5-tengelyes megmunkálás akár 30 000-es percenkénti fordulatszámmal és választható technológiai integrációval

0,5 G-s gyorsulással a dinamikus megmunkálásért akár 10 tonnás munkadarabokon, kevesebb, mint 24 m2 alapterületen

A DMG MORI új szerszámgépe, a DMU 200 Gantry lenyűgöző módon ötvözi a nagy alkatrészek megmunkálásának lehetőségét és a kiváló dinamikai tulajdonságokat. Mind a repülőgép- és autóipari, mind a modellkészítési és energiaipari szektor javára válhat ez az 5-tengelyes megmunkálási megoldás, amely maximális 30 000 fordulat/perces fordulatszámának és opcionális ULTRASONIC vagy LASERTEC integrációjának köszönhetően akár 10 tonnás, bonyolult kialakítású alumínium, kompozit vagy hegesztett alkatrészek gazdaságos gyártását teszi lehetővé.

Daru segítségével a munkadarabok könnyedén behelyezhetők a szerszámgépbe. A DMU 200 Gantry alacsony portál kialakításának köszönhetően a rendelkezésre álló terület optimálisan kihasználható: a 4300 x 5400 mm-es alapterületű gép 2000 x 2000 x 1200 munkatérrel rendelkezik. Ezzel a DMG MORI sikeresen egészítette ki termékskáláját a DMF és a DMU P szériák közötti tartományban. „A 2 x 2 méteres nagy munkatér mindössze 24 m2 alapterületen a vásárlóinkat is lenyűgözte – talán egy kicsit meg is lepte őket.” mondta Markus Rehm, a DECKEL MAHO Seebach GmbH vezérigazgatója.  „A DMU 200 Gantry ideális kiegészítője lesz a termékportfóliónknak a nagyméretű alkatrészek megmunkálásának területén a seebach-i telephelyen.” hangsúlyozta Rehm.

With a footprint of less than 24m², large components of up to 2,000 x 2,000 x 1,200 mm and 10,000 kg can be machined.

Kevesebb, mint 24m²-en képes megmunkálni az akár 2,000 x 2,000 x 1,200 mm méretű és maximum 10,000 kg tömegű munkadarabokat.

Az öntöttvas gépágy és a portál kialakítás kombinációja biztos alapot nyújt a jó dinamikai tulajdonságok biztosításához. Az akár 50 m/perc sebességű gyorsjáratok és 0,5 G-s gyorsulások segítségével a nagy alkatrészek hatékonyan megmunkálhatók. Az alkalmazási területtől függően két marófej is rendelkezésre áll az 5-tengelyes szimultán megmunkáláshoz: egy 45°-os és egy 90°-os egység. Az első használatával valósítható meg a lehető legjobb munkaterület kihasználás, míg a második lehetővé teszi bizonyos alkalmazás-specifikus orsók – például a 20 000 percenkénti fordulatra képes compactMASTER – használatát. További orsók is rendelkezésre állnak, ezek sorban 24 000, 28 000 és 30 000 percenkénti fordulatra képesek. A DMU 200 Gantry vertikális 3-tengelyű változata egy 20 000 fordulat/perc fordulatszámú speedMASTER orsóval van felszerelve. Igény esetén ezeken felül a gép felszerelhető még egy ULTRASONIC marófejjel, valamint a LASERTEC Shape technológiával. Ez az alkalmazás öntött alkatrészek teljes megmunkálásához használható a felületi strukturálást is beleértve.

Kompozitok, illetve a modellkészítéshez használatos anyagok (mint pl. Ureol) megmunkálásához egy nagyon hatékony, három részből álló elszívó rendszer áll rendelkezésre. Ez egy folyamatos elszívást biztosító, külön elszívó rendszerekből álló megoldás, amelyből egy a főorsón, egy a tárgyasztalon egy pedig a megmunkálás közvetlen környezetében található. A gép kialakítása során a tervezők a rendszer elhelyezését is figyelembe vették, vagyis ez az elszívó rendszer alapfelszereltségként is kínálható.

A DMG MORI toolSTAR szerszámtár alapfelszereltségként 30 szerszámhellyel rendelkezik, de igény esetén a tár 120 szerszám befogadására is képessé tehető. Az elölről könnyen elérhető, külön kezelőpanellel felszerelt szerszámtár az ergonomikus szerszámgép kialakítás része. A DMU 200 Gantry mindkét oldalról tökéletesen hozzáférhető, és a 21,5”-os multi-touch kijelzővel és CELOS kezelőfelülettel rendelkező DMG MORI ERGOline terminál mindkét oldalra könnyedén forgatható. A jövőben a cég HEIDENHAIN vezérléssel ellátott CELOS interfészt is kínál a DMU 200 Gantry-hoz. A kiválasztott DMG MORI ciklusok párhuzamosan is elérhetők, például a nagy kinematikus pontosságot megvalósító 3D quickSET és a legjobb felületi minőséget biztosító ATC.

The DMU 200 Gantry has extensive cooling measure for maximum part precision and surface quality.

A DMU 200 Gantry kiterjedt hűtőrendszere biztosítja a pontosságot és a megfelelő felületi minőséget.

Szükség esetén a gép hátsó munkadarab betöltési lehetőséggel is ellátható. Ebben az esetben a vezérlőszekrény a gép mellett helyezkedik el, ami lehetővé teszi a munkaterület jobb megközelíthetőségét elölről és hátulról. Ehhez kapcsolódóan az automatizálás lehetősége is felmerül. A nagyfokú folyamatbiztonságot a kiváló forgácskezelés biztosítja: a megmunkálás során keletkező forgács a tölcsér alakú gépágyra hullik, majd onnan a gép alapfelszereltségének részét képező forgácselvezetőbe esik, és a berendezés hátsó részén keresztül távozik.

A célpiacok tekintetében Markus Rehmnek világos elképzelései vannak: „Az első és hátsó munkadarab betöltési lehetőséggel és két marófejjel rendelkező, 5-tengelyes szimultán megmunkálásra képes moduláris koncepció, valamint a kiváló dinamikai tulajdonságok a szerszámgépet tökéletes választássá teszik a modellkészítéshez, szerkezeti alkatrészek és a repülőgépiparban használt alumínium lemezek megmunkálásához. Ami az árát illeti, a mi gépünk fele annyiba kerül, mint egy hasonló portálgép.”

További információ

A DMG MORI honlapján.

Megosztás
[
    ]