MSV Brno: A digitális időszámítás iparágaira tervezett új technológiákkal és üzleti lehetőségekkel

A Brnói Vásárvárosban október első hetében várja a szakembereket a jubileumi, 60. alkalommal megrendezett MSV öt további szakvásárral karöltve:

  • IMT – 11. nemzetközi fémmegmunkálási szakvásár
  • FOND-EX – 17. nemzetközi öntészeti szakvásár
  • WELDING – 24. nemzetközi hegesztéstechnikai szakvásár
  • PROFINTECH – 7. nemzetközi felületkezelési szakvásár
  • PLASTEX – a műanyag-, gumiipar és kompozitok 6. nemzetközi szakvására

A szervezők várhatóan több mint 1600 kiállító céget és legalább 80 ezer szakmai látogatót fognak köszönteni.

2014P1160228 strana 5

Jubileumi MSV a nagy évfordulók évében

A Brnói Vásárvállalat legnagyobb és legjelentősebb vására kiváló formában ünnepli évfordulóját. A cseh gazdaság virágzik, az iparág teljes sebességgel dolgozik, és a vállalatok óriási érdeklődést mutatnak az MSV iránt. A Brnói Vásárvárosnak egy további teljes csarnokra lenne szüksége ahhoz, hogy minden kiállítói igénynek eleget tudjon tenni. A bejelentkezett kiállítók fele Csehországon kívülről érkezik, és az MSV egyre több szakmai látogatót vonz mind a szomszédos országokból, mind pedig távoli régiókból. Az idei gépipari szakvásár várhatóan csúcsokat fog dönteni – a 2018-as előrejelzések további gazdasági növekedést jeleznek, ami kétségtelenül tükröződni fog a kiállítói standokon is.

A hatvanadik MSV csak egyike a Cseh Köztársaság idén ünnepelt nyolc legkiemelkedőbb évfordulójának. A legkerekebb – Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulója – egész évben jelen lesz a Brnói Vásárközpontban, az MSV-n kiemelten is: hiszen Szlovákia a 2018-as MSV partnerországa. A szakvásár hosszú, közös múltra tekint vissza – az MSV létezésének hosszabb idejében csehszlovák vásár volt, és a szlovák ipari vállalatok számára mind a mai napig ez a legfontosabb nemzetközi kiállítás. De nem csak a történelem kap szót: Csehszlovákia 25 évvel ezelőtti kettéválása óta a független Cseh Köztársaság és Szlovák Köztársaság egymás második legfontosabb gazdasági partnere. Először 2009-ben volt Szlovákia az MSV hivatalos partnerországa, de a mostani partneri kapcsolat a nagy évfordulók évében kiemelt ünnepi keretet kap.

Az egyéb fontos jubileumok mellett a Brnói Vásárközpont megnyitásának 90. évfordulóját egy különleges csehszlovák kortárs művészeti kiállítással ünneplik. A T. G. Masaryk elnök védnöksége alatt 1928-ban rendezett kiállítás az új állam első tíz esztendejét köszöntötte, és letette a hosszú vásári hagyományokkal rendelkező Brno immár köztársasági jelentőségű kiállítási központjának alapkövét. A 2018-as MSV-n lesz egy olyan kiállítás, amely ezekre az évfordulókra emlékezik, középpontjában pedig a gépipari vásár 60. évfordulója áll.

Innovatív, jövőbe mutató technológiák

Az MSV 2018 fő témája az Ipar 4.0 – automatizálás, robotok, digitalizálás. Ez nem meglepő, hiszen a brnói gépipari vásár már 2015-től foglalkozik a témával, amikor is elindította az Ipar 4.0 nemzeti kezdeményezést. Az elmúlt néhány MSV során az Ipar 4.0 témakör a konferenciatermekből a kiállítói standokra került, ahol a kiállító vállalatok konkrét megoldásokat kínálnak a munkaerő-megtakarítás, a termelékenység-növelés és a hozzáadott érték növelésének kérdéseiben. A 2018- as MSV standjai további innovatív termékeket kínálnak nagy-, kis- és közepes vállalatok számára. Már hosszú ideje erre a témakörre koncentrál az MSV keretein belül helyet kapó AUTOMATION szakvásár, amelyet idén 11. alkalommal rendeznek. A tavalyi vásáron kereken 300 vállalat mutatta be az ipari automatizálás, információs-technológia és folyamatirányítás témakörű újításait.

Együtt az IMT és egyéb technológiai vásárokkal

Az idei évben ismét a szerszámkészítő és fémmegmunkáló gépek kerülnek középpontba a Brnói Vásárközpont legnagyobb, P jelzésű csarnokában és további vásárcsarnokokban is. Európa egyik legfontosabb szakmai rendezvényét, az IMT nemzetközi fémmegmunkálási szakvásárt páros években rendezik Brnóban. Idén 500 kiállítót várnak, akiknek zöme már beadta jelentkezését.

Páros években hagyományosan az MSV-vel párhuzamosan rendeznek négy további technológiai szakvásárt. 1972 óta kétévente mutatják be az öntészeti technológiák újításait a FOND-EX szakvásáron. A WELDING hegesztéstechnikai szakvásár 1969-ben debütált, és témájának hosszú ideje vezető közép-európai szakvására, csakúgy, mint a FOND-EX. A PROFINTECH nemzetközi felületkezelési szakvásár immár 7. alkalommal mutatja be a szakma újításait a Brnói Vásárközpontban, míg a műanyag-, gumiipar és kompozitok nemzetközi szakvására, a PLASTEX 6. alkalommal nyitja kapuit. Ezen vásárok termékcsoportjai páratlan években is helyet kapnak az MSV-n belül, de a páros évek kínálata jóval szélesebb és több szakmai érdeklődőt csábít a helyszínre.

IMG_2490

Visszapillantás az MSV 2017-re

A legutóbbi nemzetközi gépipari szakvásáron 32 országból 1631 kiállító vállalat mutatkozott be, ezek 49,2 százaléka Csehországon kívülről érkezett. 60 országból 81.836 szakember látogatott el a rendezvényre. Megnőtt a Csehországon kívülről érkező látogatók száma: 8369 fő regisztrált, ami a látogatók 10,2 százaléka. Hat országból 399 szakmai újságíró akkreditált a vásárra.

Az MSV 2017 kiállítóinak és látogatóinak elégedettségére vonatkozó hagyományos felmérést az Ipsos ügynökség végezte. A felmérés eredményei megerősítették, hogy az MSV jó irányt mutat: a kiállítók 82 %-a pozitívnak értékelte a vásárt, és a látogatók 89 %-a elégedetten távozott. Az elmúlt 5 évben ezek a legmagasabb számok. A résztvevők a korábbiaknál is jobban kiemelték a sikeres, új üzleti kapcsolatok felvételének lehetőségét: a kiállítók 79 %-a számára ez volt a vásár egyik legnagyobb hozadéka, míg a válaszadó látogatók 41 %-a vélekedett ugyanígy. Ez mindkét esetben jelentős növekedést jelent a 2016-os szakvásár után. A látogatók magas szakmai színvonala is bizonyítást nyert, hiszen közülük 79 % döntéshozóként nyilatkozott.

Kedvezményes jelentkezési határidő: 2018. március vége

A 60. nemzetközi gépipari szakvásárt 2018. október 1- 5. között rendezik. A március 31-ig jelentkezők árengedményt kapnak. A korábbi években a legvonzóbb kiállítási területek több hónappal a vásár kezdete előtt elkeltek, ezért időben kell lépni az érdeklődőknek. 

Jelentkezzen a kiállításra online ezen a linken!

További információ

A BD-Expo Kft. weboldalán.

A Brnói Vásárvállalat hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]