Ember és robot egymás mellett – 2. rész

Gyenge koncentrációs készségek és fáradtság – soha többet! A robotokat, emberi kollégáik megbízható, nélkülözhetetlen munkaerőnek tartják. Az utóbbi időben egyre jellemzőbb, hogy csövek hegesztésében, hajlításában, marásában, széválasztásában, mozgatásában és tárolásában is használják őket. A mesterséges intelligenciának és gépi tanulásnak köszönhetően ráadásul várhatóan még rugalmasabbá válnak, így idővel teljes mértékben lecserélhetik a kizárólag repetitív munkákat végző társaikat.

A fejlődő robotizációról szóló sorozatunk első részében a Transfluid Machinenbau által alkalmazott egyedi automatizációs megoldásról írtunk; bemutattuk, hogyan használhatók a robotok hajlítógépekként, és ez milyen előnyökkel jár a vállalat számára. Jelen cikkünkben egy nem kevésbé érdekes alkalmazási területről számolunk be – a Polysoude vállalatnál a robotok a volfrámelektródás inert védőgázos ívhegesztésben (TIG) segédkeznek.

Második rész – Polysoude

A Polysoude és ügyfelei számára a robotok nagyszerűen egészítik ki a hagyományos automatizációs megoldásokat. A gépi munkatársak képesek stabilan végigvezetni a hegesztőégőt a megmunkálandó csövek mentén, még relatíve kisebb helyeken is. Emellett ráadásul “kiváló minőségben hegeszt a komplex geometriájú mozgásokban tanúsított pontosságának köszönhetően” – mondja el Hans-Peter Mariner, a Polysoude ügyvezető igazgatója.

A robotok ugyan elterjedtek a hegesztés területén, kifejezetten a TIG hegesztésben azonban kevésbé alkalmazzák őket. A TIG hegesztést “szinte soha nem használják csőszerkezetek hegesztésénél.” Ez olyan jogi előírások miatt van így, amelyek – hagyományos automatizációs megoldásoktól eltérően – például egy árnyékolt zóna meglétét követelik meg, amelyhez a felhasználó nem férhet hozzá. A Polysoude azonban a TIG hegesztésben is lehetővé teszi a robotok használatát.

FA_13_Robotik_4

Robotok és magfúzió

A megfelelő robot kiválasztásánál elsődleges szempont a pontosság, ami “magának a TIG hegesztésnek az alapja, hiszen teljes terhelés alatt is 5-10 mm-es pontossággal kell dolgozni.” – teszi hozzá Mariner. Emellett “szintén fontos, hogy a robot könnyen programozható és szenzorokkal felszerelt legyen.”

A robotok segítette TIG hegesztés, hírnevét – még, ha az nem is túl nagy – az egyik legambiciózusabb projektnek, az ITER-nek (International Thermonuclear Experimental Reactor = Nemzetközi Termonukleáris Kísérleti Reaktor) köszönheti. A projekt célja, hogy bizonyítsa, hogy a magfúzió, mint energiaforrás alkalmas lehet elektromos energia előállítására, mindezt alacsony szénkibocsátás mellett. A tervezett Tokamaks magfúziós kamra megvalósításában 35 ország működik közre.

Vastag falak összehegesztése

A Polysoude robotos hegesztő egysége úgy kerül a képbe, hogy ezt a megoldást használta az olasz Simic cég az ITER-hez szükséges radiális lemezek megmunkálásában. A 100 mm vastag rozsdamentes acéllemezek összehegesztése meglehetősen nagy kihívást jelentett. A munkálatok jelenleg Franciaország területén zajlanak, olyan szigorú előírások mellet, amelyek megkövetelik az abszolút hibátlan minőséget és a magas fokú illesztési pontosságot.

A feladatra a TIG hegesztés bizonyult a legmegfelelőbb megoldásnak, természetesen a hegesztőégők, robotok és a hegesztőkocsik kellő módosításaival. A megoldás akár 400 mm-es falvastagság esetén is alkalmazható.

Úton a csillagok felé

Az ITER projektben értelemszerűen kulcsfontosságú szerepet kap a megbízhatóság és a pontosság, hiszen a szuper-vezető mágnesekkel körülvett Tokamaks kamrákban történne a hidrogén izotópok fuzionálása, amihez elengedhetetlen a szükséges követelmények maradéktalan teljesítése.

Részben ebből, részben a 15 milliárd eurós becsült költségvetéséből adódóan az ITER projektet számos kritika éri. Támogatói azonban kivételes lehetőségnek tartják, hiszen egy elképesztő hatékony energiaforrásról van szó. A megoldás ráadásul sem szénkibocsátással, sem radioaktív hulladék képződéssel nem jár. Az első hidrogén plazma várhatóan 2025-re lesz kész, aminek megvalósításában hatalmas segítséget nyújtanak a robotok.

Sorozatunk befejező részében az egyik legnagyobb robotgyártó céghez, a KUKA-hoz kalauzoljuk olvasóinkat, és benézünk a jövő robotalkalmazásai fejlesztésének kulisszái mögé.

ForrásTube Düsseldorf

További információ:

A Transfluid Machinenbau hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]