MS6015 – Új lapkacsalád a kis munkadarabok megmunkálására

A kis munkadarabok megmunkálásnak hatékonyságnövelésére hozta létre a Mitsubishi Materials az új lapkacsaládját. Az új termékek a precíziós esztergálási portfóliót szélesítik. Az új MS6015 minőség a legalkalmasabb széntartalmú- és automataacélok esztergálásához, használhatók hosszesztergán történő műveletekhez, valamint bonyolult megmunkálásokhoz egyaránt.

MS6015_insert

Az új PVD bevonatú keményfém lapkák speciális alapanyagokból készülnek, a bevonat pedig egy egyedülálló új fejlesztés, amely jelentősen megnöveli a szerszám élettartamát. Ez elsősorban a nagyszériás vállalatok számára lehet kedvező, valamint a folyamatos, éjszaka is termelő műszakokban. Ellentétben a hagyományos TiAlN minőségekkel, az új MS6015 egy innovatív TiCN többrétegű bevonattal rendelkezik, melynek keménysége meghaladja a 3000HV-t. Ez az új réteg-technológia nagyobb terheléssel szembeni ellenállóságot biztosít a legjobb megmunkálási minőség érdekében.

Továbbá az új MS6015 lapkák rendkívül alacsony súrlódási együtthatóval rendelkeznek, ez pedig megvédi a lapkákat az élrátét-képződéstől, valamint hatékonyabb forgácseltávolítást tesz lehetővé. Utóbbi biztosításával a felhasználók jelentős hatékonyságjavulást tapasztalhatnak a termelésben, nagyobb szerszámélettartam és teljesítmény mellett. 

MS6015 group

A Mitsubishi Materials emellett létrehozott egy olyan új lapkacsaládot, amely negatív sarokrádiusz-tűréssel rendelkezik. A negatív tűrés elérhető a 01M, 02M és 04M geometriákkal, amelyek precíziós rádiusza 0,08 mm, 0,18mm vagy 0,38 mm. Az új minőség többféle, a különböző követelményeknek megfelelő forgácstörővel is rendelhető. Az R-SS forgácstörő könnyű megmunkálásokban, automata esztergákon teljesít jól. A párhuzamos kialakítás kimagasló forgácskezelést biztosít akár nagyobb fogásmélység, akár alacsonyabb előtolású megmunkálások esetén.

A többirányú megmunkálás (alászúrás, hátraesztergálás, másolóesztergálás) során az SMG forgácstörők javasoltak, amelyek 3D geometriával rendelkeznek és ezzel jobban irányítják a forgácseltávolítás folyamatát is. A 150m/percnél kisebb vágósebességű és 0,15mm/fordulatnál kisebb előtolású megmunkálásokhoz a CCGT és DCGT geometriájú lapkák ajánlottak, amelyek 7°-os pozitív hátszöggel rendelkeznek.

Az innovatív forgácstörő geometria, az új lapkaminőség és a speciális bevonat együttese akár 30-60%-kal növelheti a szerszám élettartamát, az alkalmazástól függően.

Forrás:Mitsubishi Materials

További Információ:

A Lovász Forgácsoló Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]