Sokoldalú a többoldalú megmunkálásokban

A MAPLE szerszámgépek hazánkban a TECNO.team kínálatában mutatkoztak be a 2017-es év első felében. Az ázsiai gyártó kimondottan marási műveletekre specializált megmunkáló központjai a többoldalú felületmegmunkálásban jeleskednek.

Minden nap újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznünk, de a MAPLE ME sorozat szerszámgépei rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, amely az ilyen kiszámíthatatlan környezetben is segítségünkre lehet: a rugalmassággal. A sokoldalú és változatos feladatokra használható megmunkáló központokkal a tajvani gyártó olyan megoldást ígér az európai felhasználóknak is, amely megannyi változatos forgácsolási feladatban helyt áll.

maple_main

Az akár 800-1200 kg-os munkadarabok megmunkálására is alkalmas szerszámgépekkel a gépipari szereplők jelentős része elégedett lehet. Emellett a MAPLE szerszámgépekkel többoldalú megmunkálásra nyílik lehetőség, így fokozva az elkészült termékek pontosságát. Ezek a tulajdonságai alkalmassá teszik az ME sorozatot arra, hogy szerszámgyártó vállalkozásoknál használják őket. A stabil és kiváló terheléselosztású gépváz, a magas minőségű vezetékek és a gondos tervezés mind tovább növelik a szerszámgépek megbízhatóságát.

A tervezéskor kiemelt figyelmet kaptak azok a problémák, amelyek igen gyakran meghibásodáshoz vezethetnek a szerszámgépekben. Ilyen érzékeny pont lehet a magas feszültségű áramellátás, amely az elektromos vezérlőszekrény túlmelegedését eredményezheti. A MAPLE mérnökei épp ezért külön választották a kritikus vezetékeket és speciális hűtéssel garantálják, hogy ne okozzon túlmelegedést az áramellátás. 

Hasonlóan praktikus megoldásokat alkalmaztak a nagysebességű szerszámtár kialakításával, vagy a nagy kapacitású hűtőrendszer beépítésével. Az orsókialakítás helytálló a gép képességeihez, teljesítménye támogatja a gépváz által lehetővé tett megmunkálásokat.

Az ázsiai múlt és tapasztalatok egy része az európai piacon is kamatoztatható, ugyanakkor a MAPLE által gyártott szerszámgépek inkább iparágspecifikus, mintsem a kontinensre jellemző tulajdonságokkal tűnnek ki a kínálatból. A MAPLE-ONE, MAPLE ME és MAPLE-ONE APC szerszámgépek termelékenységükkel és hatékonyságukkal bizonyítják az ázsiai szerszámgépipar töretlen fejlődésének eredményeit.

További információ

A MAPLE hivatalos weboldalán.

A MAPLE magyarországi forgalmazója a TECNO.team honlapján.