Routerek építése a LEGO elv szerint

Bemutatta ILR-2200-as termékét a SCHUNK Electronic Solutions. A teljesen automatizált, folyamatba illeszthető panelkontúr maró gép, egy marófej segítségével választja le az egyes nyomtatott áramköri lapokat a közös PCB panelről. Az ILR-2200 a világ első moduláris felépítésű, erre a célra megalkotott szerszámgépe

A berendezés megvásárlásával az elektronikai gyártók egy költséghatékony alapgéphez jutnak, amit később számos modullal kiegészíthetnek (maró, megfogó modulok, kamera rendszer vagy egy második, harmadik szétszerelő egység), a saját céljaiknak megfelelően” – magyarázza Jochen Ehmer, a SCHUNK Electronic Solutions ügyvezető partnere. “A gép a vállalatok igényeinek megfelelően növekszik. Ez a rugalmasság felkészíti őket az Ipar 4.0 korszakára, amelynek egyik alapvető feltétele a termelési környezet sokoldalúsága.” Az ILR-2200 2018 közepétől lesz elérhető.

A moduláris ILR-2200 panelbontó gép minden igényhez gyorsan és egyszerűen alkalmazkodik.

A moduláris ILR-2200 panelbontó gép minden igényhez gyorsan és egyszerűen alkalmazkodik.

Rövid ciklusidők és 0.02 milliméteres pontosság

Az ILR-2200 rendkívül alacsony ciklusidővel dolgozik. A panelek, egy lineármotoros átadónak köszönhetően kevesebb, mint 2 másodperc alatt jutnak a gépbe. Ez után egy marómodul +/- 0.1 milliméteres pontossággal leválasztja a a nyáklapokat. A lineármotoros tengelyeknek és a korszerű vezérlési technológiának köszönhetően, az X- és Y-tengely mentén 2 m/s, a Z-tengelyen mentén 1m gyorsjárati sebességre is képes.

A szétválasztott nyáklapok ezt követően egy megfogó segítségével egy szállítószalagra vagy egy szállítórendszerbe kerülnek. A megfogó programozható szöghelyzetben működik, pontossága pedig eléri a 0.02 millimétert (ez egy emberi hajszál átmérőjének egyharmada). Ez a pontosság biztosítja, hogy a törékeny alkatrészek se sérülhessenek meg. Mivel az opcionális bővítési lehetőségeknek köszönhetően a marás és a fűrészelés egy gépen belül párhuzamosan történhet, a gép teljesen egyedülállónak számít a piacon.. “A megszüntetett beállítási időknek és a karbantartást nem igénylő lineármotoros tengelyeknek hála, a termelési sebesség növekszik.” – mondja Jochen Ehmer.

98%-os rendelkezésre állás

Az ILR-2200 a fentiek mellett tökéletes biztonságot és alacsony energiaköltségeket ígér. “Az ILR-2200 panelkontúr maró gép rendelkezésre állása bizonyítottan meghaladja a 98%-ot” – mondja Ehmer. “A dupla szállítórendszeres változat energia fogyasztása csupán 800 watt – alig több, mint egy mikrohullámú sütőé.”

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás

Papp Olivér

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]