyek még nagyobb megbízhatóságot jelentenek a hálózatba kapcsolt rendszerek számára.

A rendezvény előadói a már működő protokollok bemutatása mellett a fejlesztések lehetséges irányaira is kitérnek. Olyan kérdésekre keresik a résztvevőkkel közösen a választ, mint hogy melyik az ideális technológia egy adott alkalmazáshoz, vagy mely szabványokat érdemes bevezetnünk, melyik lesz a legelterjedtebb megoldás a jövőben.

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő konferencián a rendszerek aktív felhasználói mellett iparági szakértők előadásait is meghallgathatják a látogatók. Az előadásokat színes gyakorlati példákkal színesítik majd, ezek segítségével kínálnak megoldást az érdeklődők által felvetett problémákra. 

A konferenciára a regisztráció folyamatos. Biztosítsa helyét Ön is, vegyen részt az előadásokon és tudjon meg többet az IoT megoldásokról és rendszerekről! A program és a regisztrációs felület ezen a linken érhető el.

További információ

A Wireless ConnAction konferencia weboldalán.  

Megosztás
[
    ]