Kompakt erőmű lézeres vágáshoz

Nagy termelékenység alacsony beruházási és működési költségek mellett

A TRUMPF által bemutatott TruLaser 2030 fiber lézeres vágógép az intuitív működés, illetve az alacsony beruházási és működési költség révén különösen alkalmas a belépő szintű lézeres vágáshoz. Az akár négy kilowattos lézerforrás rendkívül hatékony megmunkálást tesz lehetővé. Igény szerint a TruLaser 2030 fiber teljesen automatikus gyártásra is átállítható.

Az intuitív működés lerövidíti a betanulást

A TruLaser 2030 fiber lézeres vágógép palettacserélővel együtt is mindössze 7,8 × 5,9 méter telepítési helyet igényel. A fontos alkotóelemek – például a kapcsolószekrény, az elszívórendszer és a lézer – a gép burkolatán belül helyezkednek el. A háromméteres munkatér egész hosszában könnyen megközelíthető. A nagy ablakok és a LED-es megvilágítás optimális láthatóságot teremtenek a berendezés belsejében. A TruLaser 2030 fiber a biztonsággal kapcsolatban megfogalmazott minden követelménynek eleget tesz.

A TruLaser 2030 fiber egy kompakt gép előnyeit a magasabb kategóriás berendezések teljesítményével kombinálja

A TruLaser 2030 fiber egy kompakt gép előnyeit a magasabb kategóriás berendezések teljesítményével kombinálja

A könnyű kezelhetőség a gépet ideális választássá teszi a lézeres vágásba belépni kívánó fémmegmunkáló vállalkozások számára. Amikor a gépkezelő elkezdi a munkát, a gép beállításához és programozásához szükséges kérdések megjelennek a kezelőfelületen. A vezérlő a felhasználót az interfészen keresztül kalauzolja át a különböző lépésekig, egészen a program elindításáig. A TRUMPF a különböző anyagokhoz és lemezvastagságokhoz tartozó vágási paramétereket szállítás előtt rögzíti a gép vezérlőjében. Az intuitív működéssel együtt ez jelentősen csökkenti a betanulási időt. A vágási programok a hálózat, vagy az USB-meghajtó segítségével könnyen átvihetők a TruLaser 2030 fiber gépre. Gyakorlatilag időveszteség nélkül létrehozhatók rajzok közvetlenül a gépen, és átalakíthatók azok vágási programokká.

A TruDisk lézerforrással a szilárdtest-lézerek minden előnye kiaknázható. A TruLaser 2030 fiber 2, 3 vagy 4 kilowatt lézerteljesítménnyel rendelhető meg.

A TruDisk lézerforrással a szilárdtest-lézerek minden előnye kiaknázható. A TruLaser 2030 fiber 2, 3 vagy 4 kilowatt lézerteljesítménnyel rendelhető meg.

Dinamika, rövid beállítási idő és automatizálás = megnövelt termelékenység

A 2, 3 vagy 4 kilowatt lézerteljesítménnyel elérhető TruLaser 2030 fiber lézeres vágógép erősségei elsősorban az 1–12 mm lemezvastagság tartományban domborodnak ki, ahol szembetűnő a berendezés gyors vágási sebessége. A gép emellett vastagabb fémlemezek megmunkálására is alkalmas. A erőteljes TruDisk szilárdtest-lézernek köszönhetően a gép a magas fényvisszaverő anyagok – például nitrogén használatával a réz – megmunkálására is képes. Ugyanazzal a vágófejjel dolgozható fel minden anyag és lemezvastagság, a fix fej és lencse pedig csökkenti a beállítási időket. A lézersugár fókuszpozíciója – egyéb paraméterek mellett – automatikusan az adott anyaghoz adaptálódik. A beállítási időt tovább csökkenti a vágófej ütközésvédelme és a nyolc tárhellyel felszerelt automatikus fúvókacserélő.

A nyolc tárhellyel felszerelt fúvókacserélő teljesen automatikus működésű, és jelentősen csökkenti az állásidőket

A kapacitás kihasználtságától és a kívánt automatizálási szinttől függően a gép felszerelhető manuális anyagmozgatásra, automatikus palettacserélőre vagy LiftMaster Shuttle rendszerrel történő működésre. Az utólag is felszerelhető LiftMaster Shuttle a gép teljesen automatikus be- és kirakodását teszi lehetővé. A számos telepítési verzióban elérhető TruLaser 2030 fiber tökéletesen illeszkedik a gyártási műveletek anyagáramlásához és helyigényéhez.

A négy kilowattos lézerforráshoz elérhető a BrightLine fiber opció is, ami kiváló minőségű vágási minőséget tesz lehetővé a teljes lemezvastagság-tartományban

A négy kilowattos lézerforráshoz elérhető a BrightLine fiber opció is, ami kiváló minőségű vágási minőséget tesz lehetővé a teljes lemezvastagság-tartományban

Konfigurációk különböző alkalmazásokra

A lézerteljesítményben és anyagáramlási megoldásokban elérhető számos opció különböző alkalmazások előtt nyitja meg a kapukat. A két kilowattos lézerforrással felszerelt és manuális anyagmozgatással működtetett TruLaser 2030 fiber még alacsony kihasználtság mellett is költséghatékonyan működtethető. A három kW lézerforrás és az automatikus palettacserélő növeli a szóba jöhető alkalmazások körét és a termelékenységet. A megnövekedett lézerteljesítménynek köszönhetően vastagabb fémlemezek is feldolgozhatók. A palettacserélő használatával a gép hatékonyan működtethető egy vagy két műszakos gyártásban, és az előgyártmány cseréje mindössze 45 másodpercig tart. A négy kilowattos lézerforrással, automatikus fúvókacserélővel és LiftMaster Shuttle rendszerrel felszerelt TruLaser 2030 fiber pedig már az emberi beavatkozás nélküli folyamatos munkavégzéshez is ideális.

A erőteljes TruDisk szilárdtest-lézernek köszönhetően a gép a magas fényvisszaverő anyagok – például nitrogén használatával a réz – megmunkálására is alkalmas

A erőteljes TruDisk szilárdtest-lézernek köszönhetően a gép a magas fényvisszaverő anyagok – például nitrogén használatával a réz – megmunkálására is alkalmas

A lézer kapacitáskihasználásának növelése és a beruházási költségek csökkentése érdekében a gép lézerhálózaton is működtethető. Ehhez a TruDisk lézer opcionális kiegészítő kivezetéssel is rendelkezik, amivel a lézerforrás a TruLaser 2030 fiber mellett egy további gépet vagy hegesztőcellát képes kiszolgálni. Ez csökkenti a második lézergép beszerzési költségét, és megkönnyíti az olyan új technológiák felvételét, mint a lézeres hegesztés vagy vágás.

További információ

A TRUMPF Hungary Kft. weboldalán.

Megosztás
[
    ]