Minden téren a legjobbat nyújtja

A rugalmasság a modern forgácsolószerszámok nélkülözhetetlen tulajdonságává vált, de okozhat ez bármilyen visszaesést a termékek minőségében?

Vegyünk egy példát! Ritkák az olyan marószerszámok a piacon, amelyek a nagyolástól a simításig bármilyen anyagban alkalmasak megmunkálásra. Napjaink kihívása a rugalmasság elérése, hogy miközben a szerszámok képesek a megfelelő méretek és felületi minőség kialakítására, ne csak egyetlen speciális alkalmazásra és anyaghoz legyenek használhatók.

S90LN12-C_Econ LN

A Dormer Pramet Econ LN termékei költséghatékony, rugalmas megoldást jelentenek, hiszen számos eltérő művelethez használhatók, különböző anyagokban és ezért a sokoldalúságért nem kell lemondanunk a kiváló felületi minőségről sem.

A pozitív axiális geometria az univerzális 90°-os szerszámon alacsonyabb forgácsolóerők ébredéséhez vezet, így simábbá teszi a megmunkálást acél, öntöttvas, rozsdamentes acél, nemvas fémek és edzett acél esetén is.

A vágóélekhez közel vezetett belső hűtőcsatornákkal, a wiper lapkákkal, a biztonsági rögzítéssel és a csökkentett teljesítményfelvétellel az Econ LN sorozat gyors forgácseltávolítást tesz lehetővé, így garantálja a folyamatosan magas felületi minőséget.

Az Econ LN szerszámmal használhatók az LNGX 12 és LNMU 16 lapkák, melyek 4-4 vágóéllel rendelkeznek. Az LNGX 12 lapkák támogatják a spirálinterpolációt, a lejtősmarást, illetve a süllyesztőmarást, míg az LNMU 16 lapkák erős, robusztus kialakítása magas szerszámélettartamot biztosít acélok és öntöttvasak forgácsolása esetén.

A vállalatcsoport új termékei egy amerikai cégnél bizonyították képességeiket a közelmúltban. Az észak-amerikai üzemben gázturbinák rozsdamentes acél lezáróelemeinek forgácsolását végzik, nagyméretű horizontális marógépeken. A Dormer Pramet új marószerszámának alkalmazásával (Econ LN 80 mm-es homlokmaró szerszám és LNGX 120508ER-MF M6630 lapkák) az előtolást 44%-kal növelhették meg.

A megmunkálás közben ez azt jelentette, hogy az első három forgácsolt munkadarab elkészítése gyakorlatilag semmilyen kopást nem eredményezett a lapkákon. Az Econ LN szerszám használata 18%-kal csökkentette a ciklusidőt azáltal, hogy a lapkák egy élével a korábbi egy helyett öt munkadarab készremunkálása végezhető el.

Amennyiben szeretné letölteni a Pramet 2017.2-es új termékbrossúráját, kérjük, látogasson el a www.dormerpramet.com weboldalra.
Az új Pramet termékkínálatot működés közben is megtekintheti a Dormer Pramet YouTube csatornáján: www.youtube.com/dormerpramet.

Forrás:Dormer Pramet

További információ

A Dormer-Pramet hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]