A világ legnagyobb, 3D nyomtatott repülőgép-alkatrésze

Az Airbus, az Autodesk és az APWorks együttműködésében kifejlesztett bionikus válaszfal a világ legnagyobb, 3D nyomtatással készülő repülőgép-alkatrésze.

Kép forrása: APWorks

Kép forrása: APWorks

Az elem válaszfalat képez az utastér és a repülőgép konyhájául szolgáló helyiség között, és egy igen nehezen megtervezhető részegység, mivel helyet kell adnia a vészhelyzet esetén használt hordágynak is, emellett szintén itt vannak rögzítve az utaskísérők felhajtható ülései.

 

A generatív tervezés, a 3D nyomtatás és a fejlett anyagok forradalmi ötvözésével létrehozott új bionikus válaszfal csaknem 50%-kal könnyebb, mint a korábbi változatok, ráadásul erősebb is. A csökkentett súly alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és szén-dioxid-kibocsátást jelent. A végső tervek jól illusztrálják a The Living által kifejlesztett egyedi „bioszámítási” módszereket, amelyek a szokásos tervezési szabályok használatához képest kimagaslóan jobb eredményeket biztosítanak. Jelenleg folyik a bionikus válaszfal 16g-s ütközéstesztje, amely az alkatrész tanúsításához és a jelenleg is használt A320 repülőgépekbe való integráláshoz szükséges.

Forrás:autodeskforum.hu

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.

 

Megosztás
[
    ]