Nagy munkadarabok komplett maró és esztergáló megmunkálása

CompactMASTER esztergáló-maró főorsóval, Y-tengelyes revolverfejjel, 102 mm átmérőjű rúdáteresztéssel: az új NTX 3000 második generációs szerszámgép a DMG MORI-tól kombinálja a termelékenységet a kis helyigénnyel, mindössze 16.5 m² alapterületen.

A második generációs NTX 2500 szeptemberi bemutatása után a széria új modelljét, a második generációs NTX 3000-et mutatták be a januári pfronten-i kiállításon. Az új világpremier, az NTX 3000-es 102 mm-es átmérőjű rúdanyagokat képes kezelni, komplex megmunkálások során, akár 1,194 Nm nyomaték leadása mellett. Az új modell fejlesztése során az előbbi modell, a több mint 1,000 db. NTX 2000-es üzemeltetéséből nyert tapasztalatokat is figyelembe vették.

Az új szerszámgép folyamatstabilitását tovább növelték, a nagy munkatér biztosítása mellett (675 mm-es X mozgástartomány és +/- 150 mm-es Y mozgástartomány), a gép alapterülete mindössze 16.3 m². A szerszámgép egyik legfontosabb szerkezeti egysége a B-tengellyel mozgatott compactMASTER motororsó, mely 122 Nm nyomaték leadására képes. A 1,194 Nm nyomaték leadására képes, ellenorsóval opcionálisan kombinálható főorsó biztosítja a második generációs NTX 3000 teljesítményét, amely a legszigorúbb ipari követelményeket is kielégíti, legyen szó repülőgépipari, autóipari vagy orvostechnikai megrendelésekről.

A második generációs NTX 3000-es kombinálja a magas folyamat-stabilitást és rugalmasságot, mindössze 16.5 m²-os helyigénnyel.

A második generációs NTX 3000-es kombinálja a magas folyamat-stabilitást és rugalmasságot, mindössze 16.5 m²-os helyigénnyel.

Napjainkban a modern megmunkálások fókuszában az esztergáló-maró központok állnak. Ez határozta meg a DMG MORI legújabb szerszámgépének, a második generációs NTX 3000-es fejlesztését. A szerszámgép merevségét az öntöttvas gépváz és a hengergörgős lineáris vezetékek biztosítják. A főorsó és a golyósorsók önálló hűtőegységgel vannak ellátva. Ez biztosítja a hőtágulás okozta hibák minimalizálását öttengelyes megmunkálások során. 

A következő fontos szerkezeti egysége a gépnek a B-tengellyel forgatott 350 mm hosszú compactMASTER maróorsó, melynek helytakarékos kialakítása biztosítja a gép nagy munkaterét. Akárcsak az esztergáló-maró orsónak, a BMT szerszámos revolverfej is +/-40 mm-es Y-tengely lökettel rendelkezik. A szerszámgép a DMG MORI által épített toolSTAR szerszámtárral van felszerelve 38 férőhelyes kivitelben, ez opcionálisan akár 114 férőhelyessé bővíthető.

A második generációs NTX 3000-es két módon követi napjaink automatizálási trendjeit. Míg a munkatérbe integrált szerszámbemérő és törésfelügyeleti rendszer a megmunkálás hatékonyságát biztosítja, addig az opcionálisan kiépíthető automatizált rendszerek a munkadarabok és szerszámok mozgatását biztosítják a felügyelet nélküli gyártás során.

A direkt hajtásos B-tengely alkalmazásával komplett, szimultán 5-tengelyes megmunkálások elvégzése is lehetséges.

A direkt hajtásos B-tengely alkalmazásával komplett, szimultán 5-tengelyes megmunkálások elvégzése is lehetséges.

Vezérlői oldalról a második generációs NTX 3000-es a „digitalizáció útját” követi, a DMG MORI digitalizációs fejlesztései alapján. Ez az esztergáló-maró megmunkáló központ a legújabb CELOS APP-alapú vezérlővel és 21”-os érintőképernyős kijelzővel van ellátva. Egyrészt a CELOS biztosítja a munkafolyamatok rendszerezését, nyomon követését és a rendelési állományok számontartását. Másrészt CELOS APP különböző alkalmazásai, mint a “CONDITION ANALYZER” és a “PERFORMANCE MONITOR” biztosítja a részletes betekintést a megmunkálási folyamatokba, illetve a szerszámgép állapotába megmunkálás során, mely a folyamatos gyártásfejlesztés alapjait képzik. Továbbá, a CELOS rendelkezik minden szükséges IoT interfésszel, mely biztosítja a vállalatirányítás hatékonyságát.   

A DMG MORI Technológia Ciklusai az új, második generációs NTX 3000-es szerszámgéphez is elérhetők. Az „Easy Tool Monitoring” biztosítja a főorsó terhelésének és az előtoló mozgások felügyeletét. A tárolt technológiai ciklusok lehetővé teszik a gépkezelők számára a legnehezebb programozási feladatok gyors és egyszerű elvégzését, illetve könnyű munkadarabra állást és szerszámbemérést, készülékezéssel együtt. Korábban ezen műveletek elvégzéséhez, számos technológia esetében egyedi programokra, készülékekre volt szükség.

Második generációs NTX 3000-es szerszámgéppel gyártott alkatrészek: hengerfej az autóipar számára, térdízület az orvostechnikai ipar számára.

Második generációs NTX 3000-es szerszámgéppel gyártott alkatrészek: hengerfej az autóipar számára, térdízület az orvostechnikai ipar számára.

Shigetsugu Sakai, a DMG MORI esztergákért felelős vezetője az iga-i gyártóüzemben így összegzett: „a második generációs NTX 3000-rel tovább növeltük a lehetséges megmunkálások határait, legyen szó nagyobb szálátmérőkről vagy nagyobb nyomatékokról. Ezzel a szerszámgép-konstrukcióval egy újabb piaci követelményt elégítettünk ki.”

További információ

A DMG MORI honlapján.

Megosztás
[
    ]